Smerokazi na Xsari picasso zafrkavajo

Začel/a vidko, Julij 28, 2010, 02:44:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

potepuh

Tudi od mene hvala za navodila, sicer sem izgubil vzmet, ampak zdaj dela.

lp

xp-ray

Ja,  kje bi se dobila tista vzmet, tudi meni je ob sanaciji ročice odletela,  zdaj pa si včasih ob vklopu žmigavcev izklopim tudi prednje luči....?

zajec8

Citat od: vidkovic;89434Moram vam sporočiti, da sem zadevo popravil, oziroma bolje rečeno ugotovil v čem je težava. Meni so namreč smerokazi sami ugašali (po vklopu je smerokaz nekaj časa deloval, potem pa enostavno nehal) pa tudi luči so včasih pomežiknile (ugasnile za kratek čas). Problem sem po dolgem proučevanju in spremljanju zadeve nekako ugotovil in sicer je problem tičal v ročici za vklop smerokazov, torej levi volanski ročici. Problem je v delu za vklop luči.

[ATTACH]37015[/ATTACH]

Prvo snamemo čep na koncu stikala (se samo izvleče z malim izvijačem, treba je pazito, da ga na poškodujemo)

[ATTACH]37016[/ATTACH]

Z manjšimi kleščami stisnemo zadržalo "1" na koncu stikala ter snamemo zunanji del stikala "2"

[ATTACH]37018[/ATTACH]

In tukaj tiči problem. Na vezju v belo obkroženem delu in delu na nasprotni strani, se je pri meni zgornja plast teh trakov odluščilo in so tako že odpadali se delno spojili. Jaz sem jih enostavno odstranil, ker tako niso bili več v funkciji, zatem zadevo lepo z alkoholom počistil, tako da je sedaj brez vrhnje plasti, a ni več umazanije in zatem vse lepo previdno sestavil nazaj. Pri sestavljanju je potrebno biti previden, da stikalno pločevino "3" lepo namestimo, kot je bilo, da opravlja svojo funkcijo naprej.
Jaz sem zadevo saniral že pred mesecem dni, a je zaradi testiranja nesem objavil. Po sanaciji dela vse tako kot mora, kako dolgo pa bo, pa bomo videli. Javim ko se, če se pojavijo težave.
Èe komu zadeva kaj pomaga bom vesel, če tudi vam uspe na isti način, javite kaj. Pa brez panike, ni taka umetnost, le previden in poterpežljiv je treba biti, pa še volana ni treba snemat

:emot112:

Hey. super da sem tole našla. Mene tut hecajo smernika, dela tri sekunde pa se ugasne. Ugotovila sem če pozabim prižgati luči da mi oba smernika delata. Èe imam pa lučke prižgane pa me hecata v tri pisane marjetice. Full mi je bedno ker mi vsi govorijo da je treba ves komplet zamenjati, to pa stane čez 150 urov baje...pa se mi zdi da je mogoče tole tudi zame vredu rešitev. Sam me je malo strah, če se sama lotim da bom kaj zafrknila? Še kakšen nasvet na kaj naj bom pozorna? Imam pa letnik 2004

tomko030

Preveri v spletni trgovini Herkules, jaz sem dobil obvolansko stikalo (Valeo) za piksno za dobrih 50€.

alesz

Citat od: tomko030;140127Preveri v spletni trgovini Herkules, jaz sem dobil obvolansko stikalo (Valeo) za piksno za dobrih 50€.
Za 50€ si dobil ročko za retro picassoja....Com.i so pa od 160€ naprej,s tem,da so težave pri usklajevanju in primerjavi kateri model paše.............

zajec8

...evo uspelo...smernika delata..trkam...edino kar je sedaj je to da mi več ne piska opozorilo če pozabim lučke ugasniti..ampak važno da smernika delata ....

pehorunkl

Citat od: zajec8;140271...evo uspelo...smernika delata..trkam...edino kar je sedaj je to da mi več ne piska opozorilo če pozabim lučke ugasniti..ampak važno da smernika delata ....

hahahha, to pa zgleda kot da bi jaz kaj popravljal...:emot112:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

zajec8

Citat od: pehorunkl;140272hahahha, to pa zgleda kot da bi jaz kaj popravljal...:emot112:

sedaj tut piska... vse dela tipi topi ...trkammmm

fajfk

Sem imel isto napako in sem jo odpravil, kot spodaj opisuje. Sedaj moram sam še pesti držat da bo delalo. Je pa res not v stikalu znucano vezje oz. površina po kateri drsa jeziček za vklop luči.
Za sestavt stikalo nazaj je lažje, če naj prej v pokrov stikala vstaviš vzmetane bolcne in nato vstaviš v sedeš bakren krogec za vklop luči. Na koncu vse skupej namestiš na ročico.
Hvala "vidkovic" si mi pršparal kar nekaj €..:BigThumbs:

Citat od: vidkovic;89434Moram vam sporočiti, da sem zadevo popravil, oziroma bolje rečeno ugotovil v čem je težava. Meni so namreč smerokazi sami ugašali (po vklopu je smerokaz nekaj časa deloval, potem pa enostavno nehal) pa tudi luči so včasih pomežiknile (ugasnile za kratek čas). Problem sem po dolgem proučevanju in spremljanju zadeve nekako ugotovil in sicer je problem tičal v ročici za vklop smerokazov, torej levi volanski ročici. Problem je v delu za vklop luči.

[ATTACH]37015[/ATTACH]

Prvo snamemo čep na koncu stikala (se samo izvleče z malim izvijačem, treba je pazito, da ga na poškodujemo)

[ATTACH]37016[/ATTACH]

Z manjšimi kleščami stisnemo zadržalo "1" na koncu stikala ter snamemo zunanji del stikala "2"

[ATTACH]37018[/ATTACH]

In tukaj tiči problem. Na vezju v belo obkroženem delu in delu na nasprotni strani, se je pri meni zgornja plast teh trakov odluščilo in so tako že odpadali se delno spojili. Jaz sem jih enostavno odstranil, ker tako niso bili več v funkciji, zatem zadevo lepo z alkoholom počistil, tako da je sedaj brez vrhnje plasti, a ni več umazanije in zatem vse lepo previdno sestavil nazaj. Pri sestavljanju je potrebno biti previden, da stikalno pločevino "3" lepo namestimo, kot je bilo, da opravlja svojo funkcijo naprej.
Jaz sem zadevo saniral že pred mesecem dni, a je zaradi testiranja nesem objavil. Po sanaciji dela vse tako kot mora, kako dolgo pa bo, pa bomo videli. Javim ko se, če se pojavijo težave.
Èe komu zadeva kaj pomaga bom vesel, če tudi vam uspe na isti način, javite kaj. Pa brez panike, ni taka umetnost, le previden in poterpežljiv je treba biti, pa še volana ni treba snemat

:emot112:

mareprah

Očitno gre za staro temo, pa vseeno se mi zdi fer da se zahvalim Vidkoviču. C5 break MK1, letnik 2003, smo leta 2015...sepravi mi je kar dolgo zdržalo. Sem pa že pred časom, ko sem štimal klimo na voznikovi strani (kar je tudi ena izmed tem na forumu), zasledil da imajo drugi lastniki tudi to težavo. Sepravi sem nekako že pričakoval/se bal, da se bo pojavila. Ravnokar zrihtal, upam da bo delalo v prihodnje, testiral sem zgolj 5min :D Izgledalo je že tako kot da bi to znal biti problem (bakren prah, privzdignjeni kontakti itd). Ker je zgolj še malenkost bakrenih kontaktov na svojih mestih, a še vedno zadosti da zaenkrat dela, zna biti da bo v prihodnje ponovno problem. Takrat imam namen kar nekako rešit s slojem tanjšega lota ali pač nekaj tretjega.

Hvala še enkrat,
M

Godfather

Je to prava ročka za COMM 2000 enoto?

Èe gre to zamenjat se da ugodno rešit okvaro oziroma moteče delovanje smerokazov.

Jaz sem lani sčistil ročko, kot je prikazano nekaj strani nazaj in je do tega tedna delovala brezhibno oziroma je tu in tam smernik utripnil le 3-krat. Zdaj pa spet je** da znoriš. Imam Xsaro Picasso letnik 2003 (tehnični facelift).

http://www.aliexpress.com/store/product/Citroen-C2-C3-C4-C5-C8-Picasso-Xsara-Berlingo-COMM-2000-INDICATOR-Turn-Signal-Switch-Part/344225_32313714666.html

zlomjo

Izgleda prava. Nisem pa še podiral sklopa.

xpuser

a to dobiš samo levo ročko? Glej da ima za sprednjo in zadnjo meglenko.

sl1

Probajte ce vam smerokazi delujejo pri ugasnjenih luceh. ce da, potem si das samo s proxio vklopiti dnevne luci. Tako je bilo pri moji XP.

Godfather

Èe izklopim luči oziroma preklopim na pozicijske luči, smerniki delujejo normalno.

Kako naredim ta vklop?