Uplinjač

Začel/a andraž, Oktober 18, 2010, 05:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: deuche;84464Ja pa ja. Priče za malo decu. Očitno še nisi videl, kaj lahko naredi abrazija, kako lahko pregloda steno. In ja, menjajo se brez veze, ker se starih z vsemi novimi deli razen ohišja dostikrat ne da nastavit kot bi  bilo potrebno, pa na oko nimaš kaj videt. Fluidi imajo pač svoje zakone.

Pa zakaj ravno v ultrazvočni kopeli? A, ker tega nima vsak doma pa je to zato nekaj joh in sploh?

Pričaš ti deci pričo! Tipično razmišljanje tistega, ki se brezglavo loteva zadev.
Abrazije/korozije itd. seveda še nikoli nisem videl, ker še nikoli nisem imel uplinjača narazen:Hammer3: Pravzaprav sploh ne vem, kaj je to uplinjač. Prosim če me razvetliš s svojim znanjem.
Tak uplinjač, ki ga je korozija uničla je za v smeti.
Ultrazvočne kopeli vidim da ne poznaš, zato dalje uporabljaj po možnosti kako trdo krtačo in razredčilo in podobne bedarije in menjuj uplinjače po nepotrebnem. Izvoli.
Najbolje je tudi, če vsi uporabljamo ročne tlačilke za pumpanje gum, ker pač nimajo vsi kompresorja doma. Ker kompresor je že oh in sploh sodobne tehnike.
Mislim, eni pa ste pametnjakoviči na kvadrat.

garac

Fanta, izmenjata si svoja mnenja, samo brez pretiravanja in kakšnih žalitev.

Hvala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Se opravičujem Garač.
Se mi pa zdi žalostno, da hočeš nekomu pomagat s kakim novodobnim nasvetom, na drugi strani pa nekdo brez podlage in na silo kontrira.
Tudi prav, pa nasvetov ne bo več ;)

LP
Superca13

Lovro

Saj res andraž, ali tvoj vplinjač že lepo "vplinja"? Si ga že zrihtal?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

@superca13 ... Veš ,da so nasveti zmeraj dobrodošli. Tu ni kaj rečt. Jaz osebno se mučim z vplinjači že nekaj časa. Očistim, zdrgnem operem, spucam,delam čuda... Vedno isti problem. Kanali zamašeni. In dostikrat naletim na ta ultrazvok, vendar mi nihče konkretno ne pove, kdo ga ima in kam naj nesem te moje "drože" poskusit očistit. Èe veš kam nest , povej... pa da enkrat tudi to varijanto preizkusim. Da bi si ga kupil (ultrazvok) je pa malo predraga varijanta zame. Sej načeloma na mojih avtih vse dela OK, imam pa kar nekaj vplinjačev, ki so zasušeni , predolgo že stojijo in ... ne delajo, kljub čiščenju.

garac

Tale možakar v našem koncu o katerem je micho govoril ti očisti vplinjač po tem postopku, izgleda sicer ko nov, ampak, če ga ne obnoviš, kot je potrebno je pač le lep, čist vplinjač.

@superca, nasveti so, kot pravi janez, vedno dobrodošli
[SIGPIC][/SIGPIC]  

superca13

@Janez: Bosch servis

LP
Superca13

deuche

Citat od: superca13;84502Se mi pa zdi žalostno, da hočeš nekomu pomagat s kakim novodobnim nasvetom, na drugi strani pa nekdo brez podlage in na silo kontrira.

No točno tak občutek sem imel, ko sem napisal, da se vam zdi ta ultrazvok tako fensi zadeva. 1. avgusta bo 18 let odkar sem ga prvič srečal in mi je tako novodoben kot kladivo in kombinirke. Še vedno pa ne vem zakaj bi nekdo za lastno uporabo metal 1500€+ za posodo v kateri bo pral karburatorje. Pustimo razne filtre pri katrih imaš predpisano frekvenco, temperaturo in sredstvo in izgledajo čisti pred in po čiščenju. Tam alternative ni.
Za karburatorje pa se je v webrovi trgovini v trstu dobilo tekočino v 5l embalaži v katero si karburator namočil za 45min in ga potebnil ven ravno takega kot iz ultrazvoka brez mehanskega drkanja, samo kanale je bilo potrebno prepihat in ga z vodo sprat. Cena je pa bila enaka cca 6 piv v bifeju. Èe trgovina in zadeva še obstaja pa ne vem, ker že deset let karburatorjev nisem podiral.

Pa ti mi še razloži zakaj uporabljaš besedo uplinjač, če pa to ni?

superca13

Za lastno uporabo(čiščnje enega ali pet uplinjačev), si nihče ne bo nabavil ultrazvoka.Itak. Zato pa obstajajo majstri, ki ti to naredijo za 6 piv.
Za čiščenje se da uporabit marsikaj, webrovo tekočino, bencin, ulatrazvok itd... Ultrazvok se je izkazal kot izvrstna zadeva za čiščenje in to je to.

Besede uplinjač si, mimogrede, nisem zmislil jaz, in nisem edini, ki jo uporablja. Lahko bi mu rekli recimmo razprševalec,ampak SSKJ pravi temu delu pač uplinjač.

Lp
superca13

andraž

Moj uplinjač, karburator ali karkoli je že, je iz popravila. Popravil in obnovil ga je mojster iz MB, kamor ga je nesel Robi Marzidovšek. Po Robijevih besedah je mojster povedal, da je še vedno v super stanju, da ni bilo treba popravljati puš osovinic, ker so še zelo dobre. Obnovljene so samo dize, pa membrana, ki je bila prebita, vsa tesnila, tako da je zdaj nadaljnih 40 let mir. Cena: komplet za obnovo 30 Eur, delo 120 Eur. Komaj čakam, da se vrnem domov s severa, da zmontiram in testiram.

janez

OK Andraž. To si zrihtal. Zdaj pa nam napiši naslov tega mojstra če lahko, da gremo direkt do njega in ne preko posrednikov. Èe ni direktne veze  nam nič kaj ne pomaga . Pol spade isto kot da jaz rihtam, pa pripelješ k meni , jaz peljem k Robiju , on pelje k mojstru... Sej veš kaj mislim.

andraž

Dobim naslov in ga posredujem.

žabec

Ta mojster je v moji vasi Grenc pri Škofji Loki, če greš po stranski cesti od Sv. Duha proti Škofji loki je njegova hiša ob cesti blizu potoka, hišna številka je pa 39.
Samo ena boginja je prava !

Lovro

Ma svašta - iz Grenca si? Ravno včeraj sem bil tam na obisku. Od moje žene sestra namreč živi v tem kraju.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Mojster za vplinjače je iz grenca, Žabec-Franci pa je iz sosednje vasi.
[SIGPIC][/SIGPIC]