Uplinjač

Začel/a andraž, Oktober 18, 2010, 05:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Citat od: deuche;99254Prav si razumel. Št. 11. Žal so to tesnila za zrak, če gorivo ne bi teklo ven bi pa v kolektor in to spet ni rešitev.
Mislim, da je sicer problem v igličastemu ventilu in, da si se prav odločil, da ga pošlješ nazaj. Saj pošta laufa in ni treba zato v MB.

Si imel prav!

Uplinjač sem peljal v Škofjo loko do Marjana Jereba, ki je takoj ugotovil kateri del "ne sodeluje". Igelni ventil ,pa čeprav nov, ni zapiral, zato je odvečen bencin tekel v difuzor in ko je bila loputa odprta naprej v sesalni kolektor in motor, če pa se je motor vrtel v prostem teku in je bila loputa zaprta, je moral nekje ven, kar se je zgodilo čez tesnilo osovine lopute. Mojster je pregledal uplinjač in ga ponovno nastavil po specifikaciji proizvajalca, mi dodatno razložil kakšen podatek o uplinjačih več-zelo zanimive zadeve. Sem se ravnokar vrnil iz testne vožnje, avto lepo deluje, predvsem pa nikjer ne "kaplja in curlja"... Se bom jutri še enkrat zapeljal do Jereba, ki bo uplinjač finalno nastavil-ima tester, ki kaže delovanje motorja (deluje na izpušne pline), tam se vidi kakšna je mešanica bencina/zraka, koliko je CO-ja in kakšna je vrednost Lambda (nekakšen skupek vseh teh parametrov-vsaj kakolikor sem razumel pojsnilo). Se je bilo pa spet lepo po dolgem času malo voziti...

deuche

No lepo, da si zrihtal, čeprav za tisto, kar si prvemu plačal je to slaba tolažba, pa si mislil, da bo za 40 let, bilo je pa za ...

Kar se testerjov in vseh ostalih tra lala oprem tiče sem se že razpisal v eni drugi temi in če je to zastonj OK, če bo pa še to stalo je brez veze.

Bi bil pa zelo vesel, če malo posreduješ, kaj je mojster povedal, ker, če je in verjetno je stara šola, ker, če ne nebi delal karburatorjev bi znala biti vmes kaka mala tajna velikega mojstra, ki bi bila interesantna tudi za koga od nas. Èe ne drugo sem se sedaj vsaj naučil kako se slovensko reče temu ventilu.

garac

Kaj a 500m od žabca si bil, pa nisi šel na obisk?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Je bilo dopoldan in takrat verjetno ni v garaži.

žabec

Èe boš še kaj hodil naokoli sem po 17h uri doma.
Samo ena boginja je prava !

Lovro

Citat od: andraž;99391Se je bilo pa spet lepo po dolgem času malo voziti...

Bravo, zdaj pa uživaj v vožnji.:BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: žabec;99497Èe boš še kaj hodil naokoli sem po 17h uri doma.

Saj sem vedel,da vsi normalni ljudje dopoldan delajo... Pridem enkrat naslednji teden,da vidim tvoje ustvarjanje.

andraž

Motor DS-ke sedaj zelo lepo deluje, ni nobenega cukanja in podobnih težav. Verjetno se bo vse tudi poznalo pri porabi, kar pa ni niti tako bistveno.
Dogaja se pa druga zadeva, ki gre malce na živce. Ko avto cca 3 dni stoji, rabi zelo veliko časa da vžge. Ni problem v elektriki, ampak zelo dolgo (cca. 30 - 40 sekund) mučim štarter, da dobi bencin v uplinjač, ter da motor končno vžge. Uplinjač je brezhiben, bencinska črpalka je nova (se je pa enako dogajalo tudi pri stari). Vem, da se je o tem že razglabljalo v neki drugi temi... Ima kdo kakšno idejo kje je problem?

rok.si

Stare bencinske cevi, zapacan filter goriva (ali pa mrežica na plovcu, verjetno jo žaba ima ?) ?

janez

Citat od: rok.si;100004Stare bencinske cevi, zapacan filter goriva (ali pa mrežica na plovcu, verjetno jo žaba ima ?) ?

... isto mnenje...

andraž

To sta pa rekordno hitra odgovora! Bravo.
Bencinske cevi sem pregledal, je enak sistem kot na 2cv, le večji presek (0,8). plastična cev je na določenih mestih (predvsem pregibi) deljena z gumijasto in to je vsa filozofija. Nikjer ni videti, da bi se nabirale kaplice ali da bi "solzila". Bencinskega filtra nima, potem je verjetno težava v tanku, ki je bil sicer že očiščen (DS ima na najnižji točki tanka vijak, tam sem spustil bencin ven in v tank nato vlil 10 litrov goriva, da je očistilo umazanijo, ki je stekla ven). Moram pogledati plovec v tanku. Kakšno funkcijo pa ima mrežica in kje se nahaja?

janez

Mrežica je na plovcu spodaj in deluje kot filter. Dostkrat se mi je na starih spačkih in amijih že zgodilo ,da sem našel na sami cevi od plovca... se pravi od tam ko je privijačen zgoraj pa dol do filtra , da je bila cev prerjavena - luknjasta in je bencin vleklo samo do določene višine nivoja bencina.

rok.si

Bencinski filter, če ga nimaš, mogoče nebi bila slaba ideja. Bencin je verjetno zdaj precej čistejši, kot je bil v starih časih, vendar pa je tank star 40 let in kdo ve, kaj vse se skriva v njem ? Ko sem jaz po 30 letih odprl uplinjač na GSu, je bilo notri za kaki dve čajni žlički usedline, čisto drobnega prahu - RJE, ki je tja prišla kljub mrežici na plovcu, filtru za gorivo in še dodatnem filtrčku v uplinjaču. Bencinske cevi pa tudi niso večne, bencin jih po malem nažira, z leti otrdijo... Èe jih še nisi zamenjal, odkar imaš žabo, ti to toplo priporočam.

deuche

Žaba nima mrežice temveč miljon podložk eno na drugi malo posrfaj in boš našel.

janez

TAk je imel tudi moj stari furgon... spodaj se odvije matica in se podložke sprostijo pa lahko vse skupaj očistiš.