Nakup C4-ke

Začel/a Denis C4, Maj 25, 2009, 09:45:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Na prvih serijah je zlezla dol plastična zaščita amortizerjev, ampak so menda to rešili, ostalo pa ni panike. Kolkor poznam lastnikov so zadovoljni z avti, mogoče te bo motil manjši prtljažni prostor, kot je v mondeu, ki je avto nekoliko višje klase, kot c4
Elektrika? Èe bo kaj crknilo bo najbž pisalo gor Bosch
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

helmut

Meni ji bolj kot prtljažni prostor važno, da je notranjost prostorna. da lahko lepo sedim za volanom( visok sem 1.9m). Bral sem na enem angleškem forumu, da je treba gledati če je bil pri rabljenih že narejen vpoklic( kao kot serijska napaka). Kako je kaj s tem?

helmut

A je kaka ful svetovna razlika med 1.6 hdi z 90 konji in 109 konji?
Kako je s porabo in pospeški?
A ni 90 konjev mal premalo za tak avto?

drmare

Citat od: helmut;68345A je kaka ful svetovna razlika med 1.6 hdi z 90 konji in 109 konji?
Kako je s porabo in pospeški?
A ni 90 konjev mal premalo za tak avto?

Odvisno kaj pričakuješ in kakšne čevlje nosiš! Meni osebno ustreza 90KM! Več ne potrebujem... za večjo odzivnost pa kupi pol litra več in ne boš v dvomih ali je dovolj mišic pod pokrovom!

Poraba - pod 5l!

Slabosti - menjal prvi desni ležaj.... pojavljajo se črički ampak samo v obeh prvih vratih! Ostalih nevšečnosti ni! Servisi niso pretirano dragi! Prevozil sem
61 000 km - načeloma nimam pripomb!

LP

gargamel

Imam C4 1.6 HDI 90 prevoženih dobrih 100000 km.
Bilanca:
-snemajoča zaščita zadnjih amortizerjev (odpravljeno v garanciji)
-luščenje barve na motornem pokrovu (je aluminjast) (odpravljeno v garanciji)
-zamenjan zadnji desni ležaj pred 3000 km
-javlanje napake pri vklopu tempomata (se sčisti stikalo pa je dobro za nekaj 1000 km)

Poraba je med 5 do 6 l na 100 km
Res ima majhen prtljažnik (ampak je dovolj velik za tri člansko družino)

helmut

Hvala vsem za pomoč. Grem se jutri mal pozanimat o rabljenih

avantgarde

Èe ti bo kaj pomagalo prilagam dve sliki slabše kvalitete (poročilo od Dekre- revija Gebrauchtewagen).

LP

peroc4vts

Citat od: avantgarde;68497Èe ti bo kaj pomagalo prilagam dve sliki slabše kvalitete (poročilo od Dekre- revija Gebrauchtewagen).

LP

kaj ve kdo to prevest :( te +/- hvala

vsx

+ ne uspem prebrat

- slaba preglednost nazaj
- nepregledna instrumentna plošča
- komplicirano upravljanje
- majhen prtljažnik
- volan s slabimi povratnimi informacijami
- velik rajdni (obračalni) krog
- pomankljivosti v obdelavi detajlov

Tipične pomanjkljivosti :
. Netesnost zavornih cevi
. Napaka kabla na zaganjač (1.6 HDi)
. tipalo temperature hladilne tekočine

Priporočeni motorji :

1,6 litra Bencin, 109KS, dovolj temperamenten, miren tek. Poraba okoli 8L.
1,6 litra Diesel, 109KS, filter sajastih delcev, zadovoljivo nevsiljiv, dober navor. Poraba pod 6L.

LP

avantgarde

To je bilo na hitro slikano v trgovini!
Bom poskusil razbrati nekaj plusov(možne napake):
+ gutes Raumangebot
+ bequeme Sitze
+ agilles Handling
+ gute Sicherheitsausstattung
+ erdentlicher Federungskonfort
+ kultivierte Dieselmotoren
+ leichtgängige Schaltung

Modell-Historie
2004 Markstart mit drei Dieseln und Benzinern (88 bis 140PS).177PS-Benziner nur in zweitürer

2005 1.6 HDI 90 entfält

2006 Neue Automatikgetriebe fur 1.6 HDI und 2.0 HDI

2009 Facelift und neue Benzinernmotoren (120/150 PS).177-PS Version ______.

(prevajati se pa ne bi upal )

vsx

+ dobra prostornost
+ udobni sedeži
+ učinkovito rokovanje (upravljanje)
+ dobra varnostna oprema
+ udobno vzmetenje
+ dodelani dizel motorji
+ lahkotno prestavljanje

Zgodovina modela:

2004 Model predstavljen s tremi dizelskimi in bencinskimi motorji (88 do 140KM). Bencinar s 177 KM samo kot dvovratni model

2005 Predstavljen 1.6 HDI 90

2006 Nov avtomatski menjalnik za 1.6 HDI in 2.0 HDI

2009 Facelift in novi bencinski motorji (120/150 KM). Različica  s 177 KM

merdzo

pri mojem 1.6 HDI 110km BVMP lahko pohvalim dokaj tiho vožnjo pri kvalitetni podlagi. Končno sem nastavil pravi tlak v gumah, da je vožnja udobna (2.3 in 1.9). Prostora za glavo ni veliko. Sicer lahko spustiš sedež ampak meni potem razdalje do volana in pedal ne ustrezajo. Stalno zajebava neko stikalo zavore, čigar posledica je javljanje napake tempomata in DPF sistema. Pri tempomatu je problematično tudi stikalo na volanu .- malo pregoniš pa je dobro pa pa 1000km. Bremze se hitro znucajo (40.000km) in drage so. Naftni filter je drag. Oboje po okoli 80eur. Poraba okoli 6l se mi zdi previsoka za 1.6 dizel. Standardne gume so preveč športne (205 R16 in 205 R17-udobje). Aja, dežni senzor nima možnosti nastavljanja občutljivosti in sedaj po menjavi stekla ne dela kot bi moral- neuporaben.
+ je pa to, da se vsako jutro z veseljem vsedem vanj in odpeljem :)

lp

gargamel

Da ni kakšna povezava hitra obraba ploščic in BVMP menjalnik? Poraba goriva je tudi lahko večja če imaš prenizek tlak v gumah. Sicer se pa meni ne zdi pretirana če imaš v glavnem mestno vožnjo.

drmare

Citat od: merdzo;68574pri mojem 1.6 HDI 110km BVMP lahko pohvalim dokaj tiho vožnjo pri kvalitetni podlagi. Končno sem nastavil pravi tlak v gumah, da je vožnja udobna (2.3 in 1.9). Prostora za glavo ni veliko. Sicer lahko spustiš sedež ampak meni potem razdalje do volana in pedal ne ustrezajo. Stalno zajebava neko stikalo zavore, čigar posledica je javljanje napake tempomata in DPF sistema. Pri tempomatu je problematično tudi stikalo na volanu .- malo pregoniš pa je dobro pa pa 1000km. Bremze se hitro znucajo (40.000km) in drage so. Naftni filter je drag. Oboje po okoli 80eur. Poraba okoli 6l se mi zdi previsoka za 1.6 dizel. Standardne gume so preveč športne (205 R16 in 205 R17-udobje). Aja, dežni senzor nima možnosti nastavljanja občutljivosti in sedaj po menjavi stekla ne dela kot bi moral- neuporaben.
+ je pa to, da se vsako jutro z veseljem vsedem vanj in odpeljem :)

lp

Po 60 000 so ploščice še original, pa bodo do 80000 še dobre! Vse je odvisno, kako voziš.... Posledično se pozna na porabi, materialu itd! Filter za nafto je 50€ in se menja na 60 000km! Senzorji za dež so pa res sranje - pa smo zato, ker na njih piše BOSCH....

LP

alesz

Citat od: helmut;68331Bral sem na enem angleškem forumu, da je treba gledati če je bil pri rabljenih že narejen vpoklic( kao kot serijska napaka). Kako je kaj s tem?
Ne vem kaj ti to pomaga,so pa akcije vpisane v kartoteki ,na vozilu pa so ponavadi take ali pa malo drugačne nalepke z kodo opravljene akcije..........