Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Matmav

Vsem, ki ste mi z informacijami pomagali pri menjavi dnevne žarnice se najlepše zahvaljujem. Pri mojem C5 tourier ni bilo šanse zamenjati žarnico brez da bi snel odbijač. Brez navodil, ne bi šlo. Sedaj sem namesto predrage žarnice vstavil LED svetilko, kot ste svetovali in upam, da mi tega ne bo več treba početi.
LP:BigThumbs:

BlackArrowC4

Zdravo.

Zanima me kako je s led trakovi, je kdo to že montiral v svojega konjička pod luči? Se obnese in kam se to prikliopi, so kakšni problemi potem? Hvala za odgovor.

breznikar.peter

Eno C5-tko sem videl v moji okolici s temi LED trakovi. Moje mnenje je,da ne izgleda tko lepo, kot, če sveti pač original, torej v HP24 reži. Svetijo pa neprimerno bolj svetlejše ( prava bela ) kot one " kvazi " led žarnice s Kitajske, vendar je vseeno svetilnost večja pri original HP24 žarnici ( philips ).

Odloči se pa vsak sam seveda.
Tukej maš link tudi do teh trakov. Verjetno jih boš tudi kje ceneje dobil, vendar je kvaliteta vprašljiva. Poleg je tudi video kako se montirati. Kolikor se gledal, ni težko.

http://www.mimovrste.com/artikel/4310021718/philips-led-daytime-lights#galerija

kikitron

Da ne odpiram nove teme glede luči me zanima zakaj mi zvečer utripa kontrolna luč za prižgane luči?
Na sliki je obkrožena z rumeno. Ko pa avto ugasne in ga ponovno prižgem pa lepo konstantno gori brez utripanja :/
Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive FAP Avt. 120kW/2011

kikitron

Tukaj prilagam še video posnetek mogoče bo kaj bolj jasno v čem je problem.
Če ima kdo kakšno idejo prosim za komentar, ker se mi zdi da to ni normalno da lučka utripa.

VIDEO

Picdriver

Moje skromno mnenje je, da imaš težave z elektroniko v eni izmed luči. Mogoče vlaga?
Sam sem imel lansko leto podobno situacijo, ko mi je divjad prebila plastika na luči. Luč (xsenon) je svetila popolnoma normalno, v primeru dežja, ko je vanjo prišla voda, pa je kontrolka pričela utripati, luč pa je še vedno delala. Seveda sem jo potem zamenjal v celoti, tako da ne vem, v čem je bil problem. Utripanja od takrat nisem več zaznal. lp

kikitron

Zanima me če se da nastavit kje ročno višina xenon žarometov, ker mi svetijo prenizko. Ko dam dolge se mi zdi da je ravno prav :/

sulicar

Zakaj mi ne gori nobena dnevna luč(katera sploh je to?),kadar imam na AUTO?V meniju pa sploh nimam možnosti za nastavitev,ampak samo za smer in čas izklopa luči po ugašnjenem avtu!Avto je iz Francije...

MSrougeZX

bo treba na računalnik in vklopit preko diagnostike...kateri letnik in oprema?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sulicar

2010/6 Exlusive oprema 2.0hdi 120kw.Pa v meniju tudi ne morem do izklopa ali vklopa avt. ročne zavore pa mi trenutno deluje,vklopim lahko samo vklop zadnjega brisalca kadar dam v vzratno in pomik sedeža pri vstopu in izstopu iz avta,ter luči v smeri vožnje in čas luči po zaklenjenem avtu.

jumper1

Na testerju boš moral vklopit funkcijo za ročno za luči je pa bilo ponavadi v meniju.

sulicar

Saj ročna deluje avtomatsko,to je OK,samo ko imam luči na auto mi ne gori nobena luč....

jumper1

Kaj ti pa gori če imaš na 0.Lahko da so žarnice dnevnih luči zanič.To pa so tiste famozne hp24w o katerih je tukaj na forumu že bilo veliko govora.

alesz

Citatsamo ko imam luči na auto mi ne gori nobena luč....
podnevi,kaj pa ponoči."Auto" pomeni,da ko pade tema se ti prižgejo luči za nočno vožnjo.Èe pa v meniju nimaš dnevne "on" so pa v računalniku izključene.Verjetno je bil sistem nadgrajevan in nadgradnja povozi vse nastavitve in vozilo pusti v meniju"priprava za prodajo".