Jermeni - rok uporabe?!

Začel/a Gox, April 17, 2007, 10:09:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

A imajo jermeni določen rok uporabež

Koliko let so lahko skladiščeni, pa da so potem ?e primerni za vgradnjo?

To vprašanje se mi je pojavilo, ko sem danes kupoval jermen za moj skuter.

Serviser mi je hotel prodati jermen, na katerem je na embala?i bil datum 3/12/2003. (jermen je high performance Polini za 33?)

Ker je bil ?e malo sive barve, pa zapračen tudi in ker sem opazil ta datum, sem povedal trgovcu da je ta jermen ?e star... pa mi je trdil da je ?e dober...

No na koncu sva se skoraj skregala, tako da me je neprijazno odslovil ... ker nisem hotel kupiti 4 leta star jermen...

Imam raje mojga 12mesecev starega gor, kot da kupim enga pa da je ?e star...

Torej imajo jermeni rok uporabež

Lp
Goran

Interceptor

Ja dokler se ne strga je u redu.

jutr pejd pa nazaj pa mu prnes ene 4 leta star jogurt pa ga prepri?i da je ?e dobr...

Gox

Citat od: Interceptor;5042Ja dokler se ne strga je u redu.

jutr pejd pa nazaj pa mu prnes ene 4 leta star jogurt pa ga prepri?i da je ?e dobr...

Dobra ideja :emot80:

hadei

Citat od: Interceptor;5042Ja dokler se ne strga je u redu.

:emot15: ...svaka čast. Do solz sem se nasmejal.

Nikakor ne kupovat stare jermene. Saj je znano, da guma izgubi svoje prvotne lastnosti. Ni za riskirat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ja oni ko so pa pri prvi vgradnji v va?ih avtih pa so vsi 3 dni stari sploh rec. pri 1.4 motorju pri PSA ki je na tr?i??u ?e ene 15 let... Ne klamfaj. Guma pri jermenu je najmanj. sestava pa je eno malo si poglej kako je jermen naret. Ste nadudlani s temi DOT-i pa tem vsemskup... Revije delajo svoje ene 5 let nazaj pa se vam sanjalo ni kaj je DOT na gumi pa kaj pomeni pa ste vsi vozili pa bili vočeni... Gaši daj jim malo razloži kako je s tem.

hadei

Citat od: Xandrej;5068Ja oni ko so pa pri prvi vgradnji v va?ih avtih pa so vsi 3 dni stari sploh rec. pri 1.4 motorju pri PSA ki je na tr?i??u ?e ene 15 let... Ne klamfaj. Guma pri jermenu je najmanj. sestava pa je eno malo si poglej kako je jermen naret. Ste nadudlani s temi DOT-i pa tem vsemskup... Revije delajo svoje ene 5 let nazaj pa se vam sanjalo ni kaj je DOT na gumi pa kaj pomeni pa ste vsi vozili pa bili vočeni... Gaši daj jim malo razloži kako je s tem.

Guma sem rekel nasplo?no, da ne bom Našteval se sestavine jermena in kemi?ne formule. Ne bodi picajzlat.
Bi tebe videl, ?e bi kar tako vzel star jermen, ko se joka? za vsako malenkost pri avtu...pff.
Pi?e? eno, dela? pa drugo.
Vsaka material se z leti postara. In s tem so tudi posledice.

Pa ?e nekaj ....glede na to, da si tako velik zagovornik, da samo originalni deli so najboljši za avto in poobla??en servis, ker...bla..bla. A ves svet ve (očitno samo ti ne), da te dele proizvajajo druga podjetja za Citroen. Celo ista, ki na tr?i??u prodajajo kao "nahbau" dele za ta ista vozila. Samo pod svojim imenom, seveda. Serviser je pa serviser. Pri delikatnih zadevah so izgubljeni nepoobla?ženi in poobbla?ženi serviserji.
V glavnem ti si vedno bil in boš....samo originalni deli!!!!! Kateri pa to so oz. od koga?!

In sedaj v zgornjem postu piše?, da je to vseeno, ?e je nekaj staro. Vedno se imaš za nekega perfekcionista, zdaj pa si odpovedal. Zakaj?!  odloči se ?e enkrat kaj boš zagovarjal. Ne more biti istočasno oboje.

.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Interceptor

To se pravi da je treba u trgovin prvo pogledat datum proizvodnje na škatli, ?e ne se lohk zgodi da dobiš dece9

Xandrej

Hadei a se meni zdi al ?e nisi dobil ene 3 mesece ker si te?n ko kakec.

Glede originalov sem ti razložil, da ?e vozim avto na original servis mi tudi na original del dajo garancijo pa popust, da se mi ne spla?a nahbau kupovat razen določenih stvari...

Zaradi mene ?e imaš iz ?igume narjen jermen pa iz bazooke gume pa iz kakeca brisalce...

Porka ste te?ni postali ej...

Vpračaj ateja ko te je v fi?eku okoli vozil kake gume je mel pa kolko so ble stare. Pa je foter med živimi pa ti... Zdaj pa serje? za en jermen...

Pred 20 leti pa so karoserije pa mašine ležale od milim nebom v kopru pa je vse letelo kot mora.

hadei

Mahh, govori? eno, piše? pa drugo. Samo, da si v sredi??u pozornosti. V?eraj tako, danes tako. Si tipišen slovenski mali človek. "Kam veter piha, tam greš".

Dela? scene okrog tega jermena, kot da ti je mama. ?e lahko dobi novej?ega, si bo pa? novej?ega kupil. Na vsakih 100 metrov je ena trgovina z avtodeli. Novej?e kot je, boljše je pa, ?e si ti vse nohte pogricka?..
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ti ma? kake probleme al kako? Ne vem tak se mi zdi... ?e ma? jih re?i preko zasebnega ne pa da me jebež v vsaki temi kjerkoli kaj napišem...

p.s. treba se je obračati z vetrom. ?e ti tak misli?. Jaz sem slovenec ?e pa si ti žabiri pa ti ne morem pomagat. Jaz nimam s tem problemov.

hadei

.

OK, da ti bo lažje.

Sta dva identi?na avta, enako ohranjena, z isto prevoženimi kilometri, z isto ceno........ Razlika med njima je le ta, da je eden letnik naprimer januar 2003 drugi januar 2004.
Katerega bi vzel in zakaj?! (hmm...)

Da pa ne omenjam ?ensk...bi rajši 24 letno ali 64 letno....luknja je ......
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Kolko si ti star, da imaš take brezvezne?

Vse so iste mladi diši po ribah stari pa smrdi po ribah... Isto sranje drugo pakovanje.

hadei

Haha...sem ?e vedel zakaj sem pri (hmm...) zbrisal "glede na tvoj karakter". Si pa res patetičen.

Ne da se ti nič dopovedat. Samo, da bo tvoja zadnja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

:emot26: Boli mene za toto gumo pa za jermen povedal sem svoje mnenje ki pa na tebe zadnje čase dela neverjeten VTIS!!! končano. Prosil pa sem administratorje na v tej temi pobrišejo moje poste pa ?e bom preštudiral ?e bom kje kaj napisal sploh tukaj. Eni so sploh pametni zadnje cajte.

garac

Fanta ne se kregat. Tema je jermen, ne stare babe. A nista oba ?tajerca?
Andej 4 leta star jermen tudi osebno nebi vzel.
Manjka  podatek, gre za klinast ali zobat jermen?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/