DS4 (slike, mnenja in vtisi)

Začel/a Gox, Oktober 11, 2010, 11:25:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Tako je v prodaji DS4-ka, pri Italijanih.

Bencinc 120Vti štarta pri 20.100€.

MSrougeZX

Opasne cene. Taki kaj bi meni bil všeč je tak okoli 30k €.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

drugmirko

no... upajmo, da bodo pri nas kakega jurja cenejši... mam občutek, da bo pri tem modelu, kot tudi pri prihajajočem DS5, cene zelo pomemben faktor... drugač pa... predstavitvene vožnje so ble ta teden, net je poln testov, moji vtisi branja pa so sledeči... bom kr kopi-pejstal z drugega foruma, čeprav najbrž noben smajli ne bo delal in bo mogoče kakšmo "žlehnarjenje ali duhovičenje težje razumet,pa vseeno... se mi ne da še enkrat "klempat" česa podobnega :) ...isto velja za linke na teste... poguglejte! itak bo poasi treba posebno temo zanje odpret...

Citatdan ali dva nazaj so v Španiji potekale prve predstavitveno testne vožnje prihajajoče DS4-ke in prvi vtisi novinaskih testnih voznikov so že na netu... lahko rečem, da tako ambivalentnih zapisov že lep cajt nise bral  :mrgreen: ... in to ne samo klasično "za" in "proti", ambivalnetni so tudi tisti, ki so "proti"  =P !

če se najprej vstavim pri "za" zapisih... čeprav so med redkejšimi, tisti, ki jim je avto všeč, hvalijo šarmanten in ekstravaganten dizajn zunanjosti, izjemno zvočno izolacijo potniške kabine, kvalitetne materijale, lepo notranjost, pravijo, da se glede na podplehasto mehanično identilnost s plebejskim C4 neprepoznavno dobro vozi, vlečejo vsporednice med setupom podvozja pri C3/DS3, čeprav v isti sapi priznavajo, da tako dobre lege na cesti, kot jo ima DS3, pri DS4 razumljivo ni pričakovati, saj gre za veliko težji in višji avto, ki škili tudi proti SUV križancem... kakorkoli, se je našu tudi zapis, kjer so rekli, da jim je po par prevoženih odsekih bolj zavite ceste, citiram: "po glavi začel hodit Fordov Focus... čeprav Focus nima tako dobre notranjosti!" =P  :mrgreen:
in glede na to kako dobro se vozi Focus, je to (ne glede na to, da delim mnenje o "korejskosti" Focusove armature) zame kar velik kompliment ;)
kakšno lepo rečejo še čez spodobno velik prtlažnik, in odlično in premiumsko počutje v prvi vrsti!
pograjajo pa v glavnem "bunkerski občutek" na zadnjih sedežih (še posebej v primerjavi z "zenitastošajbastim" občutkom na sprednjih sedežih), zaradi "kupejevskega" zadnjega dela rahlo neroden vstop, sama "prostornost" oziroma pomanjkanje nje pa se jim niti ne zdi tako kritična! kakšno gorko rečejo še čez prestavna malček predolga razmerja menjalnika in rahlo nekomunikativen električni servo... istočasno pa dodajo, da je v primerjavi z standardnim C4, servo veliko boljše nastavljem...

no pri, tistih "proti" je pa "bolj zabavno"  :mrgreen: ... v glavnem mam občutek, da niti ne vejo kaj bi s tem avtom... ne samo, da je pri njih požel približno enako skepso, kot jo je ob svoji predstavitvi požel DS3, moti jih več od tega... avto jim ni dovolj "premium", pa jim ni "dovolj germansko premiumski", pa njegova notranjost jim je "prepoceni" in "ne tako lepa kot v na primer v Focusu"  :shock:  :huh: (vsaj dva testa), pa zadnja klop se jim zdi utesnjena, pa menjalnik "ne dovolj nemški", volanski mehanizem "top in nekomunikativen", lega na cesti pa "ne tako dobra, kot pri VW Sciroccu" :shock: ali ne dovolj "SUVjevska, kot pri Nissanu Kašiki ali BMW X1" :huh: . vsi pa lego opišejo kot "not class leading"...

piko na "i" pa pri zgražanju poberejo šipe na zadnjem paru vrat.... te so namreč fiksne in se jih NE DA SPUSTIT!!! :lol: .... "form over function", "overdesign" in podobne je moč brati... =P
to je tudi glavni kamen spotike in "velepredikcija" tržnega neuspeha v debeli večini komentarjev forumašev, ki se jih da brati pod temi "frst drive" zapisi :mrgreen: .... "le kaj je Citroenu padlo na pamet, da se ne da odpret oken na zadnjih vratih!!! ... pa pri tako dragem avtu!!!" :mrgreen:

no, priznam... tudi meni se je, ko sem to prebral, zdelo malo čudno... vendar pa mi je tudi logično.... avto ma kupejevsko linijo zadnjega konca in okno na zadnjih vratih sega kar debelo čez odprtino! in okno je enodelno... torej se nima "kam spustit"... ;)
vendar, tisto kar me bega, niso reakcije "anonimnih" forumašev... mi smo v večini le neuka, ignorantska in pristranska banda, ki itak misli, da je pojedla vso pamet sveta!" :mrgreen: . glavni razlog za to prepričanje pa izvira predvsem iz forumske anonimnosti. dvomim, da bi tako "vehementno" razlagali svoja mnenja pod polnim imenom, priimkom in naslovom =P ... no, begajo me PROFESIONALCI! in to zato:

Citroen ma v primerjavi za debelo večino ostalih proizvajalcev eno hecno -in meni hvale vredno- navado, da tri vratne verzije njihovih modelov zgledajo drugače od pet vratnih verzij! pri prejšnjih C4-kah je blo to poleg števila vrat opazno tudi na popolnoma drugačnem zadnjem koncu! še lepše je bilo to vidno pri prejšnjem C3 in njegovi trivratni verziji imenovani C2! enako lahko rečemo tudi za novi C3 in njegovo tri vratno verzijo DS3, ki so jo še dodatno oplemenitili z bolj "premiumsko" popotnico!
in novi C4? ...ja hvala bogu ISTO!!

DS4 je v bistvu ena "luksuzna kupe verzija" navadnega C4!!! takorekoč, "nobel" zamenjava za prejšnji C4 kupe!!!!
zato so se tudi trudli, da bi zgledal kot kupe... zato je krajši od pet vratnega C4, zato ma kupejevsko linijo zadka, zato ma šipo zadnjih vrat iz enega kosa, zato so se na vse pretege trudli, da so zadnja vrata čimbolj "nevidna"... upam, da ste dojeli kaj mislim =P! za tiste, ki pa še niso bom pa še napisal :mrgreen: :
pri DS4 torej NE GRE za klasično pet vratno berlino "s pokvarjenimi" zadnjimi šipami!!! pri DS4 gre za "hecen tri vratni kupe" Z IZJEMNO OLAJŠANIM DOSTOPOM NA ZADNJO KLOP!!! ;)  :mrgreen:
in to bi profesionalni novinar avtomobilskega tiska lahko vedel! bi spadalo po besedico "profesionalni"! ;)

poleg tega, če se vrnem na svojo lastno začetno začudenost nad fiksnimi šipami.... ampak, pol sem se spomnu, da se v mojem C2 tudi ne dajo spustit in moram priznat, da me za to dejstvo prav zares boli "določen del fizionomije" :P! no, trenutek za tem sem pomislil tudi na vse ostale avte, ki sem jih (ali smo) imel(i), pa majo za razliko od C2 tudi zadnji par vrat... in glej ga zlomka... "mo'š me je*at", da se NE SPOMNEM kdaj sem nazadnje spustil šipo na zadnjih vratih! do kar mam v avtu klimo ZIHER NE! to bo pa ene ...15 let! še več... od kar imam otroka pa je spuščanje zadnjih šip tudi fizično blokirano... pa ne sam šipe... ker mi je tamala enkrat med vožnjo odprla zadnja vrata, mam blokirano tudi to!
bo pa zanimivo opazovat koliko časa se bodo ob te fiksne zadnje šipe spotikali po testih :mrgreen:

za linki na teste se mi pa ne da več stikat... vtipkejte si v google Citroen DS4 first drive, pa vam bodo padli pred nos, če vas zanimajo :D

MSrougeZX

Se popolnoma strinjam z vsem s tabo...lepo si to vseskupaj povzel.
R5 e-tech 2025

dvorjan

Cakaj, da pridejo na vrsto slovenski avtomobilski rokopisci, to bodo pokale zilice v ocesih. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Èlanek o DS4 v Slovenskih novicah, 21.05.2011

ModelJT

Terapija z blagodejnimi učinki

Vir: Dnevnik, petek 19. maj 2011
[SIGPIC][/SIGPIC]

Veloce

Deluje poceni, plastično in prav nič Citroen. Kolikor je DS3 lep, je tole totalno mimo. No, to je moje osebno mnenje.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Gox

Danes sem v Kopru srečal, to našo belo DS4-ko. (slike je objavil Mato, mislim da na 3. strani te teme).

Morem rečt, da sem jo opazil zadnji moment. Vozila mi je nasproti, prvo kar mi je v glavi prišlo na misel "nova bela C4" ...

Potem sem se vprašal, čaki malo ... na kaj me že spominja velika črna luknja sredi nosa spredaj ... pa se spomnem, aja to je DS4 ... pa je že bila mimo ...

Gox

Še par slikic DS4-ke .. oz. DS-ov :take_picture:

MSrougeZX

Pizda je vsiok....obvezno športne fedre najmanj -5cm.
R5 e-tech 2025

Gox

To smo že predebatirali :) Je pač Crossover ... ni namenjen nižanju ..saj ma zadaj od kolesa do blatnika 15cm ... in to pri 18colah ...

MSrougeZX

Jaz bom ga vseeno znižal če si ga slučajno kdaj kupim.
R5 e-tech 2025