Stroški servisa za C4 Picasso 1.6 hdi letnik 2009

Začel/a tracer, April 20, 2010, 08:18:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tracer

A mi lahko kdo javi koliko ga je prišel redni servis na 20000 km in 40000 km. našel sem samo podatek da je servis na 60000km dosti dražji.

avto sem kupil pri jerovšku v grosupljem. kako ste zadovoljni z njihovim servisom? ali priporočate kaken servis v ljubljani?

pa prosim, če se da brez odgovorov v stilu da je že vse napisano na forumu. :emot112:

za odgovor se že v naprej zahvaljujem.

garac

Na 20.000km 132€, vendar so cene različne od servisa do servisa.

In res je, je že napisano na forumu, kot si ugotovil.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Na original vprašanje - ne vidim razloga, zakaj bi bil "dosti" dražji. Edino po predvidenem intervalu je mišljeno, da se na 60k km počasi že menja kake zavorne ploščice, ipd. Samo to je čisto odvisno od voznika.

Oče za svojo XP 1.6 HDi 110KM mislim da daje okrog 150EUR/redni servis. Bi pa moral vprašat če je bil tale na 60k kaj dražji ...
OK

LP
Primož

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Citroenovc

OK

LP
Primož

sebi

dugi

Servis na 40.000 km znaša 140 evrov.Na 60.000 bo servis dražji zaradi dodatnega dela-menjave:naftni filter,zračni filter,zavorno olje,zavorne ploščice in še kaj se bo našlo.

C4 picasso 1.6HDI bmvp.

bošti

no tele vaše cene so kar ugodne. imam c4 gp 2.0hdi ki bo maja star 1 leto in bi imel cca. 8.000 km. Prvi servis je na 2 leti oz. na 2 leti. odočil sem se da bom po 1 letu vseeno zamenjal olje in oljni filter (stara šola). torej menjava olja in oljnega filta stane cca. 100€ par € gor ali dol (olje 60€, filter 16€, potrošni material 2 €, ekološko uničenje in seveda delo). cena je enaka pri Jerovšku ali pa Avtomerkur na Samovi. tako da me res zanima kaj zajema servis na 40.000 km in pa predvsem kje se ga lahko naredi za 140€,...

LP

dugi

Na 40.000 so mi zamenjali olje,oljni filter,mikrofilter,podmazali tečaje vrat,podvozje izpustili vodo iz naftnega filtra,dolili hladilno tekočino,avto popolnoma pregledali,pregled podvozja,zavor,zamenjali žarnico za tablico,pregled z računalnikom,pa sem verjetno še kaj pozabil.Bil sem pa lahko ves čas poleg.
Servis Jenko Praprotna polica med Brnikom in Cerkljami.
Cena servisa znašala 139.00 eur 14 dni nazaj.

garac

No evo Dugi, cca. dve leti nazaj isti servis 132€.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dugi

Cena servisa je v tem času zrasla iz 132 na 139,kar znaša 5.3%.
Inflacija v tem času bila 4.6%.
To pomeni,da servis ni nabil cene v nebo,ampak samo sledi inflaciji,kar je pohvalno.:emot112::BigThumbs:

Xandrej

Citat od: dugi;72429Na 40.000 so mi zamenjali olje,oljni filter,mikrofilter,podmazali tečaje vrat,podvozje izpustili vodo iz naftnega filtra,dolili hladilno tekočino,avto popolnoma pregledali,pregled podvozja,zavor,zamenjali žarnico za tablico,pregled z računalnikom,pa sem verjetno še kaj pozabil.Bil sem pa lahko ves čas poleg.
Servis Jenko Praprotna polica med Brnikom in Cerkljami.
Cena servisa znašala 139.00 eur 14 dni nazaj.

Vse lepo pa prav. Naftni filter se zamenja ne pa vodo ven izpusti, pa pregled z računalnikom? Èista bedarija katero plačate. Računalnik ne vidi NIÈ! Èe bi avto imel kakršno koli motnjo še preden je motnja prižge lučko, če ni napake se ne vidi nič... Računalnik od avta več ne beleži starih napak ampak jih sam pobriše če jih lahko... Kaj pa so ti na podvozju namazali?

dugi

Naftni filter se menja na 60.000 km.Da je vodo spuščal iz filtra sem jaz želel,ker dostikrat tankam zadnjo minuto,ko mi lučka gori že nekaj časa in mi potegne vso nesnago in še kaj iz rezervoarja.
Drugače je naftni filter plastična posoda v kateri se nahaja filter,ima tudi čep za odzračit.Vse skupaj se zavrže in montira novo,cene nekje 50-60 evrov(po spominu)
Kam točno je stegoval mehanik roko na kateri je imel mast,ne vem,vendar mislim da to ni delal brezveze.Stal pa sem nekaj korakov stran.
Plačal nisem ničesar brezveze,ker v navodil piše,da je naloga mehanika pregled in podmazovanje podvozja.
Ko pridem domov pa lahko dam kompletno specifikacijo na vpogled,da ne bo kakšni nesporazumov in nepotrebnega pametovanja.:emot22:

Xandrej

Naftni filter je gor na motrju dobesedno in se zaveksla v pol minute... Priporočeno ga je menjat na vsako menjavo olja... Ne misli, da kakrkoli pač pri našem dizlaku tak delajo pa na dotičnem servisu na vseh avtih saj je nafta pa bencin v kurcu... Moj šetak pa nima bencinskega filtra to je šele hec... Dobi pa na vsako menjavo olja noter original citroenov aditiv za čiščenje vbrizgalnega sistema. Saj ni problema samo ne vem zakaj ne menjajo naftnega filtra če je mel že vse narazen pa stane za našega peugeota 607 2.2 HDI neke 6 ali 7€ po spominu....

:BigThumbs:

garac

@dugi, mislim, da se niti ni podražilo, mislim, da je bil en droben popust na enem od materialov.
Osebno pač vozim k Jenku, moj avto vedno šraufa isti mehanik, ne, kot je to na velikih servisih, kjer ti olje menja vsakič drug vajenec.
[SIGPIC][/SIGPIC]