Vprašanje XM-hidravlika

Začel/a superca13, Julij 25, 2010, 08:46:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lenko

Točno tako. Sprej za mazanje verige. Ponavadi ga uporabljajo motoristi.

LP

andraž

Ali kolesarji. Obstaja tudi grafiten suh sprej, ki ga nanašamo enako kot navadnega, ta tudi super deluje.

superca13

Točno tako, kettenspray je spray za mazanje verig motornih koles. Gra za poseben spray, ki ni agresiven do gumic, ki jih imajo verige med členki.  Zelo dobro maže, prime se na kovino in ne odteka ( seveda če ne pretiravaš). Super nadomestek za mazanje vzvodovja :)

Lp
Superca13

superca13

Še eno vprašanje me muči, na katerega ne najdem odgovora:
Ko hidravlika dviga, se sliši pod avtom spredaj in zadaj glasno žvižganje. Spredaj in zadaj, nekje v sredini. Takoj ko avto doseže želeno višino, žvižganje utihne. Vse deluje lepo in prav, ni pa mi jasno, od kod in zakaj to žvižganje.

Ali se je komu že to dogajalo in kako se zadeva rešila?
Lhm je nov, vse očiščeno, nova sesalna cev za hidravlično črpalko. Vse lepo tesni, nikje ne teče.
Sisetem sem prezračil, večkrat.
Je pa res, da ko se nekja časa vozim, to žvižganje izgine...vse dokler ne preklopim na sport. Potem pa spet...žvižga in žvižga, ko dviguje...tudi ko dam nazaj na auto.

Aja, krogle so nafilane in ni razlik.

Kaka ideja?

LP
Superca13

zlikovski

To žvižga pri centralni bunki tisti ventil, nič bat :)

superca13

Ne, ne žvižga odzračevalni ventil. To je čisto drugo poglavje.
Glasno žvižga(zavijajoče in na dolgo) ko avto dviga, pod avtom, v ceveh, ko dviga zadaj, žvižga in zavija zadaj, ko dviguje spredaj pa na sredini pod avtom. oz oboje hkrati...

mirchi

Preveri amortizerje,mam občutek da eden pušča.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

rok.si

Kaj pa če žvižga hidravlična pumpa, ki je takrat, ko se avto dviga, bolj obremenjena ? Tekočina (LHM) pa potem prenaša zvok.

superca13

Pumpa ni, zelo lepo tiho teče, tudi ko polni.
Avto dvigne zelo hitro, zadaj v trenutku, spredaj kako sekundo počasneje.
Amortizerje sem preveril, na povratkih ne teče ven oz se malo slini...približno na vseh enako.
Noter po kovinskih lajtungah zavijajoče žvižga, kot da je zrak noter. Pod avtom.
Kako se hidractiva pravilno odzrači? Enako kot navadna hidravlika ali je še kaka finta za naredit?
Odzračil sem ga tako, da je motor tekel na najnižji poziciji, odprl sem vijak na centralnem regulatorju, višino prestavil na max, nato po kaki minuti vijak nazaj privil in avto je dvignil.

Žvižga pa takole: ko je mrzel nič, ko se pa segreje pa začne ;)
Bom ob priliki posnel to žvižganje in zalepim tukaj gor...

lp
Superca13

Citroenovc

Citat od: superca13;81814Kako se hidractiva pravilno odzrači? Enako kot navadna hidravlika ali je še kaka finta za naredit?
Odzračil sem ga tako, da je motor tekel na najnižji poziciji, odprl sem vijak na centralnem regulatorju, višino prestavil na max, nato po kaki minuti vijak nazaj privil in avto je dvignil.

Vsaj za za XM s Hyd1 so vedno govorili majstri, da je malo bolj zoprno vse skupaj. Mehaniki so se jih bali ko hudič križa ... Ker kao kar naenkrat "skoči" v luft ... in je baje komu tudi zjebal kako koleno.
Drugače pa imam v spominu, da je postopek prilično enak kot za navadno hidravliko. Edino Hydractive mislim, da je rabil precej več časa, da se je "zbudil". Ko se pa je zbudil - pa je običajno sledil "izstrelek" v gornjo višino ...
OK

LP
Primož

superca13

Vem kaj misliš. Kar naenkrat skoči v luft, ko amortizerji ali pa korektorji štekajo. Pumpa in pumpa, potem pa naenkrat celo rjo v zrak zabriše :)
Mi je znano to še iz cajtov BX-a ;)

Da pa so se mehaniki bali XM-a pa mi ni nič novega...zato pa so vsi zjebani.

LP
Superca13

Citroenovc

Nene, baje da je že novi tako skočil. Kao da so si "možgani" hydraktive vzel čas za razmislek potem pa izstrelili avto ... ne vem zakaj je bilo to dobro ... bali so se ga pa z vidika - ker je bojda ene parim zjeblo koleno, ko še niso poznali tega, da lahko avto nenadoma "skoči" ...

Meni se je BX po odzračevanju počasi/normalno dvigoval. Brez sunkovitih skokov.
OK

LP
Primož

superca13

Verjamem, da se je marsikaj dogajalo :) Èeprav na mojem še nisem opazil, da bi naenkrat kam skočil, hvalabogu ;)
Moje razmišljanje glede prezračevanja pa je tako: manualno z odvijanjem vijaka na regulatorju prezračuješ tokokrog regulator-črpalka-lhm posoda-regulator. Vse ostalo se prezrači samo, po zaprtju vijaka na regulatorju, ko pritisk potisne lhm na vse konce in kraje...in gre zrak in višek olja v povrat. Na tej relaciji ne sme bit zraka, če je, potem se itak vse peni, avto ne dviguje prav, regulator skoz vklaplja...
Èe so cilindri zjebani, tišči ogromno olja mimo v povrat..to bi lahko žvižgalo...čeprav v mojem primeru se iz povratov samo slini...
Tako da...verjetno ga bom pustil en čas, vozil in opazoval, če bo kak "samodejni napredek" ;)
Mogoče rabi čas, da ves zrak prileze ven iz cevi...

LP

Superca13

Citroenovc

OK

LP
Primož

superca13

Ne še. Sicer zavor na tem avtu še nisem odpiral ker lepo delajo,tudi ni vgrezanja pedala, bom pa preventivno prezračil še te. Sistema sta sicer ločena ampak nikoli ne veš, kaj je prejšnji lastnik čaral in ustvarjal tam okoli ;)

LP