Tetin BX (in lučka za olje)...

Začel/a Zeko124, April 17, 2010, 08:36:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Evo, teta kupila BX-a, letnik '94, 15 TGE, prevoženih 144k, malce obtepen, podrsan blatnik, počen odbijač... Jaz se na ta avto ne spoznam, zato bi rad le vprašal, notri je en cager za olje, in ji je pred kratkim posvetila rdeča lučka. Èe se ne motim ta lučka ni za motor (ker sem olje v motorju preveril), pač pa za hidravljično?? (ugibam). Skratka kot se vidi na slikah, posoda za LHM semizdi da ne tesni najbolje pokrovček na njej, prilagam nekaj slik za boljšo predstavo, bi lahko puščalo??

Hvala za odgovore in lp,
Zeko
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Še ena...

Slika 2: Bi lahko bila fuč tale dihtunga na vrhu, karkoli že to je?? Na eni se vidi tudi fuč odbijač, ki ga bo potrebno menjati....

LP:funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

En kup fotk a niti ene uporabne. Kaj ko bi ti fotkal najprej lučko, ki te moti.

Mimogrede - 1. lastnik je bil prej - a ni nikjer knjige z navodili?

če misliš na cager levo zgoraj - tista lučka JE za motorno olje. Cager bi moral pokazat nivo olja, ko daš kontakt - lučka pa opozarja na ... čak kaj že ... slabo mazanje al nekaj takega.
Skratka - najprej bi pomislil na slabe/korodirane kontakte na senzorjih ... malo kable (previdno) snet pa nazaj nataknit ... pa videt če bo še kazalo ...
OK

LP
Primož

bronco

neki malega pušča lhmja...probaj očistit rezervoar od lhm olja...včasih se nabere svinjarija not pa je treba malo sčistit..sicer ga očistiš enkrat tolko..

michoBX

A to je ta odbijač... Drgač pa šele zdaj vidim da bi blo fajn met funkcijo obračanja monitorja :)

Lučka levo zgoraj ko daš kontakt sveti prvo rdeča, potem pokaže nivo in sveti oranžna, ko pa avto vžgeš, pa se po parih sekundah izklopi - če takrat posveti rdeča potem je premalo olja v motorju. Èe je premalo LHMa pa sveti na sredi ona STOP rdeča.

Navodila so verjetno francoska, saj pri našem TGEju so bila ;)

Tisto kar imaš na pokrovčku zmontirano, pa je samo povratni vod od hidravlike, oz. überflus - al pride od zadnjih teleskopov, al pa od servota...
Hja, dougcajt mi je ja...

Zeko124

Micho in kako funkcijo ma ta povratni vod? Pod posodo za lhm je zelo mastno, sem takoj posumil da pušča, kje pa je možno, da bi? Ja, nisem se spomnil slik obrnit, ker nisem mel časa.ko sem dal kontakt niti nisem bil pozoren, kje se prižge ta lučka, vindar pa mislim da bolj na levi.kot pravim olja v motorju je dovolj, se mi je pa zdelo lhm-a mal malo, kje se da odčitat nivo? Kako je to mišljeno-slabo mazanje? Lp

www.keramika-genorio.si

garac

Kje se odčita nivo? Enako, kot pri xantiji, gs in ostalih, je že napisano, pošiči na forumu, a veš, nimam časa razlagat.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

@Zeko ... s tetinim BX-om, kar do enega serviserja skočte, bo še najboljše ... da porihta kar je treba (preveri olja, jermene,zvore ...) , pa bo BX laufal dalje.

To je ja ta prvo kar se naredi, ko se kupi rabljen avto, a ne?

LP
Goran

Gox

Zeko ... ajej ... Navodila za BX so na forumu (v oddelku BX) ... (sicer v angleščini, samo glede na to da hodiš v šolo, ne bi smelo biti težav zaradi jezika)

Nivo LHM >>> piše ... rumeni disk mora biti med dvema rdečima ... pri preverjanju naj bo avto na max višini, pa motor more laufat ...

PS:slike se da obrnit tudi naknadno (ko imaš čas)

michoBX

Kaj pol - rabiš odbijač - kako ste se odločili? Mi je prav nerodno, sem preklical par ljudi, zdaj pa je vse v zraku... Verjetno teta le pride na obisk, pa ne gre kar čez noč se odločiti, pa vendar - bodi mal dec pa reč, to je tolk pol pa nej reče ja al pa ne :)

Tukj maš še razlago - zj pa povj kera lučka je bla... Lažje ne mormo  - mora pa avto lavfat in biti v vozni višini. Rdeča lučka za motorno olje se najprej prične prižigat v desne ovinke, ker pumpa za olj na suho zalavfa - se sliši.
Hja, dougcajt mi je ja...

Zeko124

Živjo... Micho, oprosti, da se tolk časa nisem javil, ter hvala za trud :-)! Me nekaj zeza komp pa za čekirat je ok prek mobija, za pisat pa-traja. Vglavnem je rekla da zaenkrat bo pustila gor še tale odbijač, ker menda v službi na parkingu se je itak vedno za bat da kam počiš... Glede lučke za olje sta se menda zmenila z Jerovškom kar po telefonu, ji je rekel da ni take panike, da pa naj se enkrat oglasi-ko mu je povedala za simptome je takoj vedel, kaj mu je (če sem prav razumel tisto "kitajščino" premalo pritiska u kuglah in menda še nekaj v zvezi z hidravliko-nekakšna pumpa ali kaj že). V glavnem to se ni več za sekirat, bo peljala gor, pa bo. Glede odbijača si pa mogoče še premisli. Hvala za trud tudi Goxu. Lp

www.keramika-genorio.si

AgitatoR

Folk je čuden.

Porajsan odbijač je porajsan odbijač. Ta je pa dobesedno na pol počen. Je škoda tistih par 10€ pa da zgleda kulturno ?
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

Zeko124

Agigator, ne rabiš to men razlagat ;)

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Pa pismo - a mi lahko pojasniš KAJ za vraga ima luč za MOTORNO olje veze s hidravliko?

Tole sta se tvoja teta pa Toni nekaj narobe razumela. Al pa ti ne znaš naprej povedat.
OK

LP
Primož

Zeko124

Citat od: Citroenovc;72636Al pa ti ne znaš naprej povedat.

Žal se teta na te stvari ne razume (tudi jaz hudo malo). Naprej bi že znal povedat.

Nimam pojma kaj mata skupnega hidravlika pa lučka za motorno olje, ampak onadva sta se menda že zmenila tako da je prav, in meni je potem tudi prav, he-he :funny34d:

www.keramika-genorio.si