Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Flukturr

Citat od: jumper1;110714Ali niso slučajno te led narejene tako da ko so prižgane pozicijske ali zasenčene luči svetijo manj,tako da bo treba probat s testerjem nastaviti dnevne luči brez pozicije

Pri meni najslabše gorijo ledice če so prižgane same, če pa so skupaj z drugimi lučmi svetijo bolje.
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Citroenovc

Citat od: breznikar.peter;110451Sam imam k sreci se prejsnjo ( skoraj 2 leti stara c5 ) in luci HP24 opravljajo svojo nalogo odlicno v kateremkoli vremenu.

Jaz sem pa prejšnji  teden na servisu čakal na menjavo mojih žarnic skupaj z gospodom, ki je pripeljal zamenjat dnevno in pozicijsko luč na svojem C5III - cena za 1 dnevno žarnico 45Eur ... ITAK, da MORAJO svetit dobro ... pa saj so ....

@Flukturr - pri "originalnem" C5III, ki je še brez ledic gorita hkrati dnevna in pozicija. Kako pa je to pri novejši različici z LEDicami? Mimogrede - tvoje fotke niso ravno najboljši primer - a lahko fotografiraš še direktno od spredaj? Ker ostale fotke in one iz katalogov - so "en face", tvoje pa s strani.
OK

LP
Primož

breznikar.peter

Res je..cc 45€/komad HP24..Glede na to,da drzijo dlje..meni osebno skoraj dve leti ( 36tkm ), sem izredno zadovoljen.
Ce pa nimam na cc. leto pa pol oz. dve leti 100€ za zarnice, potem si pac ne kupim takega avta. Vecji je avto, drazji je, s tem pridejo tudi vecji stroski. Pa ,da se narobe ne razumemo, seveda se mi zdijo drage, ampak sluzijo namenu in to je to!

MSrougeZX

Jaz osebno ne dam 45€ za to žarnico...kitajska led mi gori že več kot pol leta za 1,5€.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Ti, ne boš verjel - tudi jaz sem kupil novega C5 (samo da še IIjko) in mi je vseeno 100Eur za par žarnic "bolana" cena. Halo? Pa ko da je 36k km in 1,5leta kaka doba - stare dobre H4ke so včas delale po par let ne da bi kej pregorelo, cena pa ene 500SIT/kom.
Oz jaz sem imel na BX navado 1x letno zamenjat prednji žarnici zato, ker sta "sveži" lepše svetili.

Pa pustimo to, da mi je omenjeni gospod povedal, da je to že 2. al 3. odkar ima avto (2 leti), da mu menjavajo spredaj žarnice ... (meni pa itak gresta cca 2 para/leto, samo so H7 k sreči cenovno mnogo bolj sprejemljive)
OK

LP
Primož

MSrougeZX

Saj komu ne paše si lahko da izklopit dnevne luči in vozi skoz z H7 ali xenon (odvisno od opreme).
R5 e-tech 2025

Flukturr

Citat od: MSrougeZX;110803Jaz osebno ne dam 45€ za to žarnico...kitajska led mi gori že več kot pol leta za 1,5€.

Boš mi v živo pokazal ko boš na našem koncu da vidim to čudo...
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

jeso

Citat od: Flukturr;110740Pri meni najslabše gorijo ledice če so prižgane same, če pa so skupaj z drugimi lučmi svetijo bolje.
lpF

Hmmm....zdaj sem probal z prižganimi lučmi pa isto svetijo...torej slabo :) očitno bo treba it na servis malo težit, če je kaka možna nastavitev LED-ic.

Flukturr

EPILOG.

Danes bil pri Košaku kjer sem kupil avto, da ga porihtajo.
Ni bilo sploh problema, takoj smo parkirali poleg testnega in seveda se je iz aviona videlo da moje brlivke nimajo šans proti testni C5.
Je rekel šef servisa, da ga bo dal na tester, eni stari mački pa so že modrovali da to je brezveze, da je treba ledice menjat...
Kakorkoli, dali smo ga na tester in se je en mladenič malo igral z nastavitvami. Takoj je videl da gorijo ledice stalno kot 'pozicijske', ne kot 'dnevne' luči.

REZULTAT:

Meni testerja: Nastavitve stranke - Dnevne Luči - Individualna osvetlitev - Hkratni vklop pozicijskih in dnevnih luči - DA/NE.

Tu je hakeljc. Jaz sem imel na DA, in so mi ledice cel čas svetile kot pozicijske.

Ko sva probala dati na NE, so ledice v hali brlele, poleg ksenona. Ko je zapeljal avto rikverc ven na sonce pa aleluja - ksenonke ugasnejo, ledice pa se zableščijo kot zobje od najbolj črnega črnca.

Tako da pobje preverite če vam, ko pridete iz garaže, ledice močneje zasvetijo ko se ksenon ugasne.
Èe ostane svetilnost ista, imate naštimano da vam cel čas svetijo parkirne luči!

Slika od danes pred in po servisu, v podobnih svetlobnih pogojih:

Razlika je očitna.

Èe še vedno niste prepričani kaj vam sveti (velja sigurno za vozilo z žarometom ksenon-LED), preverite na armaturki:
Èe je na armaturki zelena žarnica ==> ledica brli (parkirne/pozicijske luči), zadnje luči gorijo.
Èe je na armaturki zelena žarnica in zelena luč ==> ledica brli ob ksenonki (normalna luč in pozicijske), zadnje luči gorijo.
Èe na armaturki ni NIÈ ==> ledica lepo sveti (dnevne luči), zadnje luči NE gorijo.

Upam da sem še komu pomagal.

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

dvorjan

Konec dober, vse dobro. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

To pa je razlika. Zdaj pa v akcijo ljudje!
[SIGPIC][/SIGPIC]

Mika

Super ti svetijo. Moram priznat, da tako dobro meni pa ne svetijo, grem še jaz s svojim malo zatežit. :)

aygo

Zdaj pa bodo služile svojemu namenu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Tak se dela. Meni se zdi, da večina to sploh nima tak nastavljeno...zdaj res svetijo v stilu insignije/astre.
R5 e-tech 2025

tjan

Pozdravljeni,

mene pa zanima če vam podnevi svetijo zadnje luči, ko imaste naštimano na avto, ker meni svetijo samo prednje ledice, zadaj pa nič ?

Lep pozdrav

Boštjan