Mnenja in debate o C6

Začel/a garac, Februar 28, 2007, 05:49:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: lugr78;199809Hočejo 19.990€ !!

Potem bo pa par mesecev stal na parkingu. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Dr. MadMan

Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Čojko

Ni nujno. Morda pa bo Andrej zopet na hidravliki,...

JureA

C6 s 3.0 HDi motorjem imajo precej višjo ceno od ostalih.
Zelo redki so in to so zadnji letniki C6.

Citat od: Èojko;199802Ta bi bil za Jureta

Mene je v glavnem minilo imeti avte z velikimi motorji.
Sam sebi se zdim osel, ko vsako leto plačam 282 EUR cestne takse za XM-a.
Za povrhu se zadnje leto nisem z njim skoraj nič vozil (včasih sem se veliko vozil za službene namene, zdaj mi pa tega ni več treba).
In končno sem pogruntal, da je npr. GS precej bolj po mojem okusu.
Z Diano (602 ccm) in raznimi GS-i (1222 in 1299 ccm) sem prevozil vso Evropo (vključno dvakrat do Nordkappa), tako da ne vem, zakaj bi rabil avto s 3000 ccm.

Matteo.

Citat od: Dr. MadMan;199797Aja pa registrska je LJ DS-528 če se ne motim

Zanimivo, zadnjič sem v ljubljani srečal enakega (sem pripel sliko v temi c6 ki smo jih srečali) in je bil popolnoma enak ( res en lepših c6 kar sem jih videl ) z registrsko LJ DS 532...

LP
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Čojko

Citat od: JureA;199849Sam sebi se zdim osel, ko vsako leto plačam 282 EUR cestne takse za XM-a.

To je res. Taki avto pridejo v poštev le kot starodobniki, kjer imaš 80% popust na cestno takso. Saj ti ne manjka več dosti :BigThumbs:

Citat od: JureA;199849In končno sem pogruntal, da je npr. GS precej bolj po mojem okusu.

Sem enakega mišljenja. Kot večina Citroenarjev sem tudi sam sanjal o DS-ki, ki pa je v vseh pogledih bistveno dražja od GS-a, po drugi strani pa se z GS-om sicer malo bolj utesnjeno ravno tako dobro ali celo še lepše pelješ za zelo ugoden denar. Èe je GS poštiman tako kot je treba in redno vzdrževan je to res en nezahteven in izredno zanesljiv avto s katerim se lahko odpelješ kamorkoli, kar si letos prav ti zelo lepo dokazal z 12.000 km izletom na Nordkap s 4 člansko familiijo in psom. :BigThumbs:

Pa da ne zaidemo preveč. Ta C6, popolna rariteta vsaj v SlO če že ne širše, bi si res zaslužil enega pravega ljubitelja in zelo dolgo življensko dobo tja v starodobništvo.

Xandrej

do 2999 ccm še gre ajde razlika med 2.0 motorjem pa 3.0 je 130€ ajde potem pa se začne veselica... 452€ do 4000 ccm, potem pa nad 4 pa itak: 565€ jesus... Prej je bilo boljše nad 2.5 ccm pa fertik si plačal tistih 200€ pa srečno pa ljudje niso niti avtov odjavljali... Sicer pa vedno rečem vsako tele ima svoje vesele eni pijejo, drugi kadijo, tretji se z raznoraznimi hobiji ubadajo pa je tudi drago pa šport je drag pa vse je drago kaj češ nekdo pač v avto zmeče ker mu je to finta...

Najbolj pa ploskam našim na davčni: Tukaj so majstri po moje, ki še avta od blizu videli niso čisto skrenli. Najbolj za tiste ki bi si radi uvozili avto iz druge države. Po tej uvedbi dragega DMV-ja so na davčni ostali brez najmanj 8 mio evrov na leto... Ploskam! :emot112:

Dr. MadMan

@Matteo srečal si točno tega, ki se sedaj prodaja.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

zlikovski

Glede starodobništva, močno dvomim, da se bojo, ti novejši avto dočakali tega, ker jih bo elektronika pokopala.
Določene mehanske stvari, si lahko narediš doma, za spačke,... pri elektrinike in kupu čipovja pa se vse ustavi, ko ti crkne kak element na vezju, ki ga komaj z pincero držiš, poleg tega pa nima niti označbe.

mirchi

Ce bi kupil tak avto bi ga mel za vozit. Ne za v garazo pa cohat pa s plahto pokrit. Za take bedarije ga je skoda. Kot da kupis cokolado z namenom da jo pojes drugo leto. Vmes ti pa splesni. Skoda dnarja.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

veliki

boklavdi

Citat od: mirchi;199886Ce bi kupil tak avto bi ga mel za vozit. Ne za v garazo pa cohat pa s plahto pokrit. Za take bedarije ga je skoda. Kot da kupis cokolado z namenom da jo pojes drugo leto. Vmes ti pa splesni. Skoda dnarja.

O okusih, o občutkih, o emocijah se ne razpravlja temveč le podaja svoja mnenja, kar si sam deloma tudi napisal.
Ne vem zakaj imajo potem nekateri tako radi nove avtomobile in zakaj sploh obstajajo pralnice, pa razne avtokozmetike pa kaj vem kaj še.
Glej enim je kul to drugim pa drugo.
Verjemi, da smo vsi na nekaterih področjih omejeni pa če se tega zavedamo ali ne.
Ni gršega, kot ugledati zanemarjen avto, posran, zamaščene felge, kriva antena,....itn itn.,..in da ti model reče,..glej avto imam za vozit...(ja itak,..samo si pa en zanemarjenc, vprašanje kdaj si si nazadnje menjal "ga_e").

P.S. mirchi ne jemlji osebno,...pišem v splošnem...

lpB

mirchi

Ce mas avto za vozit,ne rabi bit vsran. To je avto za delat30-50 jurjev na leto. In ce nekdo dela kilometre lahko tudi vzdrzuje. Jaz jih delam pa nimam svinjaka v avtih. Komentifal sem da bi ga nekdo mel za starodobnika. Ce ga hoces met za to,ga lahko samo postavis v garazo in pokrijes s plahto. Ce ga hoces met za starodobnika ne mores z njom delat 30 jurjev  a leto ker se bo razpadel do zele e starosti trikrat neglede kako ga vzdrzujes.

boklavdi

Sori ampak se totalno ne strinjam z mnenjem. Zakaj? Zaradi cene te admiralske ladje te dni.
Seveda si takšen avto, s poudarkom na "nov" kupi ali pa bi kupil nekdo, ki dela kilometre, kot jih omenjaš. V kolikor pa odšteješ za takšen avto toliko kolikor za Dacio iz salona pa je zadeva (menim) lahko tudi malce drugačna. Sploh če je bil ta avto Andrejev in si ga "privoščiš" za gušt.
Jaz npr. delam s 6ico malo kilometrov in to izključno relacije. Ob nekaj malega višji ceni vzdrževanja se bom predvidevam kar nekaj let vozil "kao care" in se potiho smejal "modelom", ki z novimi peticami (bmw) mislijo da so ohohoooo. (sicer nimam nič proti omenjeni znamki samo dragi so hudiča. .. Da o ljudski znamki ne govorim...no te pa ne bi imel nikoli...  Kar naj jo imajo).

Starodobniki.... Zakaj? Predvidevam, da so brozovi modeli še vedno vozni in da ne razpadajo ali se motim. Bistra pa to...

Bi bil pa izredno vesel, če me lahko kdo razsvetli,  kaj za boga se toliko kvari ali obrablja na avtu, če ta veliko stoji v garaži (nepokrit s plahto, saj ta baje razžira (joke sori me je malo zaneslo ☺)  Gume? Ok. Moraš malo vendarle sem in tja? Olje? Ok ga letno menjaš. Cevčice? Hitreje preparijo na suhem pri +13 kot vsak dan na cesti med segrevanjem in ohlajanjem? Hladilnik, ki je redkeje pošprican od soli?  Kaj? Zanima me res. Naj mi prosim kdo pove in tudi pove zakaj, ne samo da to je tako (rekla kazala princip). Redkeje podmazana mašinca mogoče?
Veliko stoji=normalne vikend vožnje relacije.

Sori za "napad"... Sem zvečer jedel gobe in ne morem spati 😠.

LpB

mirchi

Hotel sem povedat,da ga je skoda za oldija,ker ga je prevec fajn vozit. Jaz v dobrih a tih uzivam v vozni,ne da jih gledam. Verjetno si kje opazil monega srebrnega xma,ki sem ga pred kratkim prodal. Avto je mel 400 jurjev,pa mu ni blo videt na prvi pogled.ampak bil je (z)vozen. In uzival sem v njem,bolj kot ce bi ga gledal v garazi. Za oldija pa nebi bil vec. Klnub solidnemu vzdrzevanju se kilometri poznajo. Ga pa novi lastnik vozi dalje. Je mel prej istega z vec kot pol manj kilometri,ga je ful malo vozil pa je bil hin.