Smerokazi na Xsari picasso zafrkavajo

Začel/a vidko, Julij 28, 2010, 02:44:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vidko

Sem brskal po forumu, zasledil že nekaj besed glede tega, a konkretnega primera še nisem mogel rešit.
Imam namreč težave z smerokazi na Xsari picasso, 2.0 hdi. Ko vklopim smerokaz, po dvakratnem, trikratnem utripu neha delovati. Sem že malo to okrog volana razstavljal, pa žal ne morem nič ugotoviti, je vse tako narejeno, da ne moreš dostopat, razen če bi volan demontiral, tega pa se ne bi rad podstopil.
Ne vem a to zafrkava ročica ali sam avtomat, ki pa je mislim da tudi v tem volanskem stikalu, vsaj po posluhu in ne vem kako priti do njega. Èe ima kdo kake izkušnje glede tega, bi bil zelo vesel, če pa kdo poseduje tudi kake fotografije tega popravila, bom mu še bolj hvaležen.
Lahko da so vaše izkušnje tega popravila še kje drugje, zato prosim za pomoč.

alesz

Avtomat je v BSI-ju, in sicer en za levo in en za desno stran..................ima elektronski rele zato se ga ne sliši.......za zvočne efekte pa je v volansko stikalo vgrajen zvočnik.

vidko

Torej če je to tako lahko smatram, da avtomat, če ga ima za vsako smer posebej ni krivec, ker se mi to pojavlja pri vklopu na obe smeri. Lahko bi torej bilo samo volansko stikalo. Pa se ga da kako razstavit in popravit.

ledi76

tud jaz mam ta problem.bil sem na servisu pa so rekli da bo treba menjat kpl se pravi obe ročici in multifunkcijo za radio ter ročko tempomata,češ da je ročka za smerokaz pregreta. skupaj naj bi stalo okoli 600€.popravilo ni možno.ni možno menjat ročke posebej ker so v volanskem sklopu.se pravi počakat da crkne dokončno.:breaking_pc:

alesz

Citatmultifunkcijo za radio ter ročko tempomata,
TI dve ročici sta zataknjeni v volansko stikalo in jih pri novem stikalu nikoli ne dobiš v kompletu......novo stikalo ima na teh dveh mestih plastične pokrovčke,ki jih po potrebi odstraniš in uporabiš ........cena je pa tudi...? če ima vozilo kak esp ali kaj podobnega je dražji,drugače pa gredo cene tam od 250€ naprej, preveri še kje,če ti nepreveri ceno po šasiji potem...?

vsx

Ročke, ki se dajo posamezno menjati so po 70E, kjer se ne dajo pa je sklop za 350E.
Kjer je sklop v kompletu, sta ročki za tempomat (60E) in radio (20E) posebej dobavljivi.
Na pooblaščencu.
Kaj je razlika do 600E, pa ne vem.

LP

alesz

Citat od: vsx;80882Ročke, ki se dajo posamezno menjati so po 70E,
LP

če imaš letnik 2000............in ta letnik ima daljinske komande na volanu,tempomat pa pozabi......
če pa ti na volanu kaj crkne pa imaš sigurno novejše ,dražje stikalo.....

alesz

http://www.herkules.si/index.php?productID=66079

V bistvu bi tole moralo pasati na mojega picassoja.....ampak , meni ni uspelo dobiti niti nekih konkretnih informacij.....?

skorc

Ali pa še malce pobrskaj po netu. Mislim ,da ima nekdo malo naprej od Trojan avtoodpad, kjer je kar nekaj primerkov razbitih XP.

tomaz555

Kakšni slabi kontakti pri luči? Jaz ne bi takoj menjal. Zadnjič je pri službenem kombiju(Peugeot star 2 leti) vse utripalo, začelo pa se je pri smernih kazalcih. No na koncu je ko si prižgal vse 4 žmigavce utripal tudi radio, prikazovalnik temperature v kasonu, vse lučke na armaturi. In razlog? En sam slab stik pri zadnji luči, ki sem ga popravil in dela vse.

vinotoc

Vidko, kako si rešil? P.... tudi meni je začelo srati.
Alesz, Glede na slike in tvoj komentar ne pogruntam a se da popraviti ali ne? ;oja je letnik 2003.
Hvala obema za odgovor.
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vidko

Ma kaj, nič nisem rešil, še vedno zbiram rešitve, kako bi zadevo popravil. Pa do zdaj noben nič oprijemljivega ni omenil, samo da je stikalo fuč. Pa mi ni dat tolko za to stikalo. Sem nekako ugotovil, da če luči prižgem fizično, da malo bolje dela, vsaj občutek imam tak.
Še vedno prosim za pomoč. Ni mi povsem jasno, da se zadeva ne bi dala popraviti, saj je stikalo sestavljeno samo iz kontaktov in vezja. Kontakte sem očistil, torej ostaja verjetno samo še vezje. Dajte no strokovnjaki, tega res ni nihče do sedaj popravil, vsi samo zamenjate.

xp-ray

Si probal še kak kontakt-spray? Tudi meni se levi žmigavec ne more odločit al bi delal al ne pri dnevnih lučeh, pri nočnih je OK.

vidko

Ne nisem probal s sprejem. Kaj ti si rešil problem z sprejem. Jaz se sedaj vozim z nočnimi lučmi in mi dela, tako da drži kot praviš, da bolj zafrkava pri dnevnih. Ravno zato sem jaz mnenja, da bi se to moralo nekako popraviti.

xp-ray

Ne , ne upam špricat noter s kontakt sprayem,  ker ne vem kaj bo posledično...
ampak, če si ti spucal kontakte, potem to ni to, ampak je tovarniška napaka