Električni avtomobili

Začel/a hadei, Junij 03, 2010, 08:46:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

BSI prepozna ključ in opravi proceduro zagona,da dovoljenje za zagon motornem računalniku,če so vsi parametri vredu ta da dovoljenje za aktiviranje črpalke BSM-u...

visar

kakšna pa je procedura zagona , da dovoli aktiviranje črpalke in kakšna je procedura naprej ?
______/\\______
______/\\______

alesz

Pravilna koda ključa aktivira BSI,ampak samo prvo stopnjo,ga ne "prebudi iz" eco# moda,To kodo sedaj bsi pošlje v motorni računalnik.Èe se kodi ujamata naredi motorni računalnik predpripravo za zagon.Vzpostavi napetost na senzorjih in tipalih in sproži za par sekund delovanje črpalke,nato pa čaka.Ko zaganjaš dobi signal vrtenja motorja preko senzorja na vztrajniku, ki mora biti usklajen z senzorjem odmične gredi in na podlagi tega uspostavi stalno napajanje črpalke.In ko ti motor vžge dobi računalnik signal "delovanje motorja" glede na število vrtljajev in delovanja alternatorja,šele tedaj motorni računalnik pošlje podatke nazaj v bsi in leta gre iz "eco "moda....in se vzpostavi kompletno delovanje vseh porabnikov.  Nekaj v tem stilu,da bi pa poznal sistem can protokolov in pa PKW protokole pa nimam pojma.Mislim,da bi za tvoj primer moral dobiti nek oseben kontakt z kakim inštruktorjem iz Kopra....

Moji podatki so zastareli,zato nevem točno kako so francozi uredili te zadeve pri....naprimer  Berlingo M59...recimo ORG 10677 ...izbira motorja   SA 18 (ZAB),mogoče so poenostavili in uporabili napeljavo od Ax-sa...?  pogledati bi bilo treba v zadnjo nadgradnjo SEDRE......

Pyr0Beast

Mašina lahko dela predpripravo za zagon že takrat ko odkleneš vrata, npr. gretje svečk, lavfanje pumpe.

Samo tule se mi zdi da pumpa niti nima veliko veze s samim zagonom, razen če ima nekje še eno tipalo tlaka goriva v motorju, če ni nadzor tlaka izveden s preprostim 'bleed-off' ventilom in tako ne rabi dodatne regulacije.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

visar

______/\\______
______/\\______

alesz

Tole sem mislil,ampak očitno so res nataknili normalno elektriko,čeprav ne pridem do map kako so rešili prezračevanje in gretje........nadalje me pa moti na drugem listu tista občrtana funkcija konfiguracije..........? lahko pa je čisto kaj drugega kot si predstavljam............

Pyr0Beast

CTH je nek način regeneracije s prečrpovanjem plinov.

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

alesz

Lahko tudi................
Citatoption chaine de traction hybride
.....
Citatneobvezno hibridnih pogonskih sklopov
samo kdo bi guglu zaupal.............

Pyr0Beast

janez

Vas je pa "štromarje " prav zanimivo brat... kr tak naprej...

No in kolkr sem vse skup zastopil, se pripravlja električni avto ... iz novejšega modela Citroena, a ne?  Bo zanimivo... Do sedaj vsi predelujejo starejše avtomobile brez kompliciranih elektro napeljav.

alesz

Kot jaz razumem je tole verzija za razne berlingote...aktivna hibridna zadnja os..http://www.peugeot.com/fr/innovation/motorisations/hybride-hdi/prologue-hymotion4--g%C3%A9n%C3%A9tiquement-hybride.aspx

za bolj luxuzne pa hdi 1,6 z elektro motorjem v prostoru vztrajnika...............http://www.peugeot.com/fr/innovation/motorisations/hybride-hdi/le-d%C3%A9monstrateur-technologique-308-hybride-hdi.aspx

Zlasti prva bi morala biti cenovno ugodnejša,ker ne rabi nekih konkretnih predelav,zato sem tudi pomislil,da naj bi bil tisti meni namenjen za komunikacijo z nekim takim računalnikom

sory za smetenje smo žašli stran od elektro avta................

Zeko124

je pa tu en "problem" -->računica. Že sam C2 drži ceno ko hudič, diesel pa še posebaj. Sicer pa vsa čast za razreševanje ekoloških problemov našega modrega planeta in veliko uspehov želim :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

visar

ja tukaj je elektrika bolj preprosta (žice) vendar je pa več drugih hecov ki jih je potrebno rešiti.

Cena.... ja jest sem za AX-a dal cca 4k€, za ta denar pa se dobi že lepaaaaaa C2.
pa še računica.... sam avto je bil -50€ + 1500€ šibedah + 300€ zadnji most + 1500€ obnova pleha in škatle za baterije + 1000 kleparija in štrihanje pa elektrika..... vsekakor sem veliko delal sam in veliko dobil precej ceneje pa se izide, ampak če bi moral vse plačati je to to.

poleg tega še elektromotor in krmilnik 1500 + pumpa, polnilec ... 1000€ homologacija in ostalo 500€

no sedaj pa je na prodaj za 5000€ ----- brez baterij.
link je na avtonetu.

LP
______/\\______
______/\\______

Pyr0Beast

To si dodal pumpo za vakuum za bremze ?

Kar veliko si vložil v AXa, ne vem če se bo našel kupec v Slo za tak denar

visar

ja sem dodal in sicer SSBC-jevo.

Ja se strinjam, vsekakor se mi zdi da je še vedno zelo poceni, ga pa dam kakšnemu iz foruma tudi ceneje.

LP Peter
______/\\______
______/\\______