Jermeni - rok uporabe?!

Začel/a Gox, April 17, 2007, 10:09:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Eno je napet na motorju ko pa v pakungi.

Jerry

Od kje pa je bil siv in zapračen ?e je v pakungi????????
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Gox

Citat od: Jerry;5217Od kje pa je bil siv in zapračen ?e je v pakungi????????

Ni prav cel v pakungi... vsaj ta jermen za skuter ne, pride samo v sredini v karton?ku, zgoraj pa spodaj pa ven gleda :-)

JozeG

Imam skuterja starega približno 20 let.
Do sedaj ?e nisem menjal jermena.
Kaj storiti? Me ?e prav skrbi.

Gox

Jermen za skuter je pakiran tako kot na sliki spodaj. Prva slika je ?e star originalni jermen vreden cca. 12?, druga slika pa je tak jermen kot mi ga je trgovec ponujal. (športni, za 33?)

Zdej kako pridejo pakirani jermeni za avtomobile pa ne vem.

LP
Goran

Gox

Citat od: JozeG;5220Imam skuterja starega približno 20 let.
Do sedaj ?e nisem menjal jermena.
Kaj storiti? Me ?e prav skrbi.

Kateri model skuterja?

Sicer opi?i v temi "naredi sam" pa ti bomo svetovali. Jermen je sigurno ?e za zamenjat, predvsem zaradi lepših in enakomernej?ih pospe?kov, pa verjetno so tudi valj?ki za zamenjat.

Jaz menjam jermen sigurno 1x na dve leti.

LP

JozeG

Vespa PX-200E - 1984
Realni km- 22k

Pospe?ki so ?e vedno dobri.

Kak?ni valj?ki?

Gox

Citat od: JozeG;5223Vespa PX-200E - 1984
Realni km- 22k

Pospe?ki so ?e vedno dobri.

Kak?ni valj?ki?

Aha ... torej imaš Vespo 200 ... Vespa je pa drug svet :-)  za Vespo sicer ne vem kako ima narejen prenos na zadnjo kolo. ?e ima enako kot novejši skuterji, ali kaj drugačnega.

Slab jermen se zelo opazi pri starej?em skuterju 50ccm, kjer je majhna moč in se vsaka malenkost dobro pozna pri pospe?kih.

Valj?ki so v variomatu, glede na njihovo te?o izberemo, pri kakšnih obratih bo jermenica menjavala prenos. (spreminjala hitrost) Valj?ki drsijo znotraj jermenice in jo odmikajo, tako da se hitrost spreminja. Te?ji valj?ki slab?i pospe?ki, boljša kon?na hitrost, la?ji valj?ki, boljši pospe?ki, ničja kon?na hotrost.. ob tem pa je ?e par drugih dfejavnikov ki vpliva na vse te faktorje in na to kako se bo skuter peljal. Toliko na kratko o tem ... ?e pa je zanimanje lahko v sliki in besedi povem kako deluje jermenica pri skuterju...

Pri Vespi pa žal ne vem, ?e je enak patent. In glede na to da je to ?e močnej?a mašina, se verjetno ne pozna da je jermen tako star...

LP

JozeG

Malo sem se hecal.
Vespa nima nobenega jermena in tudi valj?kov ne.
Nimam avto-menjalnika.

Treba delat.

Gox

Citat od: JozeG;5232Malo sem se hecal.
Vespa nima nobenega jermena in tudi valj?kov ne.
Nimam avto-menjalnika.

Treba delat.

Jao točno, zdej sem se spomnil da sem enkrat 10 let nazaj peljal Vespo 125, pa je imela menjalnik na levi ro?ki :-)

Sem čisto pozabil da ima ročni menjalnik :-)

Lp
Goran

JozeG

Jaz imam Vespo ?e 23 let in je ne bom prodal nikoli .

Interceptor

To gox zdej si pa za en valj?ek bl pameten. kup si neki starga da boš lohk žaltu ne pa da se voz? s fenom...

Gox

Sej bi kupu .. sam kaj ko ni ??? ... tako pa ima moj fen ?e 46.000km, pa 10 let ... (to pa je ?e zgodba za drugo temo)

Gremo nazaj k jermenom :-)

Mami je na ?ivalnem stroju (Bagat Ru?a) počil na ve? mestih mali pogonski zobati jermen?ek. Jermeni je imel ve? kot 20let, skupaj ga je držala samo ?e tista nitka ko je vmes. Res se ni strgal dokon?no, je pa drsel tako da je ?ivalni stroj ?ival na obroke ... Jermen je bil pa ?e kar preperel ... za 8? sem kupil novega in menjal.

Samo

Nekje sem zasledil zamenjava glavnega jermena na __ tkm ali 5 let.
Na drugem mestu na __ tkm ali 10 let.

Sam osebno 4 leta starega posebno ?e je glavni jermen (ne mikro za alternator, hidravliko, klimo nebi vzel tudi proti 25% popusta).

garac

Ali starost je ali ni pomembNaš Definitivno je, da je pomembna napatost jermena. Prenapet jermen se rad strga, tudi nov. Posebej je ob?utljiv zobati, saj vemo, da so z njim povezani veliki stroški
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/