Stroški servisa za C4 Picasso 1.6 hdi letnik 2009

Začel/a tracer, April 20, 2010, 08:18:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

@Andrej - msilim da imajo HDi-ji nek filter za gorivo nekje pri tanku - in tega je predvidena menjava na 60k km.
OK

LP
Primož

tomaz555

Andrej samo ti imaš prav in samo ti vse veš. Ko drugi poskušajo kaj prihraniti je tvoj komentar vedno isti, za avto ima za vzdrževanje ne. Ko daš ti na svojo raketo korejske gume je to OK. Ko nekdo kupi avto drugje kot ti, je ta avto takoj manj oziroma nič vreden. Samo tvoj servis naredi vse tako kot je treba. Verjetno ima vrsto že do Ljubljane. lp

Xandrej

Èe bi prebral do konca smo potem rekli, da škoda da niso menjali če so že vodo ven spuščali... Èe bi malo prebral teste teh korejskih gum bi se malo razsvetlil. Mogoče boš ti tudi kdaj kupil. Èe kupiš CX-a (ki ti gre v nos) pa govoriš da je original ko ata na mamo pa ima 23423 napak samo na sliki je malo mimo. Moj servis naredi še več kot je treba ker jaz tako hočem to je problem in prav je tako. Stranke je treba poslušat ;) Majo pa gužvo ja...

@citroenovc saj govoril sem le za našega 2.2 ki ga ima pri motorju... (na vrhu)...

merdzo

ksz

nenormalno nizke cene plačujete za svoje pikasote. Moj C4 5vrat me je na 40kkm stal 250eur in na 60kkm 200eur. Servis Jerovšek Grosuplje.

lp

Citroenovc

Glede na to, da pri naši (razširjeni) familiji 5 Citrončkov vozimo k Toniju - od tega 3 dizli - C5 II ima slabih 40k km, XP ima okrog 70k km, Xantia2 okrog 160k km, C3 ene 20-30k km, Berlingo2 pa mislim da prek 200k - se kar malo čudim, kaj so tebi morali menjati "izvenserijsko".

Mene je na C5 prvi redni servis koštal reci in piši 142EUR.
OK

LP
Primož

Daj kar plaèam!

Hecno, ampak glede na odgovore v forumu izgleda, da sem eden redkih, ki se pustijo nategniti. Torej: servis na 15.000 km za 1,6 HDi s popustom = 184 EUR. Menjano tesnilo vijaka olja, filter olja, vložek plastrični (??? - verjetno zračni filter ...), filter klime, olje TOTAL QUARTZ 9000 5 litrov (ja, za en liter so me nategnili), servisni pregled vozila in uporaba programske opreme (tega v tujini ne poznajo).

Èe povzamem, je škoda, da ima tak uporaben avto tak support. Ko sem prvič sam menjal sprednji žarnici, sem jih zamenjal obe v istem času kot serviser eno. Zaradi samega avta bi ga še enkrat kupil, zaradi servisov pa nič več.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

drejci

Pozdravljeni-ko prebiram to vaše pisanje o ceni servisa in o razlikah v ceni vas bi opozoril,da je lahko razlika v ceni servisa odvisna od velikosti motorja saj 2.0 hdi vsebuje 5,25l olja med tem ko pa ima 1,6 samo3,75l olja-glede na to daje po novem servisni interval pri 2,0 na 30kkm,pri 1,6 pa na15kkm je verjetno tudi olje za 2,0 malenkost dražje.Zanima pa me koliko je normiran čas za redni servis.Pa še nekaj-preden greste na servis povprašajte kaj lahko prinesete sami sabo,ker je razlika v ceni olja in filtrov(originalnih se ve)očitna.L.P.Drejci.

masun01

Za oba motorja gre isto olje, oziroma za 1,6fap je občutno dražje  total 5w30 čeprav na servisu dajo 5w40 total 9000 za oba hdi motorja.Kar se pa tiče potrošnega materiala pa vgarancijskem obdobju ne jebejo drugega kot original če hočeš obdržat garancijo:Hammer3:

drejci

Meni so na dveh servisih zagotovili da si olje in filtre lahko prinesem sabo in da plačam samo delo

masun01

pa so ti povedali kej okrog garancije??????:argue1:

drejci

ja rekli so če je olje original kot ga predpisuje citroen ni blema za garancijo.

dvorjan

Citat od: drejci;75922Meni so na dveh servisih zagotovili da si olje in filtre lahko prinesem sabo in da plačam samo delo

Ce prineses Total olje, tudi garancija ostane, kakopak. In ja, skoraj vsak servis ti bo to dovolil, ceprav s kakim komentarjem, ampak zasluzku iz naslova delovnih ur se pa seveda ne bodo odpovedali, saj tam se najbolj "lupijo" stranke.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tracer

avto sem imel na servisu - citro servis v ljubljani... plačal sem 150 eurov...

lp

Xandrej