Električni avtomobili

Začel/a hadei, Junij 03, 2010, 08:46:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Električni avtomobili! Naša prihodnost? Kdaj?
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Prepričanje o uspehu
Direktor področja električnih avtomobilov pri RENAULTU je prepričan v električne avtomobile
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Med množico malih električnih vozil, sem v Oslu opazil tudi elektro Saxoja v vsakdanji uporabi :take_picture:

janez

Meni še zdaj ni jasno ,kaj je s temi električnimi avti. berlingoti, Saxoji,... celo takšne Bedforde kombije kot je moj avtodom so delali električne. Pri nas se nič ne ve o teh avtih, pa samo se razglablja o kaj vem kakšnih novih načrtih in prihodnosti v avto industriji. Pa sej to že vse obstaja. Zakaj ne pri nas? Zakaj je vse še vedno odvisno od sistema naredi si sam?

garac

janez, saj je že celo predhodnik HY tub bil na štrom, ampak, dokler bodo naftarji vladali pozabimo avte na štrom. Naj visar pove, koliko subvencij je dobil, pa koliko nasvetov mu je pri predelavi dala država...
Dokler bo en mali jajc, kot je tazzari zero 22jurjev bo težko kdo toliko osveščen, da bi si elektro avto omislil. Zame bi bil idealen, do službe imam 4km, z veseljem bi ga uporabljal, pa tudi kako sončno elektrarno bi imel, ampak ne pod pogoji, ki so pri nas.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja sej, sam zakaj te vseeno delajo Berlingote in saxoje?

janez

Ljudje sami sestavljajo te avte, ok - so se sprijaznili s kratkim dometom. Ma sej kaj pa več rabiš kot 100 km na dan. Pa ko gledaš kako so narejeni... tist motor, pa distančnik, pa par enot za štrom pošiljat sem pa tja, en kup akumulatorjev... Kot sem rekel, še jaz bi si naredil enga takega, sam je problem ker res nimam pojma o elektriki. Vozil bi ga pa , ja.

Subvencije? Klinc jih gleda. Sej mi tudi zdaj nič ne dajo pa vozim že celo življenje reciklirane avte ... heheh

Mislim pa da je še vedno največji problem v raji. V štrom avtu pač ne morjo postrani sedet, muziko nabijat, bejbe lovit, gume kurit, driftat po parkplacih, prehitevat vse živo pred sabo,... no edin vozijo se lahko po nasprotni strani AC.

Po eni strani pa mogoče se pa bojo prijeli tile štromarčki. Èe pogledaš tiste mopede na štir kolesa pa 45 na uro... Vedno več jih je , zadnjič pa sem dve najstnice vidu v njem. Hja zakaj pa ne. Namesto s skuterjem , lepo spedinane hajd iz šole pa na bencinsko tankat pa domov.

visar

@Janez ... če se boš spravil k projektu ti jaz pomagam.

Mislim pa da je še vedno največji problem v raji. V štrom avtu pač ne morjo postrani sedet, muziko nabijat, bejbe lovit, gume kurit, driftat po parkplacih, prehitevat vse živo pred sabo,... no edin vozijo se lahko po nasprotni strani AC.

Si me pa nasmejal .... pa še res je
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Na mobile de se prodaja saxo na elektriko ter berlingo na elektriko... Berlingo stane 8400€ pa ima 132 000 kilometrov, saxo pa preko 11 000€ pa ima 70 000 kilometrov...

Itak, da te država vedno napizdi... Ko pa bojo električni avti pa bo elektrika tak draga da te bo kap... Pa se grejo čisto slovenijo pa nevemkajvse...

Pol maribora bojo dol zaprli za promet zaradi čiste slovenije pol pa kupijo nove avtobuse na Dizel pogon... :Hammer3:

http://www.siol.net/slovenija/lokalne_novice/podravje/2010/06/novi_avtobusi_mb.aspx

Brezveze škoda tipkovnice...

Samo nekateri pa ste prav zafrustrirani na tem forumu z izjavami... Muziko nabijat pa bejbe lovit pa take scene... Ja oni ko delajo po 100 000 kilometrov na leto bi se morali po nekaterih izjavah vozit v spačkih in amijih... Ne pa v A8 4.0 TDI pa muziko noter pa bejbe lovit...

dyfan

Citat od: janez;75560...Kot sem rekel, še jaz bi si naredil enga takega, sam je problem ker res nimam pojma o elektriki...
Janez, mislim, da to ni problem. Dobijo se narejeni moduli, ki jih ustrezno povežeš. Verjetno ne bo težko dobiti strokovnjaka, ki ima izkušnje s tem in ti bo pomagal izbrati pravo kombinacijo elementov in pravilno inštalirati.

Mene pa "mučijo" le akumulatorji in so edini vzrok, da mi elektro avto še ne diši. Pomenijo drago investicijo in kar je še huje, njihova življenjska doba je zelo kratka. Se mi zdi, da je to še edini razlog, ki zavira razmah in masovno uporabo elektro vozil in poleg problema polnjenja akumulatorjev predstavlja oviro, ki po mojem občutku še dolgo ne bo odstranjena.

LP
Lep pozdrav!

janez

Citat od: Xandrej;75562Samo nekateri pa ste prav zafrustrirani na tem forumu z izjavami... Muziko nabijat pa bejbe lovit pa take scene... Ja oni ko delajo po 100 000 kilometrov na leto bi se morali po nekaterih izjavah vozit v spačkih in amijih... Ne pa v A8 4.0 TDI pa muziko noter pa bejbe lovit...

Lej, izjavo, ki jo imaš v mislih sem jaz napisal, Keža me kličejo in , ne nisem zafrustriran. Ne , z mojo dijano ali njenimi derivati ne delam 100 jurjov na mesec, kvečjemu kakšnih 30 tisoč. Vsak dan sem na cesti, vsak dan je v slabšem stanju... počasi se bliža dan reciklaže... Ne , ne delam 100 jurjov na leto in tudi svet bi bil lepši , če prenapihjenci ne bi delali te kilometre na leto. Ne samo lepši, bolj zdrav bi bil.
Ampak, v mojih 30 tisoč na leto... če bi ti tolkrat doživel razna zrinjenja s cest in ven metanja idiotov... bi tudi imel drugačno mnenje. Vendar očitno si del sodobnega kapitalističnega sveta in mišljenja pa ti tu ne morem kontrirat. Prišel bo čas ko bo vse to sranje odpadlo ali pa postalo nepomembno. Ceste bo zarasla trava in plevel.
kakšne koristi ima svet od teh tipov ,ki delajo takšne kilomnetre na leto... razen "zagaðenga" Floridskega zaliva? Zaprtih fabrik? Nezaposlenosti?...Po mojem nobene koristi.

Èe bi dal ti skozi to , kar sem jaz dal s spačkom in derivati... bi se vseeno malo zamisli. Lej , vsi moji avti so bili stari krepko čez 30 let... najmlajši je sedaj dak, ki bo nasledil dijano. Vsi so reciklirali v moj naslednji avto za vsak dan. Kje so pa 30 let stari Audiji? Bemfli, mercedesi, Citroeni, Fordi, Opli... Ja več ali manj v kockah (pa ne v onih ,ki jih otroci mečejo na parlament) , odpadih, gozdovih,... ali pa imajo certifikat starodobnika.

Ksandrej... Ja , po mojem bi morali oni delat po 100 jurjov s spako ali pa z električnim avtom, da bi se končno malo spustli na realna tla...

Slabe volje sem ... iz osebnih razlogov, tak da lahko admini mirne volje tole zbrišejo... :breaking_pc:

janez

Kdo pa pravi da stari avti niso zanesljivi? Si gledal včeraj dokumentarc na TVSlo 1 ... Zadnji avtobus za Sibirijo ? Miljondvesto km prevoženih brez generalke, normalna vzdrževalna dela, 13 let eksploatacije... TAM . Pa ni edini, cela konjenica jih je, po celi Rusiji in bivših sovjetskih republikah.

Vprašaj se ,kaj dejansko rabiš v življenju... boš ugotovil,da ne rabiš 400jurjov kilometrov na leto (al kolk že) ... potem boš pa ugotovil, da tudi mi ostali ne rabimo vas, ki delate tolke kilometre na leto in se preseravate s temi vašimi super duper avtomobili.

Aja, kdo pa pravi ,da so novi avti zanesljivi? Imam skoz občutek da ljudje delajo sam še za kredite in servise ter zavarovanja teh novih avtov. In zakaj?  Aja, sej res, ker MORAJO delat 400 jurjov km na leto. Ja bravo. Jaz jih ne silim, zarad mene jim pa tudi ni treba.

Da se vrnem na temo,... meni se elektro avti zelo dopadejo. Sam kot sem rekel, znanja mi manjka pa bom verjetno prej naredu spačka na lesni plin. Pol pa ob pomoči še kakšnega na elektriko.

Zeko124

Ne morem da nebi še nekaj dodal če je že off topic... Nekje, v eni temi, je že Andraž omenjal, da se kvaliteta vozil SLABŠA!

Ne bo mi noben govoril, kako so novi avti zaneslivejši in super duper in oh in sploh, ko naš Ami še vedno kresne v prvo, pa kamor pogledaš vidiš ven skozi kako luknjo! Morda ni tako dodelan z enimi Airbagi in raznorazno varnostno kramo, ampak za moje pojme JE zanesljiv.

Ljudlje, ki delajo tolk km na leto, pomoje že morajo met razloge, ampak jaz NE sprejemam blebetanja da rabiš Audija z 3.0 TDI mašino pa še Quattro povrhu, če se pelješ vsak dan do štacune pa nazaj (kot to dela recimo en moj stric in me spravlja v slabo voljo)... Potem pa Citroen je jajc, glej kako to gre in ble ble ble ble...

Keža kar se pa kurjenja gum navijanja in podobnega sranja tiče se pa povsem strinjam: če si frajer, pust auto doma al pa se z jajcom prpel, pa se dokaži na drugačen način! Ker tip ki pride pred šolo navijat Bemflne da bi naredu vtis na bejbe, ki imajo IQ sorazmeren z številko čevljev ma pomoje v hlačah tolko kot stročji fižolček (ki sem ga včeraj sadil, pa mi je zdajle prišel na misel)!!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ja to je naša scena, ki je bila uničena v imenu kapitala. Verjetno temu kapitalu tudi ti služiš, ker drugače si ne znam predstavljat čemu bi en delavček na leto naredu 100000 km... Aja, sej res, delavčki tak nimajo ne denarja ne cajta za tak šport.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=read&c_id=24500
http://bob.czp-vecer.si/igre2006/tv/default.asp?kaj=12&id=5548903

Sploh pa Ksandrej, imam občutek, da ne spadaš v to kategorijo ljudi ,ki bodo kdajkoli vozili električni avto. Nimaš časa za to.

Ja, ko se pa bom kdaj spravil naredit električno dijano pa se priporočam za pomoč... Da se spet mal vrnem na temo...

.

janez