Smerokazi na Xsari picasso zafrkavajo

Začel/a vidko, Julij 28, 2010, 02:44:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

@vidko in xp-ray
Poln kufer sem imel tega da sem postal povprečen slovenski šofer. Zavijal, prehiteval ali menjaval pas sem brez smerokazov. Kupil sem nove ročice smerokaza in luči. 207,00€ (z računom!) in malo večernega šraufanja in spet sem siguren da delajo smerokazi ko jih vklopim.
LP vinotoc.
PS
edino skrbi me, ker niso od Citroëna ampak od Peugeota. Je lahko kaj narobe? :)
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

alesz

ja je če imaš letnik 2000........se mi neda  iskati kdaj je sprememba ampak november 2002 je sigurno že...

tomko030

Preden se lotim razstavljanja okoli volana in zraven bentenja ,ker pri tej piksni vse počasi crkava, vas prosim za vaša mnenja. Problem je, ko vklopim katerikoli smerokaz (!), se mi potem desni žmigavec nikakor noče izklopiti, izklopi se šele ko ene parkrat še enkrat vklopim levega, potem pa je za nekaj časa mir - do naslednjega križišča seveda. Zgodilo se je že to, da ko sem vklopil meglenke, mi je zraven začel delati še žmigavec, potem pa ponovi vajo z utripanjem, kar pa v prometu ni ravno fino. Takoj sem mislil, da ga malo "zje.." vlaga, ampak po moje to ni to. Pred katkim, sem menjal tudi navadne žarnice za LED žarnice v armaturni plošči in je drugačna napetost(????).Brez žmigavcev pa pri meni ne gre.

sop

@vinotoc: kje si nabavil tvoj komplet?

@alesz: imas ZS, poglej prosim.

vinotoc

Citat od: sop;86505@vinotoc: kje si nabavil tvoj komplet?
,,,
Peugueot avtohiša Vič, Rezervni deli
Tomaž Žakelj
Telefon: 01/2007-341
E-naslov:
tomaz.zakelj@a-1.si
Majaž Gradišar
Telefon: 01/2007-340
E-naslov:
matjaz.gradisar@a-1.si
Bojan Omejec
Telefon: 01/2007-342

LP Vinotoc

@alesz: imas ZS, poglej prosim.

...

tomko030

Citat od: tomko030;86502Preden se lotim razstavljanja okoli volana in zraven bentenja ,ker pri tej piksni vse počasi crkava, vas prosim za vaša mnenja. Problem je, ko vklopim katerikoli smerokaz (!), se mi potem desni žmigavec nikakor noče izklopiti, izklopi se šele ko ene parkrat še enkrat vklopim levega, potem pa je za nekaj časa mir - do naslednjega križišča seveda. Zgodilo se je že to, da ko sem vklopil meglenke, mi je zraven začel delati še žmigavec, potem pa ponovi vajo z utripanjem, kar pa v prometu ni ravno fino. Takoj sem mislil, da ga malo "zje.." vlaga, ampak po moje to ni to. Pred katkim, sem menjal tudi navadne žarnice za LED žarnice v armaturni plošči in je drugačna napetost(????).Brez žmigavcev pa pri meni ne gre.

Tole sem popravil. Mi je uspelo. :BigThumbs: Stikalo je isto kot je prikazana povezava na enem od prejšnjih postov - mislim, da Daver-jev post. No problem je bil, ker se je v tem stikalu snel jeziček oz. vzmet na jezičku, ta jeziček se je potem poljubno premikal in seveda vklapljal smernik kakor se mu je zljubilo, potreben je bil najmanjši premik. Aja, za info, piksna je letnik 2002 - julij.

jazbec

Problem imaš v ovvolanskem stikalu strokovno kom 2000 .Dobi se samo komplet je pa kar drago ponaredek se baje tudi dobi samo ne priporočam ker ne deluje dolgo
jazbec

tomko030

Èakej Jazbec, zdej te pa ne zastopim najbolj??
Saj sem napisal, da sem zadevo zrihtal, žmigavci in vse ostalo deluje BP. Èe pa misliš, da nisem v redu popravil in da se bo zadeva ponovila, bo pa druga pesem....:bombs:

Edit popravek - Jazbec prav si imel, sedaj je crknilo celo stikalo, desnega smernika se ni dalo izklopiti, pa če si se po trepalnicah metal. Sedaj ni bila več kriva vzmet. naročil sem originalnega Valeo stikalo v spletni trgovini HERKULES (hvala za hiter odziv, če ne bi dobil popizditis:Hammer3:) kataloška št. izdelka je 251309. :emot112:

sop

Citat od: vinotoc;83575edino skrbi me, ker niso od Citroëna ampak od Peugeota. Je lahko kaj narobe? :)
jaz mislim da ne, ker je na mojem znak tako od Citroena kot Peugeota. razlika v teh modulih je edino v opremi avtomobila (senzor za dez, meglenke spredaj, auto luci, pot.racunalnik...) pa verjetno v konstrukciji (gledam da ima Valeo drugje zvocnik kot Delphi in morda se kaj...) ker sta pa 2 proizvajalca Valeo in Delphi. slednjega imam jaz na XP Exclusive (pokvarjenega).

vinotoc

vidkovic

Moram vam sporočiti, da sem zadevo popravil, oziroma bolje rečeno ugotovil v čem je težava. Meni so namreč smerokazi sami ugašali (po vklopu je smerokaz nekaj časa deloval, potem pa enostavno nehal) pa tudi luči so včasih pomežiknile (ugasnile za kratek čas). Problem sem po dolgem proučevanju in spremljanju zadeve nekako ugotovil in sicer je problem tičal v ročici za vklop smerokazov, torej levi volanski ročici. Problem je v delu za vklop luči.

[ATTACH]37015[/ATTACH]

Prvo snamemo čep na koncu stikala (se samo izvleče z malim izvijačem, treba je pazito, da ga na poškodujemo)

[ATTACH]37016[/ATTACH]

Z manjšimi kleščami stisnemo zadržalo "1" na koncu stikala ter snamemo zunanji del stikala "2"

[ATTACH]37018[/ATTACH]

In tukaj tiči problem. Na vezju v belo obkroženem delu in delu na nasprotni strani, se je pri meni zgornja plast teh trakov odluščilo in so tako že odpadali se delno spojili. Jaz sem jih enostavno odstranil, ker tako niso bili več v funkciji, zatem zadevo lepo z alkoholom počistil, tako da je sedaj brez vrhnje plasti, a ni več umazanije in zatem vse lepo previdno sestavil nazaj. Pri sestavljanju je potrebno biti previden, da stikalno pločevino "3" lepo namestimo, kot je bilo, da opravlja svojo funkcijo naprej.
Jaz sem zadevo saniral že pred mesecem dni, a je zaradi testiranja nesem objavil. Po sanaciji dela vse tako kot mora, kako dolgo pa bo, pa bomo videli. Javim ko se, če se pojavijo težave.
Èe komu zadeva kaj pomaga bom vesel, če tudi vam uspe na isti način, javite kaj. Pa brez panike, ni taka umetnost, le previden in poterpežljiv je treba biti, pa še volana ni treba snemat

:emot112:

xp-ray

Vidkovic, ali te lahko poklicem po telefonu?  Sem odprl tole ročico kot ti, pa imam rahle težave s problemi...hi

xp-ray

Moram javiti, da sem enak problem  s pomočjo Vidkovica tudi jaz saniral. Žmigavec ne ugaša več sam od sebe, vse kar sem naredil , pa je bilo čiščenje kontaktne površine z alkoholom, v mojem primeru kar lozovačo.
Problematično je bilo edino postavljanje stikalne pločevine 3 nazaj na svoje mesto, ker moraš biti kar malo urarja, pa da hkrati uspeš stisniti noter še obe vzmeti. Ena od vzmeti mi je tako poletela neznano kam, tako da zdaj stikalo za luči dela na eno samo. Sem si pa oddahnil, ker so mi na servisu seveda ponujali samo komplet obvolanske ročice za 269€ + delo.
Še enkrat hvala za pomoč.

daver

vidkovic, hvala za tole :)
Sem se držal tvojih navodil in res, po enem mesecu mi še enkrat ni zatajil smerokaz :D:D:D:D