Danes vozil

Začel/a Xandrej, Maj 12, 2010, 11:17:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

Pa še zadnji elementi notranje strani vrat, kurble in njihove podložke. Razlika je očitna. Stvar je polirana še na primitivni polirki iz časov mopedov. Sem pa včeraj dobil še jermenice, ki sem jih čakal in naslednjič, ko pridem domov gre na struženje gred in potem bo ornk polirka s 400-500mm koluti, 3,75kw, 4 mehanskimi brzinami in verjetno še medbrzinami s frekvenčnim variatorjem. Takrat pride na vrsto rostfrei, ki ga je malo morje.

dvorjan

Zelo dobro opravljeno delo! Naj ti motivacije ne zmanjka (no, ne bi je smelo, hehe).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Se boš lotil odbijačev, pokrovov koles?

deuche

@Dvorjan, v življenju mi za enkrat manjka samo ena stvar in to je čas. Vsega ostalega imam bolj ali manj dovolj, kilogramov celo preveč. :BigThumbs:

deuche

@Andraž, kaj misliš, čemu drugemu bi lahko bil stroj namenjen? :Hammer3:

andraž

Èemu drugemu težko. So pa tukaj še zunanje kljuke, pa obroba strehe, pa panti prtljažnika. Se boš lepo nadelal.

deuche

Točno tako. Imam pa jaz še eno stvar, ki si jo pozabil omenit in to je plastična zadnja šipa, ki je proti ostalim kar malo mat, vendar bo ta šla na poliranje ven, ker se malo bojim na njej učiti.

Ostalo, bo pa reparaturno povarjeno in polirano doma eno po eno kot bo čas dopuščal. Kot si omenil bo verjetno največji problem spulirat obrobo strehe, ker imam jaz lepleno streho in so letvice zalite z lepilom ter se jih ne da sneti kot na tvoji. Tu bo verjetno pelo ročno delo, s flešom, ki pa ne more dati tako enakomernega rezultata kot stroj in veliki koluti. Mogoče pa še kaj namudrim dokler bo to na vrsti.

deuche

Tale se je pa določil, da bo lastnik žabe, ko bo velik. Zaenkrat pa lojalen zaveznik v bojih proti ženi.

andraž

Tudi jaz imam takšnega zaveznika, ki trdi (otroci govorijo od srca), da se je z Žabo in Spačkom najlepše voziti.

Lovro

Ma a je to nalezljivo? Jaz nisem svojemu Maksu nikoli preferiral žabe, le povedal sem mu, kako se imenuje. Sedaj pa me dostikrat, ko se kam odpravljamo vpraša, če se bomo peljali z avto-žabo. Očitno se otroci res radi vozijo v teh avtih. No, saj je prav, več stičnih točk imamo z njimi, bolje je.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

deuche

Ko sem se peljal na zaključek O'bale v Kubet se mi je posvetila rdeča lučka. Obrnil sem, vgasnil luči in doma začel kopati. Vzrok je na slikah. Rotor od dinama je shodil, tako, da nisem mogel nič zrihtat in sem ostal lepo doma.

Največji problem je bil najti mojstra, ki se je bil voljan lotiti previjanja. Še ta, ki ga je previl in balansiral, je to storil samo zato, ker je šlo za žabo. Vsi trdijo, da se ne splača popravljat, pa čeprav nobenega sploh nisem vprašal za ceno.

deuche

Ker je leto od kar jo imam že debelo okrog  sem si moral vzet čas in narediti servis kljub temu, da je bilo od zadnjega servisa, ki ga je naredil prodajalec samo 1500km.

Ker mi angleži ne žalijo poslati kastrolove klasike po pošti, sem se ubral Lovrotovo alternativo in nabavil Comino klasiko na Dobu. Olje izgleda zeleno in smrdi po menjalniškemu vendar naj bi bilo to to.

Za menjalnik olja ne morem dobiti in ne vem kako bom prišel do njega. Trenutno je v akciji en od koprskih prodajalcev in, če ga uspe dobaviti bom moral kupiti cel karton, ker očitno ga nihče drugi ne potrebuje.

Ker sem navajen redno gledat svečke sem jih potegnil ven in šok. Na tretjem cilindru svečka nima podložke. Kako se je lahko snela in kam je šla nimam pojma. Je pa lepo vidno, da je malo "pihalo" mimo, vendar ne dovolj, da bi to slišal. Motor se mi je sicer zdelo, da ne teče najlepše, vendar ga poznam samo kot takega in ga nisem imel s čim primerjat in sem mislil, da tako pač mora biti. Bakelitna cevka je tudi malo ožgana in bo zamenjana takoj, ko jo nabavim. Ker so nove svečke vedno preventivno na lagerju sem jih zamenjal, čuden občutek in dvom pa ostajata.

deuche

Ker malo dvomim tudi v vse ostalo sem se lotil še predvžiga. Kdor ga je nazadnje štelal je nepismen. Tista ročica, na desni z vzmetjo med ročicama je bila dokonca zategnjena, kar pomeni, da se predvžig glede na obrate ni mogel spreminjat, ker je bila vzmet stisnjena in ni imel nobenega hoda.

Ko sem naštelal platine in predvžig sem zmontiral kapo in mi je bilo čudno da le ta leta, kolikor ji tista dva kavelčka s katerimi je pripeta dovolita. Ko sem jo nazaj snel se je pokazalo da ima frtailer utor (na sloki levo zgoraj) in bi morala kapa imeti zob, ki bi sedel tja noter. Vendar kapa ni prava in ima ravno tako utor na drugem mestu, kjer pa frtailer nima zoba. Nadaljna preiskava je pokazala, da obstajata za dva tipa SEVovih frtailerjov dve kape, katerih razlika je v pinu na sredini (iz tuljave), ki je pri enih pod vzmetjo, pri drugih pa fiksem in je vzmet na rotorju, kot na sliki. Očitno imam jaz napačno kombinacijo za moj frtailer.

Sedaj en dan bom skočil do Sassena in nabavil še kapo, nove kable in bobino imam že doma. Naslednjič, še vse to pomenjam in preverim še ventile in karburator in bo stvar kot mora biti. Že sedaj žaba leti neprimerno bolje kot prej, ko bo pa vse naštelano kot si jaz zamišljam in ne za prodajo bom pa verjetno spremenil mnenje, da so stare žabe močno podhranjene.

rok.si

Podložka pa skoraj ni mogla sama, po naključju, dol pasti. Mogoče jo je kdo snel z razlogom - uničen navoj ?

deuche

Itak, da ni sama dol padla in tudi v luknji jo ni bilo. Ker so svečke cca 100mm globoko je še magnet malo probal, pa ni nič primil (glava Al) tako, da je verjetno izhlapela...
Navoji pa izgleda, da so še, ker sem novo not zategnil. Točno bom videl, ko bom privlekel boreskop domov in jih pregledal.