Strešni nosilci + nosilci za kolo

Začel/a Picdriver, April 21, 2010, 02:21:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

Èe Zupan ni malo popravil svojih dizajnov nosilcev potem jih odsvetujem. Res prihraniš pri nakupu, samo sama montaža/demontaža pa je bila pred leti mukotrpen posel (imel na dveh avtih dvoje različnih nosilcev). Recimo da si moral za 15-20 obratov obrnt imbus ključ. Ključa pa nisi moral vrteti v kompletnem obsegu 360 stopinj ampak samo 270. Èe pomnožimo še krat 4 za vsako vpenjanje, je trajalo lih ene 100 let za stvar, ki jo pri priznani znamki narediš v nekaj sekundah.

Pa tudi teža nosilcev je vsaj 50% večja od prtljažnikov (dobrih) priznanih znamk.

Verjetno je od modela do modela različno obnesejo, vsekakor bi pa osebno preden bi kaj še kupil od njega preizkusil montažo in demontažo in ju primerjal s kakimi drugimi prtljažniki.

garac

ne vem, katere avte imate, ampak na berlingu first se odlično obnese, za 1x je zame največje sranje thule. Namontiram ga sigurno prej ko v 5 minutah.
Odličen je tudi original citroen, samo preozek
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

En dober del nosilcev in kovčkov, ter ostale opreme te vrste za Citroen dela Thule...

Je pa res, da so te skalamerije v Citroenu veliko cenejše, kot pri uradnih zastopnih Thulea...

Vsaj pri meni je tako...

Pa še popust za pacijente z foruma...

Romzi

Citat od: garac;174526ne vem, katere avte imate, ampak na berlingu first se odlično obnese, za 1x je zame največje sranje thule. Namontiram ga sigurno prej ko v 5 minutah.
Odličen je tudi original citroen, samo preozek
:BigThumbs: res so originalni prav nesramno ozki :argue1: In Thule prav tako z veseljem thuli kot železje od Zupana. Pišem sicer za Xsaro ampak je vse skupaj tam-tam.

Ales79

Citat od: Romzi;174543:In Thule prav tako z veseljem thuli kot železje od Zupana. Pišem sicer za Xsaro ampak je vse skupaj tam-tam.

Na mojem C5 Tourer imam prečke od Thule (črne 4oglate) in zadeva res svinjsko tuli, če je ne zmontiraš na pravo mesto.
Èe jih pritrdiš na mesto, kjer imaš na sankah 2 majhni vdolbinici, luknjici, jih med vožnjo skoraj ne slišiš.
Èe pa jih pritrdiš bolj naprej, potem pa imaš "sinfonijo".

Drugače pa imaš v prodajalni Peter Sport na Vojkovi v Ljubljani, tudi možnost kupit rabljeno opremo Thule za ugodno ceno, oz. lahko svojo rabljeno zamenjaš za drugo ali pa ti jo odkupijo.

LP,

Romzi

No, vsakemu svoje. Jaz te nosilce nabavim najcenejše kar se najde, ker itak rabim glih ene 2x na leto za bicikl peljat na morje....

Lovro

Citat od: gule;174530En dober del nosilcev in kovčkov, ter ostale opreme te vrste za Citroen dela Thule...

Nekaj sem slišal, da na "originalne" citroenove nosilce res pašejo nastavki od Thule, vendar tisti novejši z elipsastim presekom.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gs nautica

Pozdravljeni,
Zanima me ali pašejo prečke od C5 Break II NA C5 Tourer? Èe kdo mogoče ve bi bil zelo hvaležen.
Lp Žiga

garac

drugače so za član my citroen sedaj v akciji, nosilec za 4 pare smuči thule z zaklepom je 58€ se mi zdi, znižana je tudi ostala roba
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

kodrnusa

Da obudim temo. Rabim strešne nosilce za c5 tourer 2010 letnik. Kolega mi je rekel, da je na enaA kupil nosilce za svojega forda focusa za 25€, pa pravi, da so čisto v redu. Jaz rabim nosilce ene čist poceni, ker mi je vseeno kako se montira, zvizga... Sam se ne spoznam, kolega je rekel da moram neki zmert pa pol ene genrilčne nosilce lahko naročiš. Zanima me ali ima kdo kake take nosilce in kje jih je kupil, oziroma ali sploh obstajajo za c5 pocen nosilci (generični). Nosilce za kolesa že ima, rabim samo prečne nosilce. Hvala za vse informacije, in ne ne bom kupil thule ali original, ker jih bom rabil mogoče enkrat letno in nimam denarja za drage nosilce. Hvala za vse info

Sine64

v hoferju jih na vsake toliko časa prodajajo za 35€

kodrnusa

A pa prav piše da so za c5 tourer al so generične (za vse znamke)? Pa je za c5?
Ker ne vem kako naj vem katere bodo gor pasale.

sulicar

Jaz imam te iz Lidla oz. Hoferja in so univerzalni.Imel sem jih na C5 mk1 in sedaj na C5mkIII,tak da ni panike.:BigThumbs:

kodrnusa

Hvala. Bom pozoren če bodo kaj dobili.