Avion naredil lužico

Začel/a Picdriver, Marec 28, 2010, 08:04:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Moj avion (C5 III Tourer Exclusive) je včeraj naredil lužico - mislim da je spustil sprednji levi cilinder hidravlike in to pri 15.500 km?! Hidravlična tekočina lepo pušča, tako da upam, da bom jutri sploh še prišel do servisa. Sicer je še v garanciji, ampak sem vseeno močno razočaran.

Ko bo popravljen, ga bom najverjetneje kar prodal. Za to odločitev obstaja še en drug razlog nepremičninske narave ;-) Najraje bi menjal za C5 II (po možnosti break exclusive) ali novejšo XP (seveda diesel). Je kje kdo, ki vozi C5 II ali XP v dobrem stanju in hrepeni po C5 III Tourer Exclusive?! Avto je drugače avion u nulo, ampak ta cilinder mi je malo pokvaril sicer odličen vtis.

Se vidimo na srečanju, če bo do takrat popravljen. :BigThumbs:

Za morebitne interesente za lažjo predstavo prilagam eno spontano fotko aviona.

Picdriver

Ali lahko za dolivanje uporabim LHM olje, ali mora biti obvezno LDS? LDS olja namreč na nobeni pumpi ne dobim!

gregorijus

Kolikor jst vem se ta dva olja NE mešata. Èe ti pride kej prav imam doma liter LDS-a

Picdriver

Citat od: gregorijus;70644Kolikor jst vem se ta dva olja NE mešata. Èe ti pride kej prav imam doma liter LDS-a

Hvala, ampak imam servis bližje :-)

Osti

Te kar razumem, moj še ni mesec dni star, pa mam kar nekaj problemov z njim... sicer ne tako hudih kot ti pa vendar.
Najprej, ropot pri motorju; ker je bencinar THP 155, na servisu sploh ne vedo kaj bi z njim ker je prvi C5 s tem motorjem ki so ga videli, čeprav so mi ga oni prodali:) in ko pridejo do problema ki ga ne znajo rešit pravijo da je ropot pač normalen pri delovanju motorja:(  ruži pa kot da bi imel ketno; ogrevanje deluje samo če dam temperaturo na 28 stopinj in višje, sedaj ko je več sonca zunaj....
Pri Avto plus, kjer sem kupil avto dajo voz na računalnik, in ker ne javi nobene napake, je za njih zadeva rešena... :)..
Mi kdo lahko svetuje kakšen normalni servis v okolici Maribora?
Skratka, prodajam lep, garažiran C5, star 16 dni, in kupujem nekaj kar bo funkcioniralo vsaj eno leto... in ni Citroen.

garac

Probaj še avto city, sicer pa bo teba k Jerovšku, Merlaku ali Jenku, žal so vsi precej oddaljeni od tvojega konca. Mogoče čez mejo k severnim sosedom, ne vem kako je z evropsko garancijo, morda jo je kdo od članov že uveljavljal?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BT-C5

Sem bil na servisu v Avstriji(lipnica),kupil nekaj dodatne opreme in tudi povprašal kako je z servisi!
Imam 2.0 hdi in bi servis 15tkm ali 30tkm okoli 300€ stem da menjajo tudi zračni in klima filter(poleg oljnega in olja).Garancija naj bi veljala po vsej Evropi zanimivo pa je bilo to,da je ponudil podaljšanje garancije na 48 ali celo 60 mesecev za 890€ ali 1190€(polno tovarniško).V Sloveniji stane 1450€ za 48 mesecev,omejitve km.pa so povsod enake!

dvorjan

V prvem letu proizvodnje se podaljsano garancijo po mojem skromnem mnenju vsekakor splaca dokupiti, saj se kasneje lahko pokazejo kaksne tezave, ki jih niso predvideli, pa naj jih proizvajalec sam odpravlja (no, za jurja pac subvencioniras servise, ki bi sicer nanesli se kaksnega tisocaka vec).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Picdriver

Osti, definitivno poskusi Avto City.

Drugače pa je okvara na mojem avionu že diagnosticirana. Spustil je levi sprednji hidravlični cilinder (amortizer), ki bi načeloma moral držati 400 tkm. Na mojo srečo je spustil na vrhu, tako da je še vsaj nekaj olja ostalo v sistemu in je avto bil vozen. Cilinder je že naročen in je na zalogi v KP, tako da bi moral biti avion popravljen nekje do srede. Upam, da je to edina večja okvara, ki mi je pri tem avtu bila namenjena ;-)

Imam pa eno totalno štorijo z Citroen Asistance, ampak to je že druga zgodba o kateri se bo še pisalo.

DejanO

Citat od: Osti;70742Te kar razumem, moj še ni mesec dni star, pa mam kar nekaj problemov z njim... sicer ne tako hudih kot ti pa vendar.
Najprej, ropot pri motorju; ker je bencinar THP 155, na servisu sploh ne vedo kaj bi z njim ker je prvi C5 s tem motorjem ki so ga videli, čeprav so mi ga oni prodali:)

Kako pa je vožnja s tem motorjem, pospeški, poraba,...
Varianta je še BMW (Mini) servis, če še avto cityju ne bo nič jasno okrog tega motorja.
Ne takoj obupati in avto prodati, lahko je samo mogoče kakšna nazategnjena "nedolžna" stvar ali pa,..
Jaz delam v Hočah, lahko se po 15.h kje dobima na kavi. 040/33-88-10

LP, dejan
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

carot

Me pa prav zanima, kakšno štorijo imaš s CA?

LP, Dušan

Xandrej

Zato pa so avti v garanciji. delajo ga tričetrt na kitajskem jebat ga... Se zgodi! Kaj češ bojo porihtali pa bo...:BigThumbs:

Picdriver

Citat od: carot;70824Me pa prav zanima, kakšno štorijo imaš s CA?

LP, Dušan

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=5048

garac

@picdriver, upam, da boš kmalu spet užival v vožnji, naj ti ne vzame volje. Verjamem, da je po Xp s katerim (kolikor se spomnim) nisi imel večjih problemov, kar razočaranje.

Saj veš, niti predstavljamo si ne, kaj vse lahko citroen stori za nas.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Picdriver

Garač, hvala za vzpodbudo. Upanje, umira zadnje. Dejansko sem od C5 mogoče preveč pričakoval na osnovi dosedanjih dobrih izkušenj z ostalimi citrončki. XP npr. mi je odlično služil 6 let v katerih sem brez najmanjše okvare naredil ca. 180.000 km. Ker potrebujem predvsem zanesljiv avtomobil in ker je XP počasi končal predvsem zanesljiv del svoje življenjske dobe, sem se odločil za nov C5 in glej ga zlomka. Komaj pol leta star in samo 15.000 km in takšna okvara?! Od tod izvira razočaranje.

No, da ne trosim samo negativnih stvari, moram povedati, da so mi s servisa sporočili, da je avion že popravljen in čaka name. Žal ga danes nisem uspel prevzeti, tako da se do jutri še prevažam z nadomestnim 120 konjskim  akvarijem (beri C3 Picasso). Moram reči, da sem nad servisom zelo pozitivno presenečen. Za spremembo to ni Avto City iz MB, ampak Balmico iz SG, kjer sem avion tudi kupil. Tako da vsaka čast fantom, da so tako hitro uredili, tako moj avion, kot spodoben nadomestni avtomobil. Hvala, če berejo forum. :BigThumbs:

Mimogrede, avion ni več naprodaj :Hammer3: