Naš pogled na starodobnike

Začel/a Xandrej, Avgust 31, 2010, 11:09:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Lahko ti dam kar mojo tel. Naberem skupaj vsaj 2 kesona UPORABNIH delov za GS.
En keson dijaninih delov sem res že podaril...par let nazaj.

Na netu najdeš vse za A-serijo, za G-serijo itd.
Povej mi, kaj najdeš za SM? Èe boš kaj našel, bo to zelo zelo drago. Obnova SM motorja stane 14.000 EUR.
Kje je še ostalo?

X-serije je na tone, za vsak dan, se strinjam :) Èisto druga zgodba ;)

LP
Superca13

Xandrej

Citat od: garac;80675@xandrej, a imaš kaj prosti spačkom? Proti spačkarjem? Potem mogoče nisi v pravi temi, ali na pravem forumu, tu so namreč vsi dobrodošli od lastnikov, voznikov in oboževalcev spačkov, do lastnikov novih citroenov in tistih ki morda to še bodo!

Ne čisto nič... :BigThumbs: Valjda so vsi dobrodošli a je kdo kaj takega napisal? A se mi zdi da samo ti pa še kdo dvomi v to? Meni je samoumevno, da so vsi dobrodošli in prav je tako! :BigThumbs:

Xandrej

Citat od: garac;80675@superca, a mi daš telefonsko od tvojega soseda, bi imel keson delov, moj sosed nima nič od tega!
kar se tiče avtov s katerimi se lahko vozimo vsak dan, bi prej rekel, da to velja za kak xm, ax, zx, za te je še dovolj delov

No najdi mi delujoč DIRAVI (4700€ obnova) rec. za XM-a ali pa nosilec motorja (500€) ki je celi ali pa predzadnji lonec(ki ga sploh ni več) ali pa še pa še...

Vrjemi, da se trenutno več dobi za spačka kot pa za XM-a...

garac

eh, saj za xm s katerim se vsakodnevno voziš je tudi rabljen diravi dober, vem za nekaj podobnih xm, kot  ste jih vi zadnjič rešili
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Vsak DIRAVI je dober če dela. Èe pa veš še za kake V6 pa povej.:BigThumbs:

superca13

To bi tudi mene zanimalo. Ampak samo V6 :)

garac

Bom preveril, dva sta dizla, za enega mk2 pa ne vem, kam je izginil, upam le, da ne v prešo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Razumljivo, da imajo nekateri predmeti, tudi avti, neko sentimentalno vrednost zaradi določenih stvari, dogodkov itd.
Jaz na teh fotografijah vidim odlično ohranjene avte, od katerih so nekateri bili narejeni prej kot jaz in so odlično ohranjeni in lepi. Pa ne glede ali je to Citroen, Mercedes, Audi, Renaulta, Talbot, Zastava.....
Èe nekdo ni sam povijačil oz. posegel v obnovo starega avta pač ni, ker nima znanja, prostora, orodja, časa. Je že to nekaj vredno, da si je namesto super duper novega avta rajši kupil stari, katerega ima verjetno enako rad kot tisti, ki ga je sam pošraufal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Ampak , men je blo edin v mercedezu slabo... Pa tudi v drugih znamkah novejših ali novih avtomobilov se slabo počutim. Sem pač tak. Mi ne paše ...

Kar se tiče mercedesov, sem zadnjič en tak lep odgovor dobil ,ko sem dal na net svojga Hymerja... " Ja fant, če bi imel značko tapravo, bi ga takoj prodal (s tem je mislil Merc. znak) " .

No in proti starodobnim mercedesom smo lahko spačkarji samo en kup čudakov .

soncek

Citat od: janez;80693No in proti starodobnim mercedesom smo lahko spačkarji samo en kup čudakov .

Vsako leto poznam več čudnih spačkarjev in vsi ta pravi ste vedno veseli, ko se srečate, zmeraj imate veeeeeeliko tem za zanimive pogovore ter smeh in zmeraj ste si med seboj pripravljeni pomagati. Zato vas spoštujem in se mi zdi zelo fajn, da lahko med vami spijem kavo.

Poznam pa smo dva "gospoda", ki imata starodobna marcedesa. Z obema se poznam tako dobro, da lahko skupaj spijemo kavo. Sicer se med sabo pozdravita in "tako malo na silo" poklepetata o vremenu, med tem pa nevoščljivo gledata, kako se svetita lepotca - v stilu  "ali je moj lepši..."

To sta pač dva svetova in vsak izmed nas se najde v enemu, v obeh pač ne. Tako kot si kupujemo različne avtomobile: velike, prestižne, drage in na drugi strani uporabne, velike po potrebah in željah, s ceno kot si jo lahko privošči "naš proračun". Nikoli pa ne bo enotnih mnenj o teh in onih...

Morda za šalo: večji in bogatejši kot je avto, manj samozavesten naj bi bil voznik - saj naj bi avto potrjeval njegov status v družbi. Ampak... Èe gledamo določene modele krogcev je to morda celo res :))

Na veliko čudnih srečanj :)

zlikovski

No da še jaz dodam, ta teden se vozim v sužbo z CX-om, ker malo servisiram XM-a. Pa da vam povem zgodbo. Prvi dan pride par ljudi do mene pa vpraša to je tvoj avto?, naslednji dan ko me je en zagledo se je začel že od daleč dret, e to je tvoje,bla bla bal,.... pa pride skoraj pou firme ven ko so slišali tistega se dret na dvorišču, še šef je prišel, sem se počuto precej nelagodno, zraven tega ko se peljem mi sodelavec pravi, vidiš vsi samo avto gledajo, jaz ko pa imam novega pa niti ne trznejo, moram si nekja takega zrihtat mi odgovori, vpraša za ceno, in mu tak okvirno povem in malo začudeno reagira. No saj morem priznat da mi kdaj malo paše če kdo pohvali avto,...  ampak da vsi tak okrog avta lečejo pa te gnjavijo pa je že preveč.
Skratka avto mi je všeč, poznam nastanek in zgodovino tega mojega avta, in zato ima v naši družini svoje mesto.

hadei

Eni delate čudake sami iz sebe. Èudake pa najdeš na vseh koncih ne glede katere znamke avta voziš. In glede na tvoje delo/hobi, ki ga opravljaš, ti je verjetno res v vsakem avtu slabo, razen v spačku. Ali pa si samo tipičen slovencelj, ki misli "samo moje je najbolje" ali pa ti je celo od favšije slabo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Citat od: hadei;80724Eni delate čudake sami iz sebe. Èudake pa najdeš na vseh koncih ne glede katere znamke avta voziš. In glede na tvoje delo/hobi, ki ga opravljaš, ti je verjetno res v vsakem avtu slabo, razen v spačku. Ali pa si samo tipičen slovencelj, ki misli "samo moje je najbolje" ali pa ti je celo od favšije slabo.

Ja pa ja de...

dyfan

Citat od: soncek;80717...večji in bogatejši kot je avto, manj samozavesten naj bi bil voznik - saj naj bi avto potrjeval njegov status v družbi...
Tako pravijo tudi strokovnjaki. Sicer zveni malo čudno, če vzamemo to dobesedno. Ampak, če to prevedemo v prakso, vidimo, da je to rezultat nekih dejstev, o katerih običajno ne razmišljamo.

Torej, če pogledamo dva enako situirana človeka: zakaj hočejo eni imeti za vsako ceno velik, drag avto, drugi je pa popolnoma zadovoljen s povprečnim? Zakaj mora biti pri prvem vse visoko svetleče, s tisoč nepotrebnimi luksuznimi dodatki itd., drugemu pa zadošča standardna izvedba? Zakaj je prvi pripravljen žrtvovati udobje in praktičnost in nekajkrat večjo vsoto evrov, samo, da je avto ekstravaganten in najnovejši tip, pri drugemu je pa ravno obratno?
In take razlike so tako pri lastnikih novodobnih avtov kot starodobnikov.

Odgovor je v tem, da občudovanje in pohvale s strani okolice (žlahta, sosedje, sodelavci...) pomenijo prvemu vse, drugemu pa nič. In tu je tista omenjena samozavest, tisti, ki jo ima manj, jo želi "doštukavati" v obliki pohval in občudovanja s strani okolice, kar se pa običajno doseže s super avtom, hišo, jahto.. v glavnem s tistim, kar se vidi na zunaj. Bolj točno rečeno, gre tu za samo eno vrsto (oziroma za en del) samozavesti, ker na ostalih področjih jim je ne manjka - nasprotno, so v povprečju bolj stimulirani in uspešnejši. In od tu izvirajo tudi tako različna mnenja o istih stvareh, predvsem pri avtih in nima smisla pričakovati, da bo kdaj drugače, kajti vsak ima svoj prav.

Pa da se ne bi kdo počutil užaljenega, če se vidi na eni ali drugi strani. Vsi se nahajamo nekje na tej lestvici med eno in drugo skrajnostjo.
Ljudje smo pač različni in tako je prav. Zato uživajmo vsak pri svojem brez občutka krivde.

LP
Lep pozdrav!

garac

@hadei, veš kaj? Nekaterim se nam pač ni treba delat. Nekaterim se nam ni treba pretvarjat. Smo, kot smo in kar smo.
Za nekatere smo pač čudaki, ampak jaz se pač rad družim z sebi enakimi čudaki, ker se med njimi dobro počutim, čeprav vozimo stare kante, morda uživamo življenje veliko bolje od "ta normalnih"?

Uf, še dobro, da nismo več v času konjskih vpreg. Jaz bi najbrž imel kobilico, kot jo je imel literarni junak Martin K., moj sosed pa bi imel 6konjev razporejenih v V formacijo z kromiranimi kopiti in trobentami na riti, da bi se ga slišalo in videlo.
[SIGPIC][/SIGPIC]