Nakup C4-ke

Začel/a Denis C4, Maj 25, 2009, 09:45:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Denis C4

Pozdravljeni.....sem nov na forumu.....trenutno vozim zx-a, ki pa ga bom v kratkem zamenjal za C4 Coupe.Zdaj ponudbo sem že pregledal in zame prideta vpoštev C4 1.4 16 V in C4 1.6 Vti........za opremo še nisem odločen....tudi odvisno je od financ :D......zanima pa me predvsem glede teh dveh motorjev.......katerega priporočate, kakšna je poraba enega in drugega, ker če gledam po tehničnih specifikacijah je razlike samo 0.4 l kombinirane vožnje.....ali ima kdo izkušnje ali je to res ali je razlika večja? Kaj pa zmogljivost? se zelo pozna 1.6 mašina al ne?....Prosim če mi kdo pomaga ker nevem kak se naj odloččim, za testirat pa še nisem dobil nobenega v roke xD.....lp

Gox

Pozdravljen,

vsekakor je najbolje najprej probat testni avto v salonu, da "čutiš" kako se pelje ...

Sicer do sedaj nisem bil toliko pozoren, sem pa opazil da je vsaj na ceniku različna ponudba motorjev za C4-ko Coupe in limuzino.

Pri Coupeju zgleda, da se začne motorna paleta z bencincem 1.6 Vti.

Jaz bi v tem primeru izbral VTR Pack Vti 120 ... te cene v ceniku na spletu mislim da so brez popustov.

Sem pa prav včeraj gledal pred salonom sivo C4-ko Hdi Attraction ... Soliden avto za ugodno ceno. Res da je noter precej oskubljen, kakor sem opazil nima avtoradija ... ima pa ročno klimo, el. stekla spredaj, centralno zaklepanje, pa tempomat in meglenke ... (v bistvu vse "ta nujno" , manj stvari je, manj je možnosti da se kaj pokvari)

LP
Goran

Denis C4

Ja te cene so brez popustov .... zdaj sem 1.4 že odpisal ker sva se glih prej z kolegom menla ki ima izkušnje z obema modeloma in je rekel da je poraba skoraj ista...ko pa je avto naložen pa požere 1.4 mašina več....ker pa se bomo štirje vozili skup v šolo pa mislim da močnejši motor ne bo škodil.....ja v Atraction modelu nimaš not radija pa dca zvočnika sta samo....tak da morem kupit malo bol opremljenega ker če mi je kaj grdo je neorginalen radio v avtu...zdaj se samo še odločim met VTR Pack Vti120 in Confort Vti......popusta imam 5.100 evrov tak da bi za dobro opremljen avto odštel približno 14.000 eurov.....to bi mi nekak šlo skoz:)

Gox

Mislim da VTR pack lepše zgleda na avtu in ima več opreme od conforta ...

Na sliki ena lepa VTS-ka :BigThumbs:

Xandrej

VTR pack z 1.6 vti motorjem...:BigThumbs:

Citroenovc

ÈE je v C4 enak 1.4 16V motor kot v C3 - potem se mu izogni v velikem loku. Že v C3 ima težave s prožnostjo - zadeva rabi res vrtljaje, da da kaj iz sebe ... sem prepričan, da je v nizkih vrtljajih stari 1.4 8V 75KM motor bil pravi biser proti novemu 16V ...
OK

LP
Primož

sl1

Jaz imam stari 1.4 75KM motor in je podobno kot da bi imel navadnega dizla, samo da ne ropota - pospeskov nobenih, vendar gre vseeno solidno ko enkrat dobi hitrost.
Po mestu mu najbolj pase 2000-2500 obratov, na avtocesti do 4000 obratov (140km/h), zre pa 6,5l/100km mesane voznje. Na relaciji za cel tank je spil samo 5,3.
16V masine so pa vse narejene da se vrtijo, zato tam nimas kaj sparat z gasom. Zna biti problem ce si navajen na turbo-dizelski nacin voznje kjer samo malo "slatas" gas pa kar gre.

Je pa verjetno res 1,6 120KM boljsa izbira za C4 kot 1,4 90KM. To se najbolj pozna ko je avto bolj obremenjen s potniki in prtljago, takrat mu kaksni dolgi klanci vzamejo sapo - mojemu je recimo v takem primeru zmanjka ce padejo obrati pod 3500.

dguard

pozdravljeni,

jaz sem tudi nov na forumu, in ravno čakam novega c4 Coupe 1.6 16v VTR pack VTi oprema, barva črno biserna + paket zaznavanja (parking senzorji spredaj zadaj in prekloplna električna ogrevana ogledala)... dobil sem ga pa za 12.400 novega.

v četrtek naj bi ga dobil :).. :BigThumbs:

LP
LP
Damjan
:emot77:
[SIGPIC][/SIGPIC]
C4 Coupe VTR 1.6 Vti 120KM

Gox

Lepo :BigThumbs:

Koliko si čakal od naročila pa do predvidene dobave?

Potem pa kakšno slikco prilepi ko ga dobiš ... me zanima kakšen je VTR paket pri ta novi C4-ki. :take_picture:

LP
Goran

dguard

ammm v petek 22.5.2009 sem šel v salon... včeraj podpisal pogodbo do konca in v četrtek oz. najkasneje v petek ga dobim :)... hitro :)...

ja veš da ga bom poslikal pa vrgu gor.. sicer pa vidim da si s Kopra...bova šla na eno pivo.. pa ga boš v živo vidu :D
LP
Damjan
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@dguard, nikar ga vabit na pivo, ker ti bo oslinil ves avto
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dguard

haha zakaj pa :) ga bo poslinil...
LP
Damjan
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ker je to njegov izbor c4, če bi kupoval novega, C4 vtr pack črn ali rdeč
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dguard

ha ha ha... sej bo dobil pa krpice in gobico pa ga bo pucal :).. najmanši problem :) hehe..

drugače pa ja jutri ob 11 uri naj bi ga šel iskat :):BigThumbs:
LP
Damjan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

He he, vidva to neki o meni govorita :-)

Res je moj ožji izbor črna ali rdeča C4 (VTR pack ali pa Exclusive), samo še na "sedmico" počakam ... danes ni blo nič ...

Si pa dobil ugodno ceno. Koliko je bilo popusta na redno ceno? Kakšne so kaj akcije zdaj?  (Imaš mogoče dodaten popust za zaposlene?)

LP
Goran