Hdi 2.0

Začel/a peter skala, April 19, 2007, 09:03:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

peter skala

pozdravljeni mojstri

prvič se vam tule ogla?am in vas prosim za sodelovanje

skoraj sem se ?e odločil za nakup pixassoja  hdi 2.0 pa me zanimajo vaše izku?nje z tem avtom.seveda bo vaše mnenje zelo objektivno,pa vseeno povejte dobre in slabe/?e so/ izku?nje.
?e bo vse po sre?i va? bodoči somišljenik  peter skala
hvala
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Gox

Pozdravljen, Xsare Picasso niso glih moje podro?je in se v njih dosti ne razumem .. za za?etek si preberi malo teste o Picassotih na tem forumu. Dokler se ne javi Naš poznavalec ...

Test 2.0Hdi http://citroenar.eu/attachment.php?attachmentid=189&d=1170535963

LP
Goran

hadei

Tako....pišem povsem iz osebnega vidika, kot uporabnike tega ?udovitega vozila.

Kupil sem rabljebega, letnik 2003 z 100000 prevoženimi kilometri. Motor je 2.0 HDI z 90 ?rebci. Avto ni ravno športnik je pa užitek za vozit. ?udovita, prostorna notranjost z malo porabe goriva.
Aprila je bilo 1 leto odkar ga imam. Bilanca okvar:

- ?ipka stabilizatorja (ta je bila ?e pri nakupu zanič-sem vedel)...cca 10 ?
- kugla (ta je šla kasneje pri cca. 110000 km in je potročni material) 50?
- ostalo pa čistila...hehe

?e imaš rad enosprostorce, ne boš nikakor zgrešil. Prej nisem imel nikdar CITROEN, ?e manj pa enoprostorca......verjetno bom od sedaj naprej menjal samo tip...to je C4 PICASSO, ko bo denar.....hehe.
Kupi vozilo ne bo ti žal....

?e te ?e kaj zanima detaljno pa vprašaj...odgovore imamo. Aja, ?e to. Poraba v povpre?ju 5.7 l/100 km. Izgleda pa takole....

http://www.citroenar.eu/vbpicgallery.php?do=view&g=8

Nekaj stvari pa bosta ?e dodala BOGA in AYGO, ki imata PICASSO-ta.

Aha...pa dobrodošel med nami......:emot44:
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

no ja bom kar priznal. ?e odkar se je pojavil na trgu mi je avto mal padu v oči.ne bom rekel ravno ljubezen na prvi pogled,simpatija pa sigurno.nekaj časa je minil pa dnar pa ženi ni bil ravno všeč pa ni bilo iz tega nič.zdaj je pa tega dost in ga bom imel.sicer zaenkrat rabljenga /letnik 2003/pa vseen.je pa to zdaj zame en nov svet.servisi in rtgovine z deli pa to.do sedaj sem fural enga korejca/vsaka čast,avto ni glih ne vem kaj,a problema ni bilo nikol/pa opli ,pa golfi zdaj pa francoza .pa saj si menda kaj spodobnega pa ja zaslučim a ne.

za kakšen namig o dobrih/to je pocen/mehankarjih,ki jih seveda ne bom rabil,pa vseeno.
teste pa komentarje sem si pa seveda ?e vse/no ja /ogledal.tudi vse va? teme na citroenarju sem si prebral.žena prav da sem malo ?uden,da hočem vse vedet o avru.ampak kdo je ?ude ,bi se dal govort,saj se je ona poročila z mano a ne

hadei

:emot15: ...heh. Lepo si me nasmejal.

Kakšnega korejca si pa vozil?!...ker jaz sem ga tudi. No, ?e vedno je pri hiši, ker sluči ni kaj.

Sigurno je bolje se prej pozanimat kako in kaj, kot pa nos na vrat nekaj kupit. Ni ravno mali denar.

Kar se tiče PICASSO-ta, je na splo?no znan kot zanesljiv avto. Seveda, se pa vsepovsod najdejo izjeme. Pri rabljenih pa je....sam ve?...odvisno tudi niekaj od sreče. Jaz sem jo do sedal imel. Vse laufa kot dobro namazana ura...
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Picasso je menda celo najmanj problematičen citroen. Hdi je zelo trpe?en stroj, ničem ?e sližal, da bi komu razneslo turbino. ?e ?e pride do kakega menj?ega problema je ponavadi napaka na dotoku zraka. Dvoliterski 90KM je ?e dolgo preizku?en agregat, in zelo zanesljiv.
Sicer pa problemi, ki se pojavajo na XP? Sprednje roke, amontizerji, sponi stabilizatorja (pal?ke). nič od Naštetega ni pretiran stroček.

verjento boš nezadovoljen z zvokom avtoradia,(zvo?niki) to pa je vse
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

BOGA, AYGO in PICDRIVER.

Dajte malo opisat svoje izku?nje z svojimi vozili. Kako dolgo ga imate, kaj vam je do sedaj crknilo (?e spljoh kaj)...itd..itd...

Tako, da se bo PETER SKALA lažje odločil, ?e je PICASSO vreden nakupa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Glede,da sem do leto?njega leta vozil prete?no avtomobile vzhodnega porekla in manjših razredov je zame preskok na picasso kar ob?uten.V teh dveh mesecih uporabe sem se ga ?e navadil,vožnja sama je kar udobna,kar je povezano tudi z dolgo medosno razdaljo.Prostornost ja naravnost ?udovita,tudi vidljivost,sploh ker se sedi vi?je.Klimatizacija je dovolj močna,radio in ozvočenje pa za nezahtevnega uporabnika.Upravljanje je lahkotno opravilo.Bencinski motor 1.6 mi tudi ustreza,ker na leto ne prevozim veliko kilometrov,?ivahnost je kar dobra sploh v malo višjih obratih,poraba pa je normalno vi?ja kot pri dizlih.Opravil sem ?e tudi prvi obvezni servis na 1500-2500 km,v glavnem brez pripomb.:emot90:
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

torej zadeva je resna ara je padla zdaj sem pa ?e skoraj va?.avtoček je italjanskega porekla ,baje 96 tkm in kar ok ohranjen.moram priznati da sem radio pozabil poiskusiti sem bil preveč zaposlen z ogledom drugih stvari.nazaj pa ne grem ga bom ?e preiskusil v torek ko ga dobim.pa tudi ?e radio ne bi bil ravno za
nič,ne vem ?e bi si premislil.

za hadeia korejec je nubira .me sicer kar srce boli ker je slučil res popolnoma brez enega samega popravila,pa ?e servise smo delali le po potrebi.zdaj gre pa za majhen res majhen denar.
kaj je to /kugla/ki si jo popravljal

hadei

Kugla...hmm...nisem preveč tehničen tip tako, da ti strokovno ne znam povedat. žal. Bo kdo drug. Je pa pri kolesu kjer je roka. nič posebnega...staro ven, novo not...in gasa.

Dobro, da si se odločil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

ja pa ?e nekaj

nekdo je nekje napisal da se boji kot hudič križa,zapirat vrata,kadar so okna odprta,

zakaj,pa to

garac

Za Xp ne vem, ampak pri xsari serije2  in berlingih se sname pletenica z vodila, in šipa dol pade. (tudi pri golfih IV je tak problem)
Menda pri nekaterih modelih celo piše v navodilih za uporabo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

In PETER SKALA......prišel, videl, zmagal....pfff
[SIGPIC][/SIGPIC]

boga

Skala, si kupil stroj? Zadovoljen? Ma nas je ?e tolko na cesti, da bi lahko imeli pablo club
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

hadei

Heh, pa ?e res je. Bo treba ?e en forum naredit.
[SIGPIC][/SIGPIC]