Uplinjač

Začel/a andraž, Oktober 18, 2010, 05:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Ma prav zanimivo, kako se gibljem po krajih, kjer se v bližini skriva kaka žaba. To se mi je namreč že večkat zgodilo.
Ali pa je že toliko žab v SLO, da sta že za vsakim vogalom po dve, he he.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

deuche

Citat od: andraž;86174Moj uplinjač, karburator ali karkoli je že, je iz popravila. Popravil in obnovil ga je mojster iz MB, kamor ga je nesel Robi Marzidovšek. Po Robijevih besedah je mojster povedal, da je še vedno v super stanju, da ni bilo treba popravljati puš osovinic, ker so še zelo dobre. Obnovljene so samo dize, pa membrana, ki je bila prebita, vsa tesnila, tako da je zdaj nadaljnih 40 let mir. Cena: komplet za obnovo 30 Eur, delo 120 Eur. Komaj čakam, da se vrnem domov s severa, da zmontiram in testiram.

To pa je jebačka cena za delo. Èe je v karburatorjih res toliko denarja se bom preregistriral in začel obnavljat karburatorje.

andraž

Cena je takšna kot pač je. Verjetno ga ni mojstra, ki bi obnavljal ceneje... Saj je veliko, vendar če stroške obnove razdelim na nadaljnih 40 let, ko bo zadeva brezhibno delovala, se mi ne zdi veliko... :Hammer3:

andraž

Sem zmontiral karburator. Dalo se ga je lepo nastaviti, ko je bil motor topel. Kmalu pa težava - ko je motor dalj časa tekel v prostem teku na nizkih obratih, oziroma, ko sem ga ugasnil, je začel bencin teči iz karburatorja. Teklo je tam, kjer je vijak, ki na eni strani drži loputo plina. Èe si jaz kaj predstavljam, je težava v tem, da plovec ne zapira dotoka goriva, ko je na najvišji točki. Se motim? Ima kdo idejo kako se lotiti težave? Vsekakor nebi jemal dol karburatorja in ga nosil nazaj v MB na reklamacijo.

superca13

Malo je čudno to, da tam pri loputi teče. Èe (bi)teče direkt od osi ven, potem bi morala biti na notranji strani poplava...
Veš kaj preveri: preveri, če slučajno spet ne curja iz pospeševalne črpalke...potem se slini bencin dol po povezavi direktno na to os lopute.

Èe bi upinjač preplavljal zaradi zatikajočega ventila nad plovcem ali pokvarjenega plovca, ga ti ne bi nastavil sploh, tudi tekel ne bi na prostem teku ali pa bi tekel zelo zelo bogato.

V glavnem, najprej celga odzunaj natančno preglej, preden spet razstavljaš ;)

andraž

Na pospeševalni pumpici ne teče, vse tam je suho. Tudi ročica pospeševalne pumpice,ki je vpeta na ravno ta vijak (kjer je loputa), je v zgornjem delu suha, na vijaku pa se kažejo konkretne kaplje. Bom še testiral in brisal, da sploh vidim kje je vir kapljic. Zanimivo, pa da takrat, ko ima motor več kot cca. 1000 obratov ni težav, je vse suho, ko ti padejo na normalo kaplja, ko pa avto ugasnem, pa nekaj časa konkretno kaplja. Mi ni jasno nič.

superca13

Andraž, kako potem avto vžge, ko ga pustiš nekaj časa stat? Težko(črn dim) ali normalno?
Poskusi še z roko premikat to os levo desno...če ima mogoče pretirano zračnost.
Tukaj na tej osi lahko kvečjemu sesa falšluft...ko pa bi avto ugasnil pa bi načeloma zelo težko kaj teklo, razen če res na notranji strani stoji odvečno gorivo.
In tudi če bi bilo tam odvečno gorivo, bi steklo dalje dol v sesalne kolektorje, sa je loputa minimalno odprta(prosti tek).Previsok nivo goriva "bi mogoče" lahko bil vzrok ampak potem bi avto zelo težko vžigal in tekel.
Nivo goriva: tukaj pa je treba pazit na tovarniške podatke: ali ga nastavljaš s tesnilom ali brez, ali mora bit ob nastavitvi kuglica stisnjena ali ne, ali ima igelni ventil znake obrabe, ali je pokrov uplinjača raven... Ne vem kak je predpis za žabo ampak pri GS-u recimo je reba bit zelo zelo natančen, da zadeva funkcionira tako kot se spodobi.
Prešlataj ga še enkrat. Predlagam da ga recimo ti nenehno opazuješ ko motor teče, nekdo drug pa naj ga medtem ugasne.

janez

Plačal si, nesi ga mojstru nazaj...

andraž

Superca, hvala za nasvete, jutri si bom vzel cel dopoldan časa in poskusil ugotoviti kje je težava. K sreči imam tudi drug, sposojen uplinjač, lahko oba razdrem in pogledam kje so razlike, če bodo vidne... Bom poročal... V najslabšem primeru bom zamenjal membrano pospeševalne črpalke iz mojega na sposojenega, pa bi moralo delovati...
Janez, to bi bilo sigurno najlažje, vendar nimam trenutno nebene poti v MB...

rok.si

Èe sem prav razumel shemo ima os z loputo na obeh straneh tesnilne obročke, morda kak manjka ali pa os ni zategnjena dovolj ?

janez

Pa vseeno ne sme vlivat bencin... ali pač? Mogoče je DS drugačen avto kot Dyana...

Lej, jaz svojim strankam rečem tak... če kaj crkne , ne filozovirat, nazaj prinesi pa popravim. Konec koncev , stranka plača nekaj kar bi moralo potem delat in očitno ta majster svojega dela ni opravil oziroma je bil površen. Èe pa sedaj šariš po vplinjaču ti bo pa rekel, da si ti kriv , da je on svoje delo opravil OK.

Èe ti je bližje kot MB pa tegale pokliči...

SERVIS UPLINJAÈEV, JEREB MARJAN S.P.
Grenc 39, Grenc 4220 Škofja Loka

Telefon 04 515 24 80
GSM 041 999 280

Citroenovc

Moram priznat, da je meni zanimiv koncept razmišljanja - plačaš kar veliko za popravilo/nastavitev - vidiš, da ne dela. Zdaj pa sam improviziraš.

Temu, kar se tebi dogaja (sploh če tega prej ni delal) bi jaz imenoval reklamacija. Torej - naj se kar lepo tvoj serviser potrudi in ti zadevo zrihta.
OK

LP
Primož

andraž

Ja, imate prav, to je reklamacija. Sigurno. Mi je pa tečno vse skupaj spet vlačiti v MB in potem nazaj... Upam, da je pri vsej stvari kakšen mikro trik, ki ga je potrebno dodati, pa bo vse super delovalo...

dyfan

Pokliči mojstra, ki ti ga je popravljal.
Naj pove, če lahko kaj sam narediš, če ne pa žal ostane reklamacija.
Mogoče mu ga lahko pošlješ po pošti.
LP
Lep pozdrav!

deuche

Citat od: rok.si;99199Èe sem prav razumel shemo ima os z loputo na obeh straneh tesnilne obročke, morda kak manjka ali pa os ni zategnjena dovolj ?

Prav si razumel. Št. 11. Žal so to tesnila za zrak, če gorivo ne bi teklo ven bi pa v kolektor in to spet ni rešitev.
Mislim, da je sicer problem v igličastemu ventilu in, da si se prav odločil, da ga pošlješ nazaj. Saj pošta laufa in ni treba zato v MB.