DS4 (slike, mnenja in vtisi)

Začel/a Gox, Oktober 11, 2010, 11:25:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Zdaj pa, da se malo pohvalim včeraj(23.06.11) sem bil na prezentaciji/edukaciji za DS4 v Sarajevu. Avto sem osebno testiral in sicer z motorjem HDi(160 KM) in THP(200 KM). Avto je res zanimiv, čudovit...kvaliteten. Diesel je povprečen, oziroma ne čuti se 160 KM, ampak bencinar...to je pravi avto...perverzija. Avto je prekleto stabilen, namreč na poligonu za test sem avto na vse načine avto poizkusil prevrniti...jok brate nič od tega. Drži se podloge ko mačka za kos slanine...Poizkusil sem tudi v rikverc, ni šans...polni gas obrat z volanom nič...gume škripajo avto joka, a nič. Škoda, da se ESP ne more popolnoma izklopiti. Vsekakor za takšno vrsto avta ni el.ročna zavora...saj od dodatnega zanašanja "nema ništa"...Notranjost, drži, da je podobna c4, a to je tudi to...materijali so še bolj kakovostni, neke rešitve so drugačne...npr.rolete nad vetrobranskim steklom, zadnja vrata za coupe linijo(steklo se res ne da odpreti), a boljše to kot, da ni zadnjih vrat. Za razliko od C4 tiste luči, ki so na zadnji havbi res svetijo in niso samo maska...bencinar ima fenomenalen zvok, dizlar, pa gre v začetku kot lokomotiva, pol pa kmalu "umre"...z značilnim zvokom:" BUUUUUUU". No in zdaj slike in link na video...dal sem video  na forum in link na youtube...

http://youtu.be/5GWGH0U_Ux0

dvorjan

Hehe, odlicno. Sedaj boste koncno vedeli, zakaj se testnih avtomobilov ne kupuje. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

dvorjan

Citat od: zlikovski;104379@Dvorjan to še ni nič :)

Ja ne samo video pospesevanja, preberi celoten opis. =) Pa pomisli kaj bi se bilo, ce bi avto imel klasicno rocno zavoro ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

A C-Zero se je sam dol pripeljal ali so ga kar na kaki prikolici?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Malo sem šel pogledat k Italijanom, če imajo kakšno DS4-ko na vidiku ... tudi pri njih bela barva ... vendar z navigacijo. (ki bi jo po mojem mnenju moral imeti vsak z oznako DS, pa ne zaradi same navigacije, ampak lepšega barvnega displeja)

Par :take_picture:

Xandrej

Za moje pojme prekrasen avto ampak malo preveč SPREDAJ liči na C4...

gigo

Pa kaj tisti v Kopru je že na ogled al ga še vedno skrivajo ob avtocesti na parkingu? Jst si bi ga pru rad pregledu v detajle.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Evo detajle :take_picture:

Danes sem se vozil malo naokoli in naredil enih 50km.

DS4 Hdi160, ročni menjalnik 6 prestav ... želel sem bencinca, samo pravijo da jih še nimajo registriranih.

Avto se pelje precej udobno. Kljub 18colskim gumam, je udoben. Preko ležečih policajev pelje lepo, luknje dobro požira in je v primerjavi z DS3-ko, s 17colskimi feltnami, prav občutna razlika.

Pri DS3 čutiš vsako luknjo na cesti, ko avto strese, preko "policajev" grdo skoči, medtem ko DS4 gre na mehko skozi.

Èeprav pa ni premehka, v ovinkih se lepo pelje in lepo drži smer vožnje, se ne nagiba preveč. Močen dizel dobro vleče tudi v klanec, hitro si prehiter. (prehiter za ovinek in prehiter za zakon)

Dizla se na obratih kar dobro sliši tudi v kabino, sem pričakoval malo boljšo izolacijo. Samo ko sem videl haubo in njeno zaščito sem vidu da je ni dosti ... hauba je precej lahka .. a je iz Aluminija?

Par stvari me na avtu moti ... in glede tega, sem se odločil da DS4-ke ne kupim.

Prva je cena, kar visoka, takoj okoli 25tisočakov ... druga je notranjost, preveč C4-kasta. Vsaj v teh verzijah DS4, kot jih imamo tukaj. Vse drugo je na sliki v katalogu, ko je DS4 v rjavem usnju z usnjeno armaturko in navigacijo ... samo tam pa gredo evrčki še malo navzgor.

Moti me še črno beli ekran ... to sem itak povedal že vsakič ... se mi zdi, da v tak avto ne paše.

Pogled nazaj v avtu ... ne vidiš kaj dosti ven, šipa majhna visoka, deluje temačno zadaj ... to je sicer cena za tako obliko ni kaj ...

Parkirni senzorji vsenaokoli olajšajo parkiranje, tako da vsaj to ni problem, da kaj spregledamo ... kakega otroka zadaj ...

Bočna linija avta, mi niti ni tako slaba, je še kar solidna.

Tako je to na hitro ...

Pelje se lepo, udobno, masaža sedeža deluje blago :), zavore kar primejo, gume 18-ke držijo, avto v redu za peljat, spredaj pregleden, zadaj manj ... Par detajlov me moti in to je to ...

Sem se odločil da DS4 -ni zame, še posebej ko sem v salonu gledal za enak denar C5-ko Exclusive :)

Tako da naslednji bo ali C4-ka Exclusive ali C5 ... oziroma čakamo veselo na DS5 :BigThumbs:

Aja pa še to na hitro bi reku tudi DS3 vs DS4 ... DS3 se pelje športno trdo, DS4 uglajeno mirno.

Pa še slike ... bom še ob slikam malo pokomentiral >>>

Pa še eno besedo lahko rečem za prijaznost prodajalca v salonu, je bil zelo prijazen in korekten.

Gox

18-ke ... + ključ s krom dodatkom

Gox

Zaslon radija, potovalnega računalnika in pomoči parkiranja ...

Poraba zadnjih 500km in poraba v prvih 1000km ... avto je imel malenkost manj od 1000km

Zaradi močnega sonca sem analogni števec hitrosti opazil šele po nekaj kilometrih, digitlni pa je dobro videt v vseh pogojih.

Gox

Števci imajo premajhno "strehico" zgoraj, tako da je v lepe sončnem vremenu kar precej odsevov na stekelcih števca. Obratomer sem zelo slabo videl med vožnjo, se je kar bleščalo.

Gox

Sprednji sedeži so lepi, zadaj pa klop ravna kot v DS3-ki. Pogled nazaj skozi majhno steklo ... pa še znamenita zadnja Coupe vrata :take_picture:

Gox

Prtljažnik je pa kar velik, z visokim nakladalnim robom in vgrajeno muziko. Najdemo noter tudi svetilko ...

Pa še senčniki spredaj ... šipa ala C3 Visiospace ... senčniki se lahko premikajo za cca 10cm naprej nazaj ...

Gox

Vrata so lepa, ročaj z reliefom ... mogoče je edino bela preveč občutljiva za umazanijo rok. Tam bi s časom znalo ratat kar umazano.

Visok prag za vstop v avto. Pa tudi nastavljeno temperaturo na klimi sem v močnem soncu slabo vidu :)