Nakup novega Berlinga!?!

Začel/a klinger, April 03, 2010, 01:00:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato

Mojmu kolegu sem rihtal berlingota in sva povprašala 12 servisov. Pa seveda najcenejši je bil v Kopru, pa samo en mesec čakanja. Èe kdo rabi telefonsko prodajalca mu jo rade volje dam. Use se da zment.

funfek

Citat od: klinger;71356Kje si pa dobil na test oba Berlingota? A je skrivnost? Prosim,če mi napišeš, če lahko.
Lp

Imaš ZS.

1.616v110

Citat od: alan30;713541.616v110 ne vem kje vidiš problem v podvozju razen pokanja, ki so ti ga popravili, treba se je zavedati, da je berlingo v osnovi tovorno vozilo in je podvozje temu primerno togo in glasno.

lp
Alan

alan razumem, da je to tovorno podvozje in je malo bolj glasno in temu ne oporekam. Pa tudi odpravili še niso napake na mojem berlingotu. Gospod presvetli inšpektor me je odslovil z odgovorom, da naj bom vesel ker nekatri še bolj ropotajo...
Bi še morda sprejel takšen odgovor vendar takšno šklocanje na samo določenih luknjah ni nekaj kar bi pripisoval podvozju in tega enostavno ne morem sprejeti.
Drugače mu pa za ostale stvari, kot so prostornost in design pripisujem +5.

alan30

No sej te razumem tudi meni je rekel inšpektor da sklopka trese v mejah normale odgovor, da ti plafon dvigne.Zadevo sem trenutno rešil tako,da  sem jo malo pokuril in sklopka trenutno ne trese.

ps
če spremljaš mojo primarno temo potem veš kaj čaka mojega binga jutri.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Rafter

Jaz sem z 1.6 16V 95 VTI zelo zadovoljen, le pooooooraba... ;) 80% mesta, ostalo kratke relacije, poraba 10,5 l/100km.

lerin

hebat ga, premalo konjev za tako vozilo,pa se reveži matrajo in pijejo.

bošti

realna poraba za tako veliko/težko vozilo
:BigThumbs:

Xandrej

He he tolko meni pije avto z 3.0 V6 motorjem in 230 konji...

Premalo konjičkov samo matrajo se. Je pa res 80% mestna vožnja...

jmulec

Novega Berlinga imam dobra dva meseca in sem zelo zadovoljen.V preteklosti sem imel avtomobile na hidravliko 3x BX in Xantio,vendar sem s tem avtom našel kar sem iskal.Brez problema se lahko prespi,potrebuješ samo pene iz prikolice 1200x2000,prav tako je poraba 5.8 litra na 100 km.Imam diesel motor 90KM in po navodilih mojega serviserja ga ne priganjam čez 3000 obratov dokler avto ne bo imel 5000 km.
Pomanjklivost avtomobilov z diesel motorji se mi zdi samo ogrevanje,kajti avto potrebuje več časa da se ogreje.

Renark

Citat od: jmulec;85703Novega Berlinga imam dobra dva meseca in sem zelo zadovoljen.V preteklosti sem imel avtomobile na hidravliko 3x BX in Xantio,vendar sem s tem avtom našel kar sem iskal.Brez problema se lahko prespi,potrebuješ samo pene iz prikolice 1200x2000,prav tako je poraba 5.8 litra na 100 km.Imam diesel motor 90KM in po navodilih mojega serviserja ga ne priganjam čez 3000 obratov dokler avto ne bo imel 5000 km.
Pomanjklivost avtomobilov z diesel motorji se mi zdi samo ogrevanje,kajti avto potrebuje več časa da se ogreje.

Pismo , kako se pa vozite da imate porabo 5,8, mi ne pridemo pod 6,5. edino enkrat na dolgi turi do Dubrovnika z tempomatom sem imel 5,8 ampak nisem vozil več kot 110kmh:emot112:

lerin

men tudi ne rata prist pod 6, sem pa po compjuteru med 6,1 in 6,2 (natančno ne :-) - mešana vožnja, kar precej po mestu

pasteta

dnevno vožnja v službo cca 20km, zadnjih 5km čez mesto... standard okoli 5,8 (zeeeeeelo srečen)

funfek

Pri nas je Berlingo Hdi 110 od maja letos, prevozil sem 14.000 km, poraba 6,4, nobene pripombe ali reklamacije (zaenkrat).

Lp

Jossef

Imam ga od marca..prevoženih 25000km. Imel eno reklamacijo in sicer menjava nosilcev armotizerjev. Moti me še ena stvar in sicer pri vzvratni vožnji poči v sprednjih kolesih ko pritisnem na bremzo.
Ugotovil sem pa še nekaj. Zdaj ko sem menjal gume sem videl da mi je na vseh štirih pnevmatikah požrlo zunanji rob...
Drugač pa gre vozilo okej. Ima 90km ampak ga bom dal čipat.

alan30

Citat od: Jossef;86018Imam ga od marca..prevoženih 25000km. Imel eno reklamacijo in sicer menjava nosilcev armotizerjev. Moti me še ena stvar in sicer pri vzvratni vožnji poči v sprednjih kolesih ko pritisnem na bremzo.
Ugotovil sem pa še nekaj. Zdaj ko sem menjal gume sem videl da mi je na vseh štirih pnevmatikah požrlo zunanji rob...
Drugač pa gre vozilo okej. Ima 90km ampak ga bom dal čipat.

Te moram popraviti poči ti v zadnjih kolesih.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]