Strešni nosilci + nosilci za kolo

Začel/a Picdriver, April 21, 2010, 02:21:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

4

BT-C5

5

BT-C5

6

Picdriver

Hvala za izčrpno fotoreportažo :take_picture:

Pi.... imaš lep avto ;-)

Prečke me pa nekak niso prepričale. Sicer sem jih med tem že našel v katalogu dodatne opreme, ampak tvoje slike so boljše. Protihrupni difuzorji so zato, da delajo hrup?!

BT-C5

po mojem tudi same prečke ne bi smele piskati,bom še malo prestavljal mogoče bo bolje.
Meni se zdijo malo visoke,ampak sedaj so že kupljene in se jih bom moral navaditi(3-4x letno)

Picdriver

tudi meni se zdijo predvsem visoke in mogoče malo ozke za 4 nosilce za kolesa?!

Picdriver

Odločil sem se za Thule varianto. Komplet nosilcev in nogic sem najprej ogledoval na ebay. Ugotovil sem, da tisti prodajalci, ki prodajajo za 100 funtov, ne pošiljajo v SLO. Najcenejši, ki pošiljajo worldwide, so 110 funtov + 25 funtov poštnine, kar je ca. 155 €, za toliko pa se dobijo tudi pri nas. Posledično sem na mimovrste naročil prečke, nogice in nosilce kolesa Proride, vse skupaj pa se da dobiti tudi na Diners do 10 obrokov, kar pa sploh ni slabo :-)

BT-C5

Picdriver

Nogice:

http://www.mimovrste.com/artikel/3420136019/stresni-prtljaznik-thule-railing-757

Prečke:

http://www.mimovrste.com/artikel/3420074727/osnovne-palice-z-ovalnim-prerezom-thule-861-120cm

Nosilec kolesa:

http://www.mimovrste.com/artikel/3420088833/nosilec-za-kolesa-thule-proride-591

in še ebay varianta:
http://cgi.ebay.co.uk/Thule-757-Foot-Pack-Thule-861-Roof-Bars-Price-Promise_W0QQitemZ290425018425QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item439eae1839#ht_3260wt_1165

Ja, vem, ja. Za razliko od tvojih gledajo ven preko avta, so pa precej nižji. V ceni je razlike ca 20 € (pri nosilcih), so pa univerzalni, tako da, ko menjaš avto (upam, da to ne bo hitro), kupiš samo drugi kit nogic in pičiš dalje.

P.S.: Bom poslikal, ko bo zmontirano. Predvidena dobava 4.5. :-)

carot

Po moje si se pametno odločil. Mislim, da so tudi nogice dokaj univerzalne za karavane z vzdolžnimi nosilci, tako da ti tudi teh ne bo potrebno menjati. Sam imam podoben kit, le nosilce za kolesa sem kupil FreeRide, so 50% cenejši, pa tudi niso tako slabi za tiste 10x na leto, ko jih rabim. To da gledajo malo ven preko avta pa sploh ni slabo, je edina varianta, da pelješ 4 kolesa. Vsaj pri meni je zelo na tesno, pa imam 2 odrasla in dva otroška, sicer malo večja.

LP

gordan

Citat od: Picdriver;72452Odločil sem se za Thule varianto. Komplet nosilcev in nogic sem najprej ogledoval na ebay. Ugotovil sem, da tisti prodajalci, ki prodajajo za 100 funtov, ne pošiljajo v SLO. Najcenejši, ki pošiljajo worldwide, so 110 funtov + 25 funtov poštnine, kar je ca. 155 €, za toliko pa se dobijo tudi pri nas. Posledično sem na mimovrste naročil prečke, nogice in nosilce kolesa Proride, vse skupaj pa se da dobiti tudi na Diners do 10 obrokov, kar pa sploh ni slabo :-)

1 x Thule - vedno Thule, kot sem ti napisal že nekaj dni nazaj. In razmerje cena , uporabnost in kvaliteta je OK

LP

G

Picdriver

Thule komplet včeraj prispel. Jutri popoldan gre avion v pralnico, zvečer pa, če bo Bog dal, montiram Thule, čez vikend pa prvi "testi v živo" ;-)

Tisti, ki ste že montirali Thule. Kam ste namestili prečke? Tam, kjer je označeno na saneh ali kaj naprej/nazaj. Kolikor sem na hitro preletel navodila, je prikazano, da jih je v primeru prevelikega hrupa zaradi vetra potrebno zamaknit malo nazaj?!

Picdriver

Danes sem zmontiral Thule.

Montaža je res carska - pravi užitek je to sestavljati in montirati :BigThumbs:

Malo sem bil razočaran edino po testu na cesti. Prtljažnik je bistveno bolj hrupen, kot je bil "bolj navadni" na XP. Mogoče bi ga moral zamakniti malo bolj nazaj po saneh. Zdaj sem ga montiral ravno tam, kjer so oznake.

Prilagam dve fotki narejeni na hitro s telefonom :take_picture:

carot

Glede na tvoje fotke se mi zdi, da imam prečke malo bolj narazen in nazaj kot ti.

Na mojem se skoraj nič ne sliši, pa imam gor nosilce za 4 kolesa.

LP

Picdriver

Včeraj sem nosilce zamaknil malenkost proti zadku in ... čista zmaga! Prednjega sem zamaknil za širino noge (noga je zdaj za drugo piko na saneh), drugega pa še malo bolj. Rezultat: hrup, ki je prej nastal pri 70 km/h se zdaj opazi "komaj" pri 110 km/h. Hrup pri 130 km/h pa je še vedno dokaj velik in vožnja dokaj neudobna :-(