Naš pogled na starodobnike

Začel/a Xandrej, Avgust 31, 2010, 11:09:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

*Prenos sporočil iz teme "naj dan v Predosljah" >>> ker je tema zašla s prvotne smeri, v smer kako mi in vi, vidite starodobnike takih in drugačnih znamk, sem vse nadaljne poste preselil v to temo ...

[Goran-Gox]

>>>>>>>>

Citat od: dvorjan;80567S to razliko, da se stare Citroene se vidi po cestah, MB pa iz garaze zapeljejo ravno 2x na leto na kaksno razkazovanje ... Brez veze imeti avto, ce ga ne vozis ... pa ceprav samo v soncnih dneh. =)

Eno je če se voziš okoli z avtom ki je vreden 5 jurjev ko pa z avtom ki je na trgu vreden preko 50 000 jurjev... Načeloma je tudi tukaj razlika kot pravijo zakaj je bil spaček narejen. Bi pa rekel, ko pogledam tako dijano! To pa je restavracija avta se pravi V NULO! Bravo!

garac

Vidova diana je redno vzdrževana in velika prednost  je, da jo VidoBBB pozna v nulo, saj je njen prvi lastnik. Do sedaj je bila 2x menjana šasija. Vprašaj ga, če jo da za 5 jurčkov?
Glede mercedesov bi lahko razpravljali, saj je tam replik še več, kot recimo med DS cabrio. Je pa sprednji odbijač za 170ko menda preko 3000€.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Jaz tudi cenim mojega XM-a na 6000€ najmanj pa kaj ko trenutno ni nič vreden... Eno je kaj kdo ceni drugo pa so realne cene na trgu! Nažalost.

garac

Nekdo vidi star citroen in je to zanj le stara kanta. Za drugega je vaaauuu!
Zame, kot sem že enkrat napisal, oldi, ki ga kupiš že obnovljenega pač ni to. Moraš mu pogledat v drobovje, požgečkat vsak njegov vijak, potem je to to! Potem se poznata v nulo.
Recimo, da ima vsaka avto svojo zgodbo. Nov citroen ti bo povedal ja bil sem na traku, dotikali so se me roboti, alžirci, maročani, celo kak francoz je bil vmes, potem sem nekaj mesecev stal na soncu in dežju, preden so me prepeljali na slovaško...
Star spaček pa ti bo povedal da so ga sestavili pijani francozi, potem ga je kupil en gospod, z njim zgradil hišo, potem ga je prodal mlademu pari, ki sta z njim žurala, se v njem ljubila...
Pred leti sem bil pri IgorjuKR, kolega je kupoval BX od njegovega očeta. Ko je omenil, da imajo v garaži še GS letnik 72, sem mu rekel, češ naj proda staro kanto.
Takoj mi je bilo žal, gospodu so stopile solze v oči: "To pa ne! Z njim sem peljal ženo v porodnišnico, ko se je rodil prvi otrok, pa drugi, pa gradili smo hišo, pa...!" Gospod je bil čustveno navezan nanj.
So stvari, ki niso primerljive, so stvari, ki jih noben denar tega sveta ne more kupiti...

uff, me je zaneslo, sem zajadral od teme
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Xandrej

Sicer lepo napisano ampak ne vidim neke povezave z temo jaz... :BigThumbs:

hadei

Vseeno je kateri alkoholik je tiste avte delal, s katerim ljubimcem se je sosedova žena v moževem avtu dol dajala, koliko nedolžnosti je bilo v avtu izgubljenih....vsi tisti avti na zgornjih fotografijah so lepi in občudovanja vredni.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@hadei, bom probal še tebi razložit, ampak najbrž itak ne boš razumel, ker na te stvari gledaš podobno, kot mr. X.
Poznam vsaj dva lastnika teh mercedesov. Tisti bež kabrio je uvožen iz švedske ne tako dolgo nazaj.
 Gre za razliko med ljubiteljstvom in pridobitništvom.
Torej lastniki so se za določeno ceno pripravljen svojemu avtu odpovedat, da bo le kak € profita v žepu, medtem, ko se naš VidoBBB svoji Diani ne bo odpovedal, pa čeprav je vredna kot en obdrgnjen odbijač z mercedesa.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Mike666

Kak je himno napiso Adi?
" Ko smrt se z mercedezom bo pripeljala in mi dejala ,pridi no h'men, rekel ji bom ne hvala, s tabo grem ko mela boš Citroën!"

garac

@mike, res je ja, čeprav nimam nič proti mercedezom, tudi med citroenarji so ljubitelji in preprodajalci, pa ne mislim Keže, Robija, Sašota in podobnih, ki od tega živijo, je to njihov kruh.
Drugače dandanašnji kupiš repliko. Za ceno novega C4 dobiš avto, da bodo vsi gledali za teboj, če je to bistvo? S tem, da ima recimo že vgrajene diske, varčnejše motorje itd. Po moje je bistvo, da ti z avtom uživaš, ne pa, da stoji v garaži, se 2x letno pelješ ven in opazuješ, če si bil opažen
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Mercedes je edini avto v katerem mi je bilo za bruhat slabo... na Trojanah sem izstopu, brat pa mi do smrti ni pozabu tega...

Citroena (2cv, dy,ami,...) in Mercedesa ne moreš prmerjat.

Pri citroenu more človk bit res pravi zanesenjak in ljubitelj ,ko ga gre obnavljat . Že v začetku ve in se zaveda, da se ne splača.

Mercedesa kupi ali obnovi človk že od začetka zarad profita, ker se splača... Ker je "mečka, velika kola, kola snova".

garac

Zakaj je Bata nehal rihtat žabe in se začel ukvarjat z mečkami? Ravno zato!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Slabo mu je blo v Mercedesu... Ja citroen je zakon! Sploh pa spaček... Kaj se sploh pogovarjamo.

superca13

Eni si kupijo obnovljen avto, ker sami pač ne znajo niti kolesa zamenjat.
Drugi si kupi krš, ki ga obnovi in se vozi nonstop ali pa 2X na leto, odvisno kaj ima. Èe ima avto, ki jih je na tone in rezervni deli pri vsakem sosedu napol zastonj, se lahko fijakaš nonstop, tudi pozimi, po blatu, po gozdu, lahko se celo v morje zapelješ ;)
Èe pa imaš enko rariteto, ko robe več ni, ko so deli dragi kot žafran ali pa če jih sploh več ni, potem pa malo razmisliš, kje in kdaj se boš vozil.
Tudi z SM-i se pri nas ravno ne vozijo po cement, na kampiranje, po čike v trgovino ali pa na pivo v oštarijo ;) Isto je z MB-ji, ki so maloštevilni in težji za vzdrževanje.
Z Dijano, spačkom, Gs-om itd. pa pač lahko (zaenkrat še) divjamo vsepovsod okoli :) Èe kaj crkne, vzameš 11 ključ, sosed ti zrihta keson delov in gasa naprej :) Pri drugih  avtih je pač rahla težava.
Nič čudnega, to je normalno.

LP
Superca13

garac

@xandrej, a imaš kaj prosti spačkom? Proti spačkarjem? Potem mogoče nisi v pravi temi, ali na pravem forumu, tu so namreč vsi dobrodošli od lastnikov, voznikov in oboževalcev spačkov, do lastnikov novih citroenov in tistih ki morda to še bodo!

@superca, a mi daš telefonsko od tvojega soseda, bi imel keson delov, moj sosed nima nič od tega!
kar se tiče avtov s katerimi se lahko vozimo vsak dan, bi prej rekel, da to velja za kak xm, ax, zx, za te je še dovolj delov
[SIGPIC][/SIGPIC]