Mnenja in debate o C6

Začel/a garac, Februar 28, 2007, 05:49:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

prlek

Malo spremljam oglase na avto.net. Ti 4 c6 se ze kar nekej  casa prodajajo. Cudi me da oni 2.2 ne najde kupca. V primerjavi z 2.7 je itak manjši strosek registracije-je kasneje drugace, samo vzdrzevanje?! Kako se pa poda ta motor tej limuzini?

rsm23

Hja C6 nikoli ni bil zanimiv širši množici, kar je moč razbrati tudi iz proizvodnih številk - 23.400 primerkov narejenih v 7ih letih.
Posledično se tudi rabljenih ljudje bojijo - ni veliko aftermarket delov, nekateri originalni pa dosegajo astronomske cifre itd. Pa potem še v SLO velja stereotip, da so francozi jajca itd.

Kaj hočem povedat? C6 je pač že v osnovi avto namenjen posebnežem in ne ravno širši množici. (Pa čeprav ko se ta "širša množica" enkrat pelje z njim...so več ali manj vsi navdušeni in stereotipi padejo)
Iz tega razloga tudi ne gredo pretirano "v promet", ker imajo pač ozek spekter kupcev. Spomnimo se koliko časa je Xandrej prodajal svojo C6ko, pa je (skoraj) edina v tej barvi v SLO.

Kar se motorja tiče. 2.2 HDi je morda nekoliko podhranjen glede na to, da ima avto skoraj 2 toni. Pa tudi na SLO trgu se 2.2 HDi ni prodajal v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom - ročni menjalnik pa, po mojem mnenju, ne pristoji takšni limuzini kot je C6.
Sem pa vozil Zekotov 2.7 HDi, ki se mi zdi nekako ravno pravšnji. Opcija je seveda tudi 3.0 HDi, ki ima baje nekoliko nižjo porabo, vendar pa naj bi pri njem nekoliko trpel avtomatski menjalnik, ker ima motor večji navor, kot ga prenese menjalnik (že 2.7 je ravno na meji).

Zeko124

Ne poznam nikogar, ki bi imel C6 z 2.2 HDi motorjem, niti ga nisem šel peljat, je pa verjetno res malo švoh. Potem ima pa avto fiksen spojler (kar mi osebno ni všeč), nima usnjenih sedežev in lounge paketa (brez gretja in pomika naprej nazaj zadaj - se jih pa zato da podret) ter seveda manjšo "stopnjo" barve. Èe postaviš skupaj črnega 2.2 in črnega 2.7, boš videl razliko. Pri exlju res rečeš vau, tisto je pa le navadna črna.

Poleg tega pa nevem koliko so nižji stroški vzdrževanja, poraba dosti nižje verjetno ne gre, stroški na letni ravni so malo cenejši, pa vzdrževanje samega pogonskega sklopa verjetno tudi.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

prlek

Kolega, za katerega sem pred časom objavil da prodaja C5 in CXA je danes nabavil C6 2.2 hdi. Pripeljal ga je iz Avstrije.  Bez usnje, baje odličen. 170tkm. Vsi papirji o servisih. Skratka odlicen avto. Komaj cakam da ga sprobam :)

ModelJT

Lastnik srebrnega na avtonet je bil oz se je Janez Potokar ce prav vem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ima ga moj kolega ne pride pod 10 litrov, glede na to da nikamor ne gre je 2.7 res najboljša izbira čeprav mu pa kakih 300 konjev čisto normalno pasalo. en 3.5 dizlak motor bi bil prva liga za tak avto...

Nezanimiv pa je zaradi majmunov, ki take avte gledajo samo po slikah pa kaj da bi ga šele peljali bognedaj imeli taki pa imajo največ za povedat! Šank majstri!

jumper1

Citat od: Xandrej;195565Ima ga moj kolega ne pride pod 10 litrov, glede na to da nikamor ne gre je 2.7 res najboljša izbira čeprav mu pa kakih 300 konjev čisto normalno pasalo. en 3.5 dizlak motor bi bil prva liga za tak avto...

Nezanimiv pa je zaradi majmunov, ki take avte gledajo samo po slikah pa kaj da bi ga šele peljali bognedaj imeli taki pa imajo največ za povedat! Šank majstri!

Tega 2,2 bi moral čipat na 220KM potem bi bilo dosti bolje

prlek

Xandrej, kolko pa je tvoj (najlepsi) rdec trosil?

MSrougeZX

Ko se je peljal iz MB do Lendave mu je trošil okoli 6,8L po AC če me spomin ne vara. Verjetno je to spodnja meja. Drugače pa povprašaj sedanjega lastnika (Boklavdi).
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Zeko124

Pa smo spet pri porabi... :breaking_pc:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Ko kupiš avto takega ranga ni prav veliko razlike če pije 8 ali 12 litrov.

Verjetno bo 2.2 vendarle nekaj cenejši za vzdrževanje.

Xandrej

Joj sem pozabo mislim, da sem mel nekje 9 litrov ampak kar dosti po mestu. Res pa je bilo, da najmanj je 6.8 kot je cuci povedal.

2.2 motor v ta avto ne paše in pika to je moje osebno mnenje in z 2.2 ali pa 2.7 ni nobene drastične razlike v vzdrževanju. Oba imata 2 turbini itd itd. Pa V6 bo malo bolj dolgo letel. Olja gre 1 liter več noter to pa je 7€...

:BigThumbs:

Zeko124

Èe kupiš avto takega ranga se mi zdi res nesmiselno gledat na to, da bi z manjšim motorjem kaj prišparal. Cene večjih servisnih posegov lahko objavim javno, da bo jasno za vse:

Vse krogle: 550€ z vgradnjo (IFHS)
Oba hidro cilindra: Nekje okrog 700€ z menjavo (odvisno od servisa)
2 EGR ventila: Cca 700€ z menjavo
Veliki servis: Okrog 1000-1200€ z delom
Menjava olja v avt. menjalniku priporočena na 60.000: med 200 in 300€
Blok hidroventilov (ki na tem avtomatiku prej ko slej zanesljivo guzne: Okrog 1500€ (in zdrži pomojem enih 150k km, odvisno od režima vožnje).

Potem se zvrstijo še prčkarije, ki so posledica starosti in obrabe. Vse to kar sem napisal je predmet REDNEGA vzdrževanja in se ne menja zato, ker je C6 jajc, preden nekdo (spet) potegne kak bebast zaključek.

Poraba pri našem se med letom giblje med 8.5 do 9L, pozimi do 10. Zadnjič na relacijo (poln tank) in nekaj vrtenja po mestu cca 7,5l.

Kot je rekel Boklavdi, avto je nadvse primeren za na avtocesto, kjer njegovo udobje sploh pride do izraza in ima z 2.7 motorjem tudi dovolj moči za nizko porabo.

Kdor si želi tak avto ima zdaj idealno priložnost ker so cene vse nižje, glede na majhnost serije bo pa očitno kmalu dosegel minimalno vrednost. :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

boklavdi

Meni kaže porabo trenutno 7,8l.
Večinoma AC saj imam po novem za mestne zajebancije Twinga.

Lpb

gule

Smo že rastavljali kompleten 2.7 HDi motor...delali reparacijo. Lahko povem, da ni za tiste slabih živc in plitve denarnice...

2.2 HDi tudi ni neko zlato(če ga primerjamo z navadnim 2.0 HDi), ampak se dobi v stari C5 in, če crkne ni problem za dele, oz.najdeš cel motor in kvit...

Ta 2.7 Hdi si lahko izposodiš iz P 607, ali kakšnega Land Roverja...