Vprašanje XM-hidravlika

Začel/a superca13, Julij 25, 2010, 08:46:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Nak,sistema nista ločena.Vse skupaj leto na istem olju,in isti črpalki.Nikoli se ti ne bo vgreznik pedal,ker nima cilindra ampak le ventil ki odpira.oz.dozira pritisk.zato je tudi odzračevanje čist simpl.stišneš mpedal odpreš ajnlifter pa čakaš,da teče.

Ampak dvomim da je problem v zavorah.Rad bi slišal ta zvok.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Citroenovc

Citat od: Tiki;81894Je to tak zvok kot na tem posnetku? Tako je tudi moj TD žvižgal.
http://www.youtube.com/watch?v=33nzZj_laGc&feature=related

No evo - razlog več, da lahko svojemu hidravličarju človek reče Avion. Skoraj reaktivec ;-)
OK

LP
Primož

zlikovski

Pomojem regulator pritiska nedeluje pravilno.

Xandrej

Mike666

zlikovski

superca13

Ja, tako žvižga kot na posnetku. samo ne tak močno, pa pri meni zavija, sinhrono s polnjenjem črpalke, dokler ne pride na želeno višino. Pa tudi ne vedno...ampak pogosto :) Kaj za vraga je to? Žvižgalo je tudi z defektnim regulatorjem. Žvižga tudi z odličnim regulatorjem.

Vem kako se prezračijo zavore :) Seveda da so zavore na istem olju kot vzmetenje...s tega vidika res nista ločena :P  Imajo pa svoj tokokrog:  tudi če se zavore uščijejo, vzmetenje dela. Èe se vzmetenje vščije, zavore delajo, razen če ne izgubi ves tlak pri napaki vzmetenja ;)

LP

Torej, od kod to žvižganje?

Superca13

Čojko

že prvi xm je imel učečo hidravliko, ki se je prilagajala vozniku, trenutnem načinu vožnje, cesto na katero zapelješ,... Po resetu - izkopu akumulatorja je bil nekaj km čisto drug avto. Morda pa bi se moral malo več časa družiti z njim, da se skalibrirata en na drugega.

superca13

Citat od: Èojko;183594že prvi xm je imel učečo hidravliko, ki se je prilagajala vozniku, trenutnem načinu vožnje, cesto na katero zapelješ,... Po resetu - izkopu akumulatorja je bil nekaj km čisto drug avto. Morda pa bi se moral malo več časa družiti z njim, da se skalibrirata en na drugega.

A RES? To pa je nekaj novega. Lepo prosim, če mi razložiš delovanje hidravlike prvega XM-a, prve hidraktive. Kako se uči,na podlagi česa se tebi prilagaja in kako(kdaj)  se prilagaja itd..
Hvala.
PS
Èe ne bo šlo, povej, ti bom pojasnil pravilno delovanje H1 do potankosti ;)

LP
S

zlikovski

Ta učeča hidravlika od XM-a me pa res zanima :)

rsm23

Hehe suprca ima prav ;)
Edini računalnik, ki kaj prilagaja vozniku pri Xmu je pri novem šestaku (>7/97) rač. avtoadaptivnega avtomatskega menjalnika.

xantos

Razlaga za nas neuke ne bo odveč... :BigThumbs:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

zlikovski

Ja logično, če je vsa mehanska.
Edino kateri imajo aktivo, šport, je razlika, ampak ne tak da bi bila ''inteligentna''.

Čojko

Citat od: superca13;183603A RES? To pa je nekaj novega. Lepo prosim, če mi razložiš delovanje hidravlike prvega XM-a, prve hidraktive. Kako se uči,na podlagi česa se tebi prilagaja in kako(kdaj)  se prilagaja itd..
Hvala.
PS
Èe ne bo šlo, povej, ti bom pojasnil pravilno delovanje H1 do potankosti ;)

LP
S

Uh, ta bo huda, ker je krepko nazaj.
XM 3.0 V6 letnik 89 v lasti od 95 do 98. Imel je 9 kugel in 5 senzorjev (zasuk volana, gibanje karoserije, pritisk na gas,...), ki so vplivali na trenutno delovanje hidravličnega vzmetenja. Na podlagi vseh teh pretelkih podatkov, ki naj bi jih tudi beležil in trenutnih iz senzorjev naj bi nato nastavljal "mehkobo" vzmetenja. Z načinom sport pa si še vklopil srednje kugle oz. ustavil nagibanje.

Vsaj nekako tako so mi razlagali na Citroen servisu ob kupu težav takrat z njim, priklopi na Proxio in kazanjem okvar določenih senzorjev, pa po prebiranju navodil za uporabo,... in takrat sem imel nekje skritega 1A porabnika, ki je velikokrat ostal vklopljen po zaklepu avta, kar je posledično pomenilo prazna baterija in vžiganje na kable. Dejansko je bil v štartu drugče mehek kot kasneje po nekaj kilometrih moje običajno športne vožnje.  

Se pa tudi jaz priporočam za podrobno razsvetljenje strokovnjakov v kolikor ga biksam mimo.