Vprašanje XM-hidravlika

Začel/a superca13, Julij 25, 2010, 08:46:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Pozdravljeni. Sem že vse prebrskal in nič našel, zato bom tukaj vprašal:
Na mojem V6 (1990) se mi konstantno vklaplja črpalka za hidravliko vsakih nekaj sekund. Regulatorska krogla je pravkar napolnjena, akumulatorska tudi. LHM zamenjan, filtri spucani, poskusil sem tudi zamenjat regulator...brez napredka.  Nikjer nič ne teče.Tudi diravi ne vrača nazaj. Lepo mehko vrti levo in desno, vrača pa ne.

Kakšna ideja, kaj naj še pogledam?

Hvala.

LP
superca13

gigo

Podobno je bilo na moji Beštji sicer brez Diravi problema. Kugle so ble vse nove, cevi nove, ampak v mojem primeru je bil regulator centrale bunke fuč. Še enkrat preveri regulator če je dober.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

zlikovski

Ja možno je tudi, da je spustilo tesnilo na tem šraufu za polnit, ko polnijo, lahko utrga tesnilo, tu moraš bil previden pri filanju kugel, makar si dal polnit, ni rečeno da je res polna, lahko je že spustila, da se pa to preverit, če boš kaj hodil okrog MS me kontaktiraj pa lahko preveriva kugle.

andraž

Lahko je premalo tlaka v črpalki.

superca13

Èe bi bila črpalka slaba, predvidevam da bi  takoj postal volan trd, kar pa absolutno ni.
Regulator sem poskusil še tretjega, in je isto. Še vedno vklaplja na 3 sekunde.
Regulatorsko kroglo sem poskusil zamenjat z drugo, preverjeno polno, in ni bilo razlike.
Pri dviganju iz najnižje pozicije se spredaj in zadaj izpod vozila sliši zavijajoče žvižganje, ki pa izgine, ko avto doseže normalno višino.
Sumim, da nekje nekaj spušča... nazaj v LHM posodo ;)

Še kakšna ideja?

michoBX

Nisem profi, ideje pa s te; Poglej na katerem povratku je velik dotok? Mogoče je kakšen teleskop fuč in stalno popravlja.
Hja, dougcajt mi je ja...

mirchi

takle je.Postavi avto v normalno višino,ga pusti laufat stopi dva metra stran pa opazuj,če se slučajno spredni ali zadnji del kaj poseda.Glede na simptome bi znal bit kateri od vzmetnih cilindrov fuč.ponavadi crknejo zadnji.

ja saj ti je že micho povedal,površno berem
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

zlikovski

superca13

Centralni regulator. Èetrti je bil očitno v redu ;)

LP
Superca13

superca13

Takole, hidravliko sem uspel spravit večinoma v red, se pa še vedno pojavlja ena mala nepravilnost.
Zamnejal sem sprednji korektor višine z drugim rabljenim, očiščenim,  prejšnji se je grozno vscal na membrani.
Avto lepo hitro dvigne, tudi pri ročnem premikanju višine lepo hitro reagira in se bodisi dviga ali spušča, kamor ga pač nastavim.

Dogaja pa se, da ko je avto recimo v voznem položaju in ga spredaj obtežim, se normalno posede za cca 3cm, nazaj gor pa ne dvigne. Ne reagira na majhne obtežitve.
Zadaj recimo reagira na vsak centimeter...

Kakšna ideja?

Lp
Superca13

zlikovski

Na vsak centimeter pa glih ne dela :)

superca13

E jebiga :)
Saj ravno ugotavljam, da ima vzvodje od stabilizatorja do korektorja nek majhen"frajlauft" in posledično res ne more reagirat na vsak piš ;)

PS
Èe bo kdo mazal to vzvodje...ne ga srat gor z WD-jem. To je samo začasna rešitev in eventuelno sproščanje zapikanega mehanizma. Najbolje je to očistit, nato pa gor kettenspray...pride povsod noter, maže super, ne odteče, dobesedno se prime gor na kovino ;)) Priporočilo nemških XM-arjev :)

Lp
Superca13

zlikovski

@Superca saj glih to, vzvodovje ima malo lufta,... in to nanese.
Kaj pa je to kettenspray?

Tiki

Pomojem kak sprej za mazanje verig? Samo ugibam...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005