Stroški servisa za C4 Picasso 1.6 hdi letnik 2009

Začel/a tracer, April 20, 2010, 08:18:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Renark

Citat od: tracer;80301avto sem imel na servisu - citro servis v ljubljani... plačal sem 150 eurov...

lp
Pol pa so toti citroenovi servisi kar zasoljeni. Aa servisu še niso čuli za rabate na olje in potrošni material. koliko so te opipali za delo in koliko za material? če tako malo na pamet premislim, bom verjetno 4 litre olja dobil za maximalno 50-60€, pol pa za delo tudi ne bi smeli več vzet:bombs:

garac

če se vam 150€  za servis zdi veliko, potem vam toplo priporočam menjavo znamke.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Pravilno gaši, naj si potem omislijo kakšnega bavarca in za servis 300-500€ minimalca.

Renark

Citat od: garac;80341če se vam 150€  za servis zdi veliko, potem vam toplo priporočam menjavo znamke.
Mislim da je tu govora o malem servisu, na 15000 ko se menja olje, oljni filter in čisto nič drugega - je 150 €( 36000 sit) polna doza za berlingeca in ostale z malimi motorji  . Po mojih izkušnjah pri drugih znamkah, pa lepo serviser hkrati dela na dve autih ,in je v 1 uri lepo vse gotov , zaračunajo ti pa normativ 2,5 ure.:argue1:

lep p vsem skupaj
Franci
Jaz tudi opravljam servisno dejavnost(ni avtomehanika) in imam neki formalni normativ za opravljeno delo, ampak stranki ne upam in ne smem računati niti 10 min več,  kot sem delal. Ker bom naslednjič izvisel. Raje kaj manj napišem ali pa opravim kako od delov.operacij zastonj.:BigThumbs:

Renark

Citat od: zlikovski;80342Pravilno gaši, naj si potem omislijo kakšnega bavarca in za servis 300-500€ minimalca.
Ja imaš prav , moj svak za 320BMW-bencinca plača okrog 290€ , na poobl.servisu ampak pazi ima pa 30000 km  mir.
Kolega pa je plačal za golfa 5 TDI  mali servis pri Dominku na Ptuju 115€. kar se mi zdi pa poštena cena za taki rang avta.
Verjetno se tudi določeni servisi zavedajo da imajo hudo medsebojno konkurenco, pa še popoldanci jim pošteno odžirajo pogačo:emot112:

dvorjan

Servis na 30.000 km priporocam samo tistim, ki toliko km naredijo v enem letu, pa se to predvsem po AC. Po toliko km namrec olje ze izgubi svoje mazalne sposobnosti in ne maze dobro masine. Jaz na svojem avtu menjam olje na 15.000 km pa ceprav ima predpisan interval na 20.000 km. Tistih 70 evrov za olje in filter, kolikor jim moram vec dati vsak tretji servis ni nic v primerjavi z obrabo motorja ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Uradni servis je najbrž menjal še filter kabine in preveril vse kar k servisu na določenem št km pripada. Meni ponavadi mehanik (citroen ah Jenko)spotoma podmaže še vse tečaje vrat, preveri tlak v pneumatikah, dopolni tudi tlak rezervnega kolesa, preveri obrabljenost zavor, razne zračnosti volanskega mehanizma itd. Ako ugotovi kakšno nepravilnost, me najprej vpraša, ali zadevo želim sanirati in mi tudi pove kakšen bo strošek.

Najbrž so ti ob menjavi olja menjali tudi oljni filter. Cene urne postavke so od servisa do servisa različne, poštenje zaposlenih tudi. Rabat tudi na citroen servisih obstaja. (vsaj nekaterih)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Renark

Citat od: garac;80387Uradni servis je najbrž menjal še filter kabine in preveril vse kar k servisu na določenem št km pripada. Meni ponavadi mehanik (citroen ah Jenko)spotoma podmaže še vse tečaje vrat, preveri tlak v pneumatikah, dopolni tudi tlak rezervnega kolesa, preveri obrabljenost zavor, razne zračnosti volanskega mehanizma itd. Ako ugotovi kakšno nepravilnost, me najprej vpraša, ali zadevo želim sanirati in mi tudi pove kakšen bo strošek.

Najbrž so ti ob menjavi olja menjali tudi oljni filter. Cene urne postavke so od servisa do servisa različne, poštenje zaposlenih tudi. Rabat tudi na citroen servisih obstaja. (vsaj nekaterih)

Èe imaš takega mehanika oziroma srvis, pol sploh ni problema dati tistega denarja,problem je samo takrat ko veš da je spusto olje ven in odvil filter , nalil novo olje ,pol pa čao. Vzporedno pa je na drugem dvigalu imel še en avto in je delal isto operacijo, takrat pa zadeva ne štima. To sem že sam doživel, ampak ne na citroenu. Potem sem samo čakal kaki bo račun.
2,5 h in material - gotov pa je bil v 1,20 h dva avta.  Pri računu pa se nisem mogel dosti prepirati ker so mi zabrusili ,daje avto v garanciji in se morajo držati normativov:bombs: . Zato pa na nekaterih srvisih ne smeš biti zraven ko delajo- amak pri meni to ne vžge.
Tam me niso več videli- sicer sem avto peljal tja samo zaradi garancije- kasneje sem si vse delal sam- razen diagnostike.

PS z berlingom še nisem bil na servisu, sem pa zbiral info kake so cene in me čudi da so v razponu130- 240€:breaking_pc:

sop

Citat od: merdzo;80706malce si tole oglejmo vsi skupaj:
http://www.zgajner-servis.com/servis/cenik%20servisov.pdf

lp

ce pri menjavi olja + filtra dobis total 9000, potem se men samemu tega ne splaca menjat, saj me je samo olje prislo drazje.

zlikovski

Oni ne kupujejo olja v kantlah, ki je bistveno dražji, ampak v sodih, če preračunaš je ogromna razlika če kupiš tolko olja v kantli, sem vedel pred dvema letoma točno ceno kolko je kaj stalo, zdaj se pa pri živi duši nebi spomnil, ampak je razlika astronomska, tak da se jim splača verjemi.

sop

ja, to mi je jasno, da majo tam sode. ampak za svojo xantijo sem pa pred leti placal menjavo na neuradnem z materialom 2x toliko kot je pa bilo vredno olje v stacuni. pa je isto imel olje iz soda.
sicer jaz bom to se vseeno sam delal ker me veseli in vsaj vem kako je narejeno.

chercc

bom kar tle vprašal, a tale žgajner vredu delu, ali je bol tko? nekak mi je nelogično, da je človek praktično polovico cenejš od drugih(na avto plus v mb so mi rekli, da me menjava olja pa filtra pride nekje 120€, avto plus 80-90, žgajner ma pa 51€). a samo meni to ni jasno, al še komu drugmu?
http://www.ilovecocktails.si[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

žgajnar ima res ugodne cene kolikor sem na bolhi neke reklame gledal, je pa res, da ni ravno v centru lj in so najbrž tudi  zato takšne cene
[SIGPIC][/SIGPIC]  

slepec

kar se tiče olja, ki ga prinešeš seboj,pa naj bo total originalno,ali drugo,ti dajo ustno, da garancija velja, na računu pa piše, olje prinesel sam,olje v lastni režiji
in kaj to pomeni,če ti motor crkne,da so kriti glede garancije,ker se bodo sklicevali ,kaj pa mi vemo kaj je bilo notri,tako da dokler je avto v garanciji ,naj bodo materjali samo iz servisa,če hočte imeti mir