Nakup novega Berlinga!?!

Začel/a klinger, April 03, 2010, 01:00:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

klinger

Pozdravljeni,

ker nekako premišljujem o nakupu novega Berlinga 1.6 Hdi 110KM, sem zašel na vaš forum. Našel sem veliko informacij o Berlingu, pa če črto potegnem čez vse to, me je kar strah kupiti avto. Èeprav mi je zelo všeč!!!
Ko berem kakšne probleme so ali še imajo nekateri člani tule gor s svojimi (novimi) Berlingi, se kar zamislim :) :funny34d:
Zdaj vozim 3 lete starega Clia, ki ima 48t km brez problema...pa potrebujem za družinske in službene potrebe večji avto.
Kaj mi Vi priporočate? Èe ga bom kupil, bom vzel najmočnejši motor in kar nekaj opreme (Multispace, tempomat...). Štartam na ceno okoli 16t €.

Svetujte mi, če se mi izplača nakup ali naj se ozrem raje kam drugam.
Lp  :BigThumbs:

Citroenovc

Jaz mislim tako - Berlingov se kar nekaj sreča na cestah. Mislim, da spet ni tako zelo slab, kot bi lahko dobil občutek po prebiranju foruma.
Je pa "lepa" slo navada, da ko bo kaj narobe - bomo to zelo obešali na velik zvon. Ko pa vse dela kot mora - pa se sploh ne spomnimo pohvalit. (pa ne leti to na nikogar konkretno; priznam, da sem tudi sam verjetno tak pa se tega niti ne zavedam)

Recimo moj oče ima 3 leta in okrog 70k km s XP ki ima enak 110KM 1.6 HDi. Pa nima nikakršnih problemov.

Mislim, da za trenutno ceno avto ponuja zelo veliko, če iščeš 5 sedežni uporaben avto za mlado familijo ali pa še se kak s.p. Meni je všeč.
OK

LP
Primož

alan30

Èe ti je všeč ga kupi težave, ki so se pojavljale in se občasno še pojavljajo so predvsem na vozilih letnik 2008/09 in sem prepričan, da so bingi letnika 2010 že toliko izpopolnjeni, da po moje ne bo nobenih težav.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

tomaz555

Kupi, vozi. Avti pa že zdavnaj niso več taki kot so bili od prvega do zadnjega.
1.6 hdi je super. lp

Jossef

Jaz imam letnik 2010 in ni večjih težav. Menjali so mi samo nosilce armotizerjev. Drugače pa laufa super. Imam 1.6 HDI 90KM. Vozim se v Konjice v službo, če imaš željo ga lahko malo pogledaš.

betonmajster

Pri prebiranju postov moraš upoštevati gaussovo krivuljo.

Lastniki, ki samo iščejo napake (nad novodobnim spačkom) naj si potem kupijo lambordinija, maseratija, mercedesa ali ne vem kaj, kar je 1000 x dražje in se kao ne kvari, če se pa, pa kar s helikopterjem pridejo pote.
:BigThumbs:

alan30

Citat od: betonmajster;71249Pri prebiranju postov moraš upoštevati gaussovo krivuljo.

Lastniki, ki samo iščejo napake (nad novodobnim spačkom) naj si potem kupijo lambordinija, maseratija, mercedesa ali ne vem kaj, kar je 1000 x dražje in se kao ne kvari, če se pa, pa kar s helikopterjem pridejo pote.
:BigThumbs:

Ne bodi preveč brihten, če se pokvari se pokvari ja seveda vsi, ki nas berlingi hecajo prav uživamo , ko šarimo po avtu in iščemo napake da bi lahko na forumih in servisih vzbujali pozornost.
Prosim, da take butaste komentarje zadržiš zase.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

funfek

Tudi jaz sem premišljeval o istih vprašanjih nekaj mesecev. Vozil sem kar nekaj novih Berlingov in obiskal nekaj salonov, tudi druge znamke (VW, Toyota, Renault). K odločitvi za novi Berlingo so pripomogle še manjše okvare na starem avtu. Prejšnji teden sva ga šla naročit. 1,6 Hdi 110 KM Mutispace + nekaj dodatne opreme.

Lp

klinger

Citat od: funfek;71291Tudi jaz sem premišljeval o istih vprašanjih nekaj mesecev. Vozil sem kar nekaj novih Berlingov in obiskal nekaj salonov, tudi druge znamke (VW, Toyota, Renault). K odločitvi za novi Berlingo so pripomogle še manjše okvare na starem avtu. Prejšnji teden sva ga šla naročit. 1,6 Hdi 110 KM Mutispace + nekaj dodatne opreme.

Lp

Pozdravljen,
in kakšno barvo si izbral?
Kje pa si ga naročil in koliko bo končna cena?

Lp

funfek

Torej 1,6 Hdi 110, barva je kyanos modra, dodatno še paketi varnost, zaznavanje, avt.klima, connecting box. Cena 17.150 Eur pri eni mali avtohiši na Štajerskem.

Lp

klinger

Citat od: funfek;71337Torej 1,6 Hdi 110, barva je kyanos modra, dodatno še paketi varnost, zaznavanje, avt.klima, connecting box. Cena 17.150 Eur pri eni mali avtohiši na Štajerskem.

Lp

To je ta lepa modra barva...jaaaaaa sem ti kar favš :BigThumbs:
Meni je tudi ta najlepši. Kako se pa kaj teh 110 km  obnese? A si ga šel prej kam preizkusit na kako testno vožnjo?
Kako dolgo pa boš moral čakat nanj ali pa ga že imaš?  Se je dalo kaj pogovarjat o ceni? Kakšni popusti? Jaz sem iz Sl.Konjice pa ne vem kam bi šel,da se bi dalo najboljše zmenit za ceno, pa da bi bil potem nekje blizu en dober servis.:AngelPray:

funfek

Citat od: klinger;71345To je ta lepa modra barva...jaaaaaa sem ti kar favš :BigThumbs:
Meni je tudi ta najlepši. Kako se pa kaj teh 110 km  obnese? A si ga šel prej kam preizkusit na kako testno vožnjo?
Kako dolgo pa boš moral čakat nanj ali pa ga že imaš?  Se je dalo kaj pogovarjat o ceni? Kakšni popusti? Jaz sem iz Sl.Konjice pa ne vem kam bi šel,da se bi dalo najboljše zmenit za ceno, pa da bi bil potem nekje blizu en dober servis.:AngelPray:

Na kratek test sem dobil oba, 90 in 110 KM. 90 konjski se že tudi lepo pelje ko sem bil sam v avtu, pač ni bilo možnosti da bi probal polno naloženega. 110 konjski je bil še prepričljivejši, mislim da ne bo težav niti pri polno naloženem. Èakalna doba avta po naročilu je 10-12 tednov, torej nekje konec maja ali junij. Èe bi vzel kar imajo na zalogi pa bi ga imel v nekaj dneh, ampak moje kombinacije ni na zalogi, pa saj se mi ne mudi. Cena je na konfiguratoru Citroen Slovenije, popusti se menjavajo vsak mesec. Marca je bil 3700 eur.

Lp

1.616v110

Za takšno ceno bi ti jaz rajši predlagal  C4 picasoja ali pa grand picasoja, sicer rabljen kakšne dve ali tri leta ampak veliko več udobja.

Se opravičujem že vnaprej vsem ampak berlingovo podvozje je popolnoma zanič.
Vsaj pri mojem je tako.

alan30

1.616v110 ne vem kje vidiš problem v podvozju razen pokanja, ki so ti ga popravili, treba se je zavedati, da je berlingo v osnovi tovorno vozilo in je podvozje temu primerno togo in glasno.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

klinger

Citat od: funfek;71347Na kratek test sem dobil oba, 90 in 110 KM. 90 konjski se že tudi lepo pelje ko sem bil sam v avtu, pač ni bilo možnosti da bi probal polno naloženega. 110 konjski je bil še prepričljivejši, mislim da ne bo težav niti pri polno naloženem. Èakalna doba avta po naročilu je 10-12 tednov, torej nekje konec maja ali junij. Èe bi vzel kar imajo na zalogi pa bi ga imel v nekaj dneh, ampak moje kombinacije ni na zalogi, pa saj se mi ne mudi. Cena je na konfiguratoru Citroen Slovenije, popusti se menjavajo vsak mesec. Marca je bil 3700 eur.

Lp

Kje si pa dobil na test oba Berlingota? A je skrivnost? Prosim,če mi napišeš, če lahko.
Lp