Mnenja in debate o C6

Začel/a garac, Februar 28, 2007, 05:49:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

prlek

Meni je vsec srebrn. Tudi kljuka je fajn.  Tak da poznas avto?

rsm23

Ne, ne poznam. To je samo tako na hitro ugotovljeno po evidenci vozil...

ModelJT

Je verjetnost, da število kilometrov ni realno. No lahko pa je tudi kakšna izjema. Prosi za številko šasije in če jo dobiš pojdi na citroen servis, kjer ti lahko povejo kaj vse se je menjalo ko je bil servisiran na uradnem servisu in pri koliko kilometrih.

Od posta 902 naprej
http://www.citroenar.eu/showthread.php?p=199278#post199278
[SIGPIC][/SIGPIC]

bondzoli

Hvala za informacijo. Sedaj ne razumem čisto, ampak mislim da je tam govora o C5. Verjetno pa tudi za ostale avtomobile tam velja enako, sicer ne verjamem da bi lahko za tako cen res bilo to to! Bom šel pogledat, pa kaj napišem!

gule

Jaz se na število km ne bi oziral...ne glede na to ali je avto Slo, ali iz uvoza vsi vračajo števce...tako,da poglej stanje avta, če ti je všeč, pa pelji v kakšen pooblaščen servis, da naredijo diagnostični in mehanični pregled...in, če bo brez večjih pomanjkljivosti kupi...pa vse kar najdejo za popravilo vračunaj in za toliko znižaj ceno...

psihopat100posto

trije kolegi že dolgo nazaj kupili avte pri tem 1A prodajalcu, zaenkrat noben nima nobenih težav, če ti to kaj pomaga!:)

bondzoli

Tako je na stvari!
Avto izgleda zelo ohranjen, res je barvan blatnik in odbijač, priložene so slike pred barvanjem (in seveda pred poliranjem in čiščenjem, tako da nisem imel občutka, da bi prodajalec kaj skrival), gre za manjše odrgnine, nič posebnega. Še vedno me mika! Po moje se bom odločal, dokler ga ne bo kdo drug kupil, potem mi bo pa žal!!! Glede na ceno se mi še vedno zdi super nakup, pa če ga čez 5 let peljem na odpad, mogoče me celo to moti, ker se mi zdi preveč ugodno, da bi bilo vse OK! Za vsak novi avto srednjega razreda bo več izgube. :argue1:

andraž

Tako kot je Gule napisal. Avto pogledaš, se pelješ z njim, če imaš vsaj malo občutka, veš da je ok ali podrtija, pa naj na km števcu piše karkoli. Èe sam nisi siguren, vzameš nekoga s seboj, ki ta občutek ima. Obisk good servisa zraven pa je še dodatna varovalka.

lugr78

to je vse res, ampak zakaj bi plačeval več kot je avto vreden. Èe ima zbite kilometre hočejo zanj več kot je vreden zaradi prevoženih kilometrov.Naprimer malo nazaj omenjeni ima res veliko opreme, ampak da bi zanj dal 13.000 € pa čeprav bi bil na poizkusni vožnji ok se mi ne zdi ravno logično. Pač avto ima sigurno precej več kilometrov zato je vreden manj, čeprav se pelje ok in je videt super...
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Matteo.

No da še jaz pristavim svoj lonček... Omenjeni avto sem gledal tudi jaz in očitno sva tukaj že dva zagreta kupca, vendar cincava...
Jaz bi ga menjal takoj, vendar imam zelo dobro ohranjen c5 II b, tako da mi je po eni strani škoda si delat nove težave (v primeru če bi bile), saj je c6 resda zame velik preskok (glede prostornine motorja"zavarovanje", uporabnosti..) tako da bom videl, avto mi izgleda super, le zadnji odbijač bi menjal za tistega ki ga ima 3.0....:) hehe
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

JureA

Citat od: lugr78;199317to je vse res, ampak zakaj bi plačeval več kot je avto vreden. Èe ima zbite kilometre hočejo zanj več kot je vreden zaradi prevoženih kilometrov.

Tudi jaz menim tako.
V državah, od koder pripeljejo te avte, imajo tako novi kot rabljeni avti višje cene kot pri nas.
Kako se jim potem splača to delat?
Najbrž tako, da za nizko ceno kupijo take, s katerimi je kaj "narobe" (poškodovani ali zaleteni ali z ogromno kilometri) in jih potem poceni popravijo + prevrtijo kilometre in jih potem oglašujejo za ustrezno višjo ceno.

Sicer to ne pomeni, da je vsak tak avto zanič - lahko, da bo novemu lastniku čisto OK služil.

Je pa to že skoraj moj sanjski C6 (razen menjalnika).
Za razliko od večine, ki prisega na V6 HDi, je meni bolj všeč 2.2 HDi.
In za razliko od večine, ki se jim za C6 zdi ustrezen edino avtomatski menjalnik, bi jaz imel raje ročnega.

bondzoli

Citat od: Matteo.;199318No da še jaz pristavim svoj lonček... Omenjeni avto sem gledal tudi jaz in očitno sva tukaj že dva zagreta kupca, vendar cincava...
Jaz bi ga menjal takoj, vendar imam zelo dobro ohranjen c5 II b, tako da mi je po eni strani škoda si delat nove težave (v primeru če bi bile), saj je c6 resda zame velik preskok (glede prostornine motorja"zavarovanje", uporabnosti..) tako da bom videl, avto mi izgleda super, le zadnji odbijač bi menjal za tistega ki ga ima 3.0....:) hehe

No tudi jaz vozim C5 II HDi 2006. Avto se še vedno pelje precej bolje kot marsikateri novi (če ti je pomembno udobje) in mu nič ne manjka, ampak človek se naveliča pa bi zaradi tega menjal!

tomaz555

C5 II so res poden od avta. Smo že trije, katerim avto dela in ne najdemo enega pametnega razloga, da bi ga menjali. Sem se ga naveličal že pred leti.

bondzoli

No evo in verjamem da je tudi C5 III enako dober, se pač tisti ki so zadovoljni ne oglašajo na forum in ni po tem kar prebereš soditi modela. Velika večina je verjetno zadovoljna!