DS5

Začel/a hadei, Avgust 17, 2010, 08:49:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

..dve najpomembnejši pridobitvi sta seveda:
.. brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje reševalnih(predvsem servisnih) služb.
Drugače je pa avto BOMBA,tako kot vsi zadnji Cit.modeli..

garac

Citroën DS5 še letos
Pri Citroënu so po predstavitvi modelov DS3 in DS4 pripravili še en avtomobil za svojo premium serijo DS. DS5 je bil aprila na avtosalonu v Šanghaju predstavljen kot predserijsko vozilo, v Frankfurtu pa bo na ogled serijski model, ki ga bodo začeli prodajati do konca leta.
G. P. / Pariz
2. 9. 2011, 12:22
  Po informacijah iz Citroëna DS5 v dolžino meri 452 centimetrov, širok je 185 centimetrov, visoka 151 centimetrov, prostornina prtljažnika pa je 465 litrov.

Eden od pomembnih dejavnikov novinca bo prostorna notranjost za pet oseb, posebno pozornost pa so posvetili izbiri materialov (veliko bo usnja) in opremi. DS5 bo kupcem ponudili tudi s Hybrid4 hibridnim pogonskim sistemom. Gre za kombinacijo 2.0 HDi dizelskega motorja s 120 kilovati (163 KM) in elektromotorjem z močjo 27 kilovatov (37 KM). Emisija CO2 je 99 gramov na prevožen kilometer, v mestih pa bo omogočal tudi krajšo vožnjo zgolj na elektriko. Kupcem bosta na voljo še HDi dizelska agregata moči 80 kW/110KM in 118 kW/160KM, kot tudi THP bencinska motorja z 114 kW/155KM in 147 kW/200KM.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

DS5 se bo začel pri 29.300€.

Bencinske verzije:
DS5 THP 155 Chic (BVA6) 29.900 euro
DS5 THP 155 So Chic (BVA6) 32.600 euro
DS5 THP 200 So Chic 33.700 euro
DS5 THP 200 Sport Chic 37.700 euro

Dizelske verzije:
DS5 e-HDi 110 AirDream Chic 29.300 euro
DS5 e-HDi 110 AirDream So Chic 32.000 euro
DS5 HDi 160 So Chic 33.600 euro
DS5 HDi 160 So Chic (BVA6) 35.000 euro
DS5 Hybrid4 So Chic 39.950 euro
DS5 HDi 160 Sport Chic 37.600 euro
DS5 HDi 160 Sport Chic (BVA6) 39.000 euro
DS5 Hybrid4 Sport Chic 43.950 euro
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

So to nase ali nemske cene? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Se pravi bo pri nas se cca. 5% cenejsi ... =) Ga moram v zivo videt, da vidim, ce je vreden tega denarja. Na slikah vsekakor zgleda obetavno.

drugmirko

kot pri DS4.... za vsaj tri jurje preveč! :(

roko na srce, pod zakmašno oblekico se skriva PSAjeva  platforma 2 al kako ji že rečejo, na kateri čepi tri četrt PSAjevih avtomobilov, vključno s DS4, C4 in 308-co, z njimi si deli tudi dobršen del motorne palete, menjalnike, podvozje, skupaj z torzijskim drogom na zadnjem kolesnem paru in tudi po velikosti je takorekoč samo en "bolj fin C4 karavan"... zakaj za boga bi moral stat 30 jurjev?!?

mislim... nič nimam proti, če top opremljena, top motorizirana verzija, nakrcana z veliko večino dodatne opreme, ki jo je možno vanj sploh vtaknit, stane tudi 40 jurjev.... ampak lepo prosim, kaj resno pa pričakujejo od normalnega kupca, ki se vsaj približno zanima za avtomobile (ali pa se pred nakupom primerno informira, ker... vendarle gre za konkretne izdatke), ko bo ta ugotovu, da mu poskušajo po dupli ceni (in več) prodat en nafrfulen karavanski C4 exclusive?!?!?! kaj... ajde, čist iskreno? a da jim bo hvaležen? ....pa sej za 23 jurjev dobiš karavanski C5 exclusive z 2.0HDI mašino!!!

ne glede na to kolko je "lep", od C5 excl. ni "lepši" za sedem jurjev!.... za tri morda... za sedem, jim bo pa 97,8% potencialnih kupcev, ki iščejo fajn avto te velikosti in nimajo glih ultimativne mazohistično-fetišistične želje prav po DS liniji, hladno pokazalo hrbet! vključno z mano, ki to željo celo imam!

fer tržna cena za vstopni model je ene 26-27 jurjev! če gledaš DS linijo v celoti, bi se cene zanj morale začet nekje malo nad polovico DS4-ke, kar spet znese isto, če gledaš enako motoriziran in približno enako opremljen DS4, pa nebi smel bit dražji za kej dost več kot jurja in pol... ajde dva!

škoda! namesto da bi meli absolutni tržni hit in avto, ki bi ratal legenda že v času svojega "življenja" in jim nepojmljivo dvignil rejting, bodo najvrjetneje meli drag "ekskluziv", ki se ga na cestah ne bo videvalo kej dosti in ga ljudje niti pozabit ne bodo mogli! kaj šele, da bi rekli, "mater, je to (bil) en hud Citroen!"

garac

@drugmirko, saj bodo kmalu popusti pa oskubljene verzije na voljo. Tak avto se po moje najbolje prodaja prvo leto-dve dokler je "in", potem pa upada in tudi cene bodo najbrž z njo.
Morda pa dobimo kakšno "rusko" pošiljko, kot so bili tisti c-crosserji za 18 jurčkov.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Jaz tudi mislim, da bodo pri nas cene vsaj 3 jurje nizje od francoskih, pa se popusti in bos prisel do zelene cifre. =)

franci

E, @drugmirko, to si pa tako lepo povedal... Samo kaj, ko pa v tovarni ali njihovem marketingu nekako ne delijo prepričanja s tabo. Jebi ga...

drugmirko

Citat od: garac;109836@drugmirko, saj bodo kmalu popusti pa oskubljene verzije na voljo. Tak avto se po moje najbolje prodaja prvo leto-dve dokler je "in", potem pa upada in tudi cene bodo najbrž z njo.
Morda pa dobimo kakšno "rusko" pošiljko, kot so bili tisti c-crosserji za 18 jurčkov.

ja, ampak jaz nočem oskubljene verzije! jaz bi si v takem avtu želel met vgrajeno navigacijo in ne tisto čehijado kablov in nosilcev raznih garminov po spredni šajbi!
in glede na pričakovano vidljivost prek tiste, s spojlerjem preklane, zadnje šajbe, bi si želel tudi vzvratno parkirno kamero in HUD displej, če se vse to že nahaja med možnimi opcijami opreme... usnjena notranjost recimo me ne kuri kej preveč, take stvari se mi zdijo pa tako fajn, kot tudi koristne...
in pripravljen sem jih plačat tudi kot dodatno opremo, če jih serijsko vsebuje šele paket opreme, ki je zaradi vsega ostalega zunaj mojih zmožnost!
problem pa je, če je avto že v štartu predrag! in to predrag za dvojno ceno vseh teh "dodatnih" zadevščin, ki bi si jih želel imet v njem!!! glede na to, da vem kaj se tehnično "skriva" pod avtomobilovo lepo oblekico in še posebej, ker vem za koliko vse to prodajajo v ostalih modelih (tudi brez akcij in popustov), mi navkljub vsej ljubezni do citroenov, ob pogledu na francoski cenik v ustih ostane rahlo kisel okus... :(.
mislim... sej razumem, da bi radi zaslužli čim več, in da nočejo, da bi se DS modeli povezovali s "plebejskimi" C modeli, kot tudi to, da ljudje/kupci običajno nimajo pojma, kaj se skriva pod "površino" njihovih vozil (še velika večina -vsaj naših- citroenovih trgovcev tega ne ve)... ampak glede na to kar jaz vem o tem avtomobilu, mam vseeno občutek, da mi poskušajo zelo drago prodajat "muda za bubrege"!

in tako iskreno, kot mislim vse to kar sem napisal zgoraj, tudi upam, da nimam prav in da je avto RES vreden tega denarja!

Citat od: dvorjan;109840Jaz tudi mislim, da bodo pri nas cene vsaj 3 jurje nizje od francoskih, pa se popusti in bos prisel do zelene cifre. =)

ma, ne vem... po moje ne bodo dajali kakih besnih popustov.... oziroma, vsaj po DS3 sodeč ne! je pa res, da je "malega prestižneža" veliko lažje prodajat, kot srednjega/velikega. in vrjetnost, da bodo dosegli tako fenomenalne cifre prodaje, kot s DS3 je veliko manjša. racionalen odnos ljudi do dobrin hitro raste s količino zanje zahtevanega denarja....
za ceno pa upam, da maš prav... naše so običajno približno 10% nižje od francoskih. ampak, moj očitek o 3 jurje previsoki ceni je letel nasplošno, ne glede na trg/državo, ker mislim, da se ceniki linije DS premalo prekrivajo s ceniki linije C, iz katerih vlečejo "tehnične in opremske" korenine...

pa vseeno... jaz bi si recimo zelo želel enega So Chic s THP155 ali max HDI160 z dodatno namontiranimi navigacijo, HUD in parkirno kamero... usnja, bluetoothov, denon wooferjev v prtljažniku, masažnih zicev, 19 colskih šlapic in ostalega mi ni treba... in 29-30 jurjev bi bila še sprejemljiva cena za moj okus (in njihov dobiček, glede na to, da enako mehaniko v drugih modelih prodajajo za veliko manj denarja)!

drugmirko

aja... v bistvu sem htel nalepit pdf s stopnjami serijske opreme in tabelami dodatne opreme in ne več pretirano pametovat, pa me je zgleda "malo zaneslo" :P... evo:

http://www.automobile-magazine.fr/content/download/85996/1292374/file/CP_Tarifs_CITROEN_DS5_12092011.pdf

ni treba kej dost znat francosko, da bi se razumelo in google translate reši še tistih nekaj bolj zapletenih postavk :).
odkrito moram povedat, da je za razliko od ostale, predvsem nemške "konkurence", zelo dobro opremljen! če iz opremskih postavk izločimo tiste klasične "VW fore" a'la "tepihi spredaj in zadaj", "analogna ura", "kovinski okraski na vratih", "boljše usnje na volanu" in podobne bedastoče, se pokaže, da se top verzija Sport Shic od "osnovne" Shic, razlikuje za 10-12 postavk! sicer za praktično vse najboljše/najzanimivejše, pa vseeno...
ampak, kljub temu še zmeraj mislim, da je predrag! :P

in tudi tu rahlo butasto pogojujejo meni na videz popolnoma nepovezljive stvari... kaj k*rca ma bluetooth veze s paketom "dark chrome", da izbira enega, onemogoči drugega?!?
še tega ne razumem, da zatemnjenost tistih "oklov" in ostalega kromastega sranja, ki so ga nasrali po avtomobilu pogojujejo z izbiro barve zunanjosti (ne da se dobit, če na primer vzameš vapour ali houricane sivo) ... radi bi bli premium, pol pa pogojujejo take neumnosti... :(

Gox

Uporabnik Alter foruma (Earnhardt), ki si je v Frankfurtu ogledal DS5 pravi tako o njem:

Morate videt v zivo! Zadeva ima res odlicne materiale. Zgleda kompaktno, lepo. V njem se sedi odlicno, volan je kot vlit, stikala tam, kjer morajo biti, vse na dosegu roke. Ima celo 4 opcije za odpirat stresna okna nad vsakim voznikom posebej.

Kot pravim - nikoli si ne bi mislil, da bom kdaj v zivljenju hvalil Citroena!

Cena v nemciji se zacne pri 29.500 in konca pri 40.000 cca. Pri bencinskih motorjih je vsaj v Nemciji tako, da je pri najsvohnejsem motorju opcija le avtomatski menjalnik. Drugace je pa tudi hibrid (diesel 120kw + 27kw elektrika).

Niti priblizno ni podoben DS4. DS5 je bistveno bolj prefinjen in "gosposki". Dolg je 450, sirok pa 187cm.

Minus, ki mu ga dam jaz je, da je analogna ura na armaturki na rahlo odrocnem delu in da zadaj za glavo ni toliko prostora, kot bi se za "karavana" spodobilo, vendar dovolj, da v njem zadaj lahko sedi 185 cm dolg osebek

http://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=splosno&Number=1313271&page=0&fpart=1

Pa še par slik, ki mi jih je poslal >>