Razlika med 2.0HDi 100KW in 103KW

Začel/a MSrougeZX, November 22, 2010, 01:14:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Otrok in pes pa res nista nobena obremenitev za avto, za voznika mogoce.

Polna obremenitev je ko nabases poleg sebe se stiri dedce (100+ kg) ali pa 500 kil ploscic ipd. =) Ampak za turbo dizla tudi to ne bi smel biti problem ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Očitno se nisem dovolj natančno izrazil...2 odrasla, pes, otrok, voziček, in polno krame za 1 mesec bivanja na morju...avto je bil naložen tako, da enega para čevljev več nisi mogel nikamor stisnit, ne spredaj pri sovozniku, ne zadaj, niti na sedež niti pri nogah in niti v prtljažnik...in večkrat je že bil tak naložen Tak da poleg teže oseb še dodatnih 150-200kg robe. In je vlekel brez težav, tudi po bilokerem klancu po AC, mogoče je poraba bila za kake 3dcl višja...to je to.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

nest

S tem si meni odgovoril, kaj pomeni polno naložen avto za 103 kW in za AC klance (ala Vrhnika, Postojna, ...). Verjetno pa se obnaša podobno na kakšnih Velebitskih klancih in na klancih proti smučiščem v Avstriji. In sem spet pri vprašanju:

Zakaj sčipat motor, če pa z njim ni nikakršnih problemov v nikakršnem klancu? Kvečjemu tveganje za kakšno odpoved, pa še plačal bi za to (po dvorjanovih besedah okrog 600 EUR). Je pa res, da ima novi C5 serijsko 120 kW...

Mops

Ampak 120KW motor ni le "načipan" 103kw ...

MSrougeZX

Citat od: nest;86897S tem si meni odgovoril, kaj pomeni polno naložen avto za 103 kW in za AC klance (ala Vrhnika, Postojna, ...). Verjetno pa se obnaša podobno na kakšnih Velebitskih klancih in na klancih proti smučiščem v Avstriji. In sem spet pri vprašanju:

Zakaj sčipat motor, če pa z njim ni nikakršnih problemov v nikakršnem klancu? Kvečjemu tveganje za kakšno odpoved, pa še plačal bi za to (po dvorjanovih besedah okrog 600 EUR). Je pa res, da ima novi C5 serijsko 120 kW...

Saj se ne morem odločit če bi ga čipal ali ne...zaenkrat ostajam na 103KW.

Pa malo OFF:

Sem prebiral pred kratkim nemški C5 forum, in prej ali slej bodo crkile žarnice za dnevne luči, se pravi to so one bedne ki imajo HP24 socket in so drage ko žafran, okoli 50eur je ena, pa še baje prednji odbijač treba sneti. Nikjer na netu ne najdem, da bi bile z isitim vznožjem kake LED in bi tako vsaj dlje držale. Sicer je en švaba našel rešitev, na obstoječo vznožje je prilotal neke LEDice, zgleda lepše kot te rumene pa tudi dlje drži in verjetno ne stane 50eur po komadu.
R5 e-tech 2025

nest

Mops:
Ampak 120KW motor ni le "načipan" 103kw ...

Se popolnoma strinjam. Navedba je bila bolj v smislu, da so že tovarniško skočili pri 2.0 HDi motorju na 120 kW. Kar je sicer še vedno malo v primerjavi s kakim nemcem, ampak vseeno... Verjetno bom spomladi sčipal iz 103 kW na 120 kW, samo bi vseeno rad prej še kako informacijo dobil (npr. od MSrougeZX). Kako pogosto pa se citroenovci odločajo za to, pa pove že to, da niti na RSR ne vejo točno, kaj lahko s tem motrjem naredijo. Kot info; moj kolega je ravno kupil Audi Q5 (105 kW), pa že razmišlja, kako ga bo sčipal. Pa ne zato, ker bi to potreboval, ampak ker so mu to že v salonu ob nakupu rekli in da jih to pri audijih naredi veliko - njegove besede... Q5 bi naj imel Pa še ogromno informacij ima, za razliko od nas, citroenovcev. Q5 bi naj imel v osnovi najmanši motor 2.0 TDI 125 kW, vendar je kolega izbral cenovno ugodnejšega 2.0 TDIja 105 kW (enak, kot je v A4).

MSrougeZX:
Pa malo OFF:

Sem prebiral pred kratkim nemški C5 forum, in prej ali slej bodo crkile žarnice za dnevne luči, se pravi to so one bedne ki imajo HP24 socket in so drage ko žafran, okoli 50eur je ena, pa še baje prednji odbijač treba sneti. Nikjer na netu ne najdem, da bi bile z isitim vznožjem kake LED in bi tako vsaj dlje držale. Sicer je en švaba našel rešitev, na obstoječo vznožje je prilotal neke LEDice, zgleda lepše kot te rumene pa tudi dlje drži in verjetno ne stane 50eur po komadu.

Vidim , da razmišljava zelo podobno; to je bilo namreč moje naslednje vprašanja, takoj po čipanju motorja. Sem si v glavi kr predstavljal LED svetila, ki bi seveda pasala v ta HP24 podnožja, po možnosti kar originalno citroenova - če že gredo pri novem modelu C5 v to smer (LED dnevna svetila ob zunanjem robu prednjih žarometov). Ampak kot kaže, je to le v moji glavi.

MSrougeZX

Tak zgleda LED v hp24socket.
R5 e-tech 2025

nest

LED zgleda dobro, s tem, da meni gori dnevna tudi znotraj žarometa in sicer na notranjem krogu (ki ima nekakšne luknjice postavljene v krogu). Tako da lahko rečem, da mi gorita v vsakem žarometu 2 dnevni lučki; spodnja in zgornja. Razen če je to ena samo, pa je svetlobni tok speljan še navzgor.

MSrougeZX:

Ali si že dobil kakšno novo informacijo od RSR? Sem včeraj prebral nek test za C5 TOURER EXCLUSIVE, kjer piše, da je 2.0 HDI (103 kW) minimum, kar pri teži 1730 kg potrebuješ. In da se je motor polno naloženega avta kar matral...

MSrougeZX

Buče....in ne nimam nobenega novega infota še...ko bo kaj pa javim...
R5 e-tech 2025

sl1

Moja Xsara je naložena do skupne teže dobrih 1400kg uspela še dokaj normalno priti čez Ljubelj, pa ima samo 55 bencinskih kW.
Tako da dizelskih 103 kW, ki so podprti z več navora, bi moralo zadostovati za vse praktične potrebe povprečnega uporabnika C5-ke naložene do cca 2000kg skupne teže, kar pa tudi ni vsak dan najbrž.
Enim pa morda tudi hdi 2.2 načipan na 160KM in 360Nm ni dovolj, ker ne gre za dejanske potrebe, ampak za dober feeling, da imaš vedno na voljo veliko zalogo moči. Tako da kdaj je dovolj moči je popolnoma stvar osebnega okusa.

franci

Hja, tukaj pa se lahko samo še v celoti strinjam... :BigThumbs: (z zadnjim vpisom...)

dvorjan

Jah, jaz se pa ne. =)

Saj tudi spacek pride se cez tako hudo strmino, samo je razlika, ce se peljes 10km/h in za seboj naredis kilometer dolgo kolono ali pa 50 km/h in promet ostane tekoc. Pa spackom bi lahko se pogledali skozi prste, saj jih je na cestah zanemarljivo malo ...

Sam vedno zagovarjam tezo, da mora biti motor kos avtomobilu (tudi polno obremenjenemu). Zal pa marsikateri proizvajalec za vstopni model postavi (vsaj zame) povsem nesprejemljivo kombinacijo/motorizacijo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

Alo!

Mene pa zanima,kaj je v 120Kw motorju spremenjenega?Ali ima morda isto sklopko,dvomasni vstrajnik,menjalnik.
Slišal sem,da je spremenjena glava motorja za kaj več pa nihče ne ve povedati!
Morda kdo od vas??

Lp.

Hrvoje Marin

Denso fuel management & balance shafts ( kao 2.2).

:funny34d:

jumper1

če ti bodo čipali avto je čisto vseeno ali ima 100kw ali 103kw kajti tisti ki se dobro spoznajo na chip tuning ti spremenijo parametre na tvojem programu in ga potem naložijo na računalnik avta.eni pa imajo že kar sprogramirane parametre za različne avtomobile in jih potem naložijo ampak mislim da je boljše da ti spremenijo tvoj program!