Strešni nosilci + nosilci za kolo

Začel/a Picdriver, April 21, 2010, 02:21:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Nagradno vprašanje:
Katere strešne nosilce (original Citroen, Thule, ...) priporočate in kje jih naj nabavim? Kaj pa nosilce za kolo (Mercator varianta, Thule, ...)?

Nagrada:
večna slava ;-)

carot

Zdravo,

jaz sem jih kupil od Thule-ta, prečke gledajo malo preko pritrdilnih točk,  ker potrebujem nosilce za 4 kolesa. Originalni so, koliko se spomnim ožji, tako da gredo gor samo trije nosilci.

LP

Xandrej

Jaz to kupim vedno original! Zakaj? Ker pašejo 10000% ko ata na mamo pa še na avto pašejo. ko vidim neke prečke ki segajo na vsaki strani čez streho avta pa tulijo ko zverina pa ko jih jeba... Nosilce za kolo pa neko varijanto pač... Tega je na tone...

garac

Sem tudi za original. Enostavna montaža in to je to.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Prosurfer

Seveda je original lažje in hitreje zmontirati. Sem imel oboje, pri univerzalnem THULE (ki je toliko opevan), sem izgubljal živce pri montaži, pri originalu pa gre hip-hop.

Ali kdo ve, če gredo original prečke od C5 II tudi na C5 III (torej ali so vgrajene vzdolžne strežne sani enake oblike in primerne za isti tip prečk)?

gigo

Je zastojn, da se govori da samo original hitro in enostavno paše na vozilo. Imam in sem imel tako originalne kot ostale znamke. Oboje se je obneslo brez kakršnihkoli problemov. To nakladanje da je samo original najprimernejše je enostavno sranje. Èe se dobi npr. Thule za manjšo ceno kot org.citroen ga bom kupil in viceversa. Èe vam pa estetika igra bolj pomembno vlogo kot praktičnost in namembnost potem.. opustite uporabo vozila za posebne transporte.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Picdriver

Sem naredil hitro analizo trga in ugotovil sledeče:

THULE:
- navadne (črne) prečke = slabih 120 €
- alu prečke = ca. 160 €
- nosilec za kolo Proride (alu) = ca. 95€ + 10€ za ključavnico

ORIGINAL:
- alu prečke = ca. 155€ - 15% popusta => ca. 130€

Kocka je padla. Najbrž bom vzel original Citroen prečke, nato pa bom počakal na kakšno Sparovo akcijo, da nabavim še kakšne akcijske Thule nosilce za kolo. Več kot 60€ ne dam za nosilec!

Pa hvala za odziv. Komentarji pa so še vedno zaželeni, obvestila o morebitnih  akcijah pa še bolj ;-)

garac

Picdriver, po moje se dobi še kak dodaten % popusta.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

corvette

Na Scenicu vozimo 4 kolesa po 15-17 kg vsako. Kaj drugega kot Thule ne priporočam, sploh nosilci 591 so najbrž eni najbolj praktičnih na trgu, nalaganje je ultra enostavno, držijo pa tudi. Poglej še kje na Bolhi ali Tabla.mtb.si , vsake toliko se kak prodaja. Nekaj je odvisno tudi od vrednosti koles, ki jih prevažaš, pri štirimestnih cifrah najbrž ni vredno šparati par 10 evrov.

Kar se tiče prečk imamo navadne firkant jeklene Thule + Thule nogice.

Picdriver

Citat od: corvette;72317Kar se tiče prečk imamo navadne firkant jeklene Thule + Thule nogice.

Dobro si to opisal! :BigThumbs:

Saj moj bicikl ni toliko vreden. Je malo pod štirimestno številko. Imaš pa prav. Mogoče bo pa naslednji čez štirimestno ;-)

gordan

Mislim, da če kupite avto za cca 23K+ EUR, ne bi smelo zmanjkati za lepe nosilce...

Original? Ne! So slabe kvalitete in jih lahko uporabljaš le na tem vozilu, pa še grdi so.

Kupiš 1 x Thule aluminijaste prečke in jih maš za vedno, ko menjaš avto zamenjaš samo nogice ali pa samo pritrditveni kit.

Sam sem imel original nosilce za PEUGEOT 307 - plastika fantastica(Citroen ima ista jajca).

Potem sem kupil Thule ALU nosilce in nogice, ko sem zamenjal avto( P 407) sem dokupil samo pritrditveni set...

Zdaj, ko imam C5, pa sem dokupil samo pritrditvene nogice(cca 70 EUR) na ebay.

Skratka, 1 x thule, za vedno Thule.

G.

parovelb

jaz vržem bičikleto kar u kofano! WC5!
vedno piha kontra.....

Picdriver

Citat od: gordan;72319Mislim, da če kupite avto za cca 23K+ EUR, ne bi smelo zmanjkati za lepe nosilce...

Mislim, taki komentarji mi vedno dvignejo pritisk! Pobiraš denar na cesti? Jaz ne, ampak ga krvavo služim, zato tudi preudarno ravnam z njim in gledam, da vedno kupim "price performance".

Èe bi hotel vedno maksimalno kvaliteto za maksimalno ceno, potem ne bi kupil C5 in spraševal po nosilcih, ampak bi kupil OOOO ter šel v prvo štacuno po Thule.

Za ostale nasvete pa se ti zahvaljujem.

BT-C5

ravno včeraj montiral original prtljažnik,zgleda dobro,ampak razmak med sprednjim in zadnjim je cca.70cm.Zdi se mi malo premalo,če dam gor box dolžine 200cm potem ta stoji čez cca.60-70cm spredaj in zadaj kar zgleda zelo smešno.Ali lahko razmaknem nosilce bolj narazen kot so oznake na saneh??(Tourer).

Picdriver

Kje si kupil in koliko je bila cena? Bi naredil kako fotko zamen in pripel na forum, please ;-)