Avion naredil lužico

Začel/a Picdriver, Marec 28, 2010, 08:04:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ne zunaj luči! Dnevne luči skozi svetijo ko je avto v dnevnem načinu (avtomatsko) se ne sučejo v ovinek in notranja osvetlitev je dnevna (bolj močna) ko pa pride do teme pa se notranja osvetlitev umiri na nočni način, luči sprednje pa začnejo samo še v ovinek svetit pa follow me home ne dela podnevi... Jaz nič ne delam vse dela sam... Luči pa itakmorajo vedno svetit...Pa nič zunaj xenonke ne blinkajo pa se ugašajo pa prižigajo... Saj tak sem imel že na MKI jaz...

Se pravi:

Podnevi

xenonke svetijo (ampak ne v ovinek), notranja osvetlitev je bolj močna da se vidi podnevi tudi LCD navigacija je v barvah... (follow me home ne dela ko avto zakleneš)

Ponoči

xenonke svetijo (tudi v ovinek), notranja osvetlitev je zelo mila tudi LCD se meni posveti nežno modro v nočni način (ko avto zakleneš luči še gorijo 30 sekund)

Med tem se xenonke nič ne prižigajo in ugašajo...

:emot112:

Picdriver

XAndrej, verjamem, da vse, kar si napisal, drži, ampak ne ta MK III!

Jaz vedno vozim s stikalom za luči v poziciji AUTO v kateri se xsenon prižiga le v primeru zmanjšane zunanje osvetljenosti (garaža, predor, tema, ...), drugače pa gorijo zgolj dnevne luči (ozek pas z navadno žarnico pod ksenonskim žarometom). Tudi v primeru avtomatskega načina delovanja se luči (seveda samo  leče ksenonskih žarnic) vrtijo v ovinek, delajo dolge luči (ne samo ablend, kot pri drugih avtomobilih) in dela tudi "follow me home" funckija.

Notranja osvetlitev deluje enako tako v primeru dnevnih luči, kot ksenonk, lahko jo reguliraš edino ročno z "reostatom" za nastavitev osvetlitve pod števcem hitrosti. Jaz osebno nisem opazil neke razlike v delovanju luči, če je stikalo v AUTO oz. ON poziciji. Tudi v navodilih nič posebej ne piše.

Xandrej

Šenekaj sem zajebal... Podnevi armaturka sploh ne sveti samo LCD ono pa je vse res kaj sem napisal za MKII.

Renark

Citat od: Osti;70742Te kar razumem, moj še ni mesec dni star, pa mam kar nekaj problemov z njim... sicer ne tako hudih kot ti pa vendar.
Najprej, ropot pri motorju; ker je bencinar THP 155, na servisu sploh ne vedo kaj bi z njim ker je prvi C5 s tem motorjem ki so ga videli, čeprav so mi ga oni prodali:) in ko pridejo do problema ki ga ne znajo rešit pravijo da je ropot pač normalen pri delovanju motorja:(  ruži pa kot da bi imel ketno; ogrevanje deluje samo če dam temperaturo na 28 stopinj in višje, sedaj ko je več sonca zunaj....
Pri Avto plus, kjer sem kupil avto dajo voz na računalnik, in ker ne javi nobene napake, je za njih zadeva rešena... :)..
Mi kdo lahko svetuje kakšen normalni servis v okolici Maribora?
Skratka, prodajam lep, garažiran C5, star 16 dni, in kupujem nekaj kar bo funkcioniralo vsaj eno leto... in ni Citroen.
Koliko se meni zdi ima ta motor res ketno, in turbo lader . je pa zadeva produkt Psa  in Bmw

lp franc
:BigThumbs:

garac

Kako se je na koncu rešilo z asistenco? Ne vem, ali sem spregledal odgovor?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Picdriver

Zaenkrat "Status Quo" :-)

Recimo, da sem še v pričakovanju računa?!

Definitivno bom poročal, če bom kaj dobil. :BigThumbs:

Osti

Citat od: Renark;71750Koliko se meni zdi ima ta motor res ketno, in turbo lader . je pa zadeva produkt Psa  in Bmw

lp franc
:BigThumbs:

Nima ketne, ruži kompresor. No sedaj so na servisu ugotovili da to da ruži res ni v redu, so pa iz Citroen Slovenija sporočili da naj se kar vozim s takšnim...Servis pa na svojo roko nič ne sme naredit.
Kupiš nov avto in pol bi se po njihovem moral sprijaznit z neko napako in zahtevajo od tebe da se pač voziš dokler ti (morda) mašina ne "zruži" :Hammer3:
S tem se seveda ne bom strinjal, očitno bom moral do njih na kakšen drug način...

BT-C5

Zapelji se v Avstrijo(Lipnico) imaš blizu,kao drugo mnenje nemore škoditi!
Garancija velja po celi EU!!

Osti

Citat od: BT-C5;71978Zapelji se v Avstrijo(Lipnico) imaš blizu,kao drugo mnenje nemore škoditi!

Govorijo angleško? z mojo nemščino jim samo dober dan lahko voščim :)

DejanO

Citat od: BT-C5;71978Zapelji se v Avstrijo(Lipnico) imaš blizu,kao drugo mnenje nemore škoditi!

Ne vem, če imajo Avstrijci kaj več izkušenj s tem motorjem kot naši.
Tudi tam te motorje prešteješ na prste. Saj veš HDi je zakon in 99% C5-k ga ima.

Probaš lahko, naroči si termin pa javi, če bom mel čas, lahko grem poleg pa se boma že znenla.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

BT-C5

Citat od: Osti;71983Govorijo angleško? z mojo nemščino jim samo dober dan lahko voščim :)

Mislim,da ne!
Še nemščina jim je včasih problem:)
Govorijo pa Avsrijsko/Štajersko,je pa tam tudi en Slovenec sicer ni mehanik ampak za zmenit pa ni problema.

Picdriver

Je imel mogoče še kdo kakršnekoli težave s prednjim vzmetenjem?
Meni je konec lanskega leta šel k vragu še desni hidravlični cilinder.

gap

trkam na les - 142.000 zaenkrat mir z vsem

lp

Tignes

uh meni je čedalje bolj všeč da imam navadno vzmetenje ;)

BT-C5

Citat od: gap;123898trkam na les - 142.000 zaenkrat mir z vsem

lp

srečnež:)