Berlingo in njegovo podvozje

Začel/a 1.616v110, Februar 06, 2010, 01:27:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Ne skrbi, tako, kot ena lastovka ne prinese pomladi, en slab berlingo še ne pomeni, da so vsi zanič.
Odvisno tudi od tega, kako natančen si  in kaj imaš v glavi? Moj sodelavec, ko se pelje v vw ne sliši nobenega ropota, ko pa se v citroen vsede pa je vse narobe. Misliš, da je res tako?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Renark

Citat od: garac;71776Ne skrbi, tako, kot ena lastovka ne prinese pomladi, en slab berlingo še ne pomeni, da so vsi zanič.
Odvisno tudi od tega, kako natančen si  in kaj imaš v glavi? Moj sodelavec, ko se pelje v vw ne sliši nobenega ropota, ko pa se v citroen vsede pa je vse narobe. Misliš, da je res tako?

Imaš prav :BigThumbs:

vendar imam iredno izostren čut za take ropotke, saj sem pri VW šaranu takoj vedel da nekaj ni vredu pri podvozju ampak avto je imel že 265000 km , ko sem ga pred kratkim prodal.(če je vse okej se ne sme nič slišat)(sem pa slišal na testni vožnji po lokalni cesti)
Novega pa kupujem samo zato da bi imel mir  nekaj časa mir! :bombs:

Mi je pa avto načeloma zelo všeč, upam samo da 120 VTI koliko toliko spodobno gre, vem da ne sune tako kot 110hdi ampak , verjetno tudi ni tako občutljiv, sicer pa menim avto imet do 100 000km, pol pa ga menjati staro za novo!!:emot112:

tomaz555

Mike od tebe pa res ne bi pričakoval takega pretiravanja. Èez deset let boste pa vsi govorili, da je bil C zadnji pravi Citroen. Ko smo kupili novo Xantio, so vsi spačkarji komentirali, da to sploh ni več pravi Citroen, danes pa je... Lastim si že drugega C5, prvi je bil letnik 2001 bencinar, starši pa imajo še vedno 2001 dizla. Ta letnik je po branju na forumu katastrofalen in sploh ni primeren za nakup, pravi krš. No, očitno imamo srečo, saj sta nam oba avta delala perfektno (seveda to ne pomeni da ni bilo nobene napake). Sedaj vozim letnik 2006 dizel 1.6 in samo upam, da bo služil tako kot prejšnji.

Seveda tudi jaz verjetno ne bom nikoli kupil novega, pa ne zato ker se ga bojim, ampak, ker nimam dovolj denarja za novega Citroena po mojem okusu.

Spaček naj bi bil pravi Citroen, pa bo še vedno lahko povzročal težave ob slabem vzdrževanju. Menim, da je ravno slednje krivo za nekvalitetne Citroene. Vzdrževanje pa STANE. Pa naj bo to pri popoldancu ali uradnem servisu. Avti so prepoceni, na vzdrževanje pa nekateri ne pomislijo.

Za C5 sprednje nove diske in ploščice dobim na Ebayu za cca 70 e komplet. Naj jih imajo jajca kitajska. Potem so pa slabe zavore, ki ne primejo v dežju. C5 pa slabe zavore? Nikoli!

Poleg C5 vozim še starega Berlingota, pa spačka in  Swifta Gti. V glavnem sama stara jajca, bi rekli nekateri. Meni so v veselje in prav vsi odlično služijo. lp

alan30

In končno sem pokanje oziroma nekakšno škripanje amortizerjev dočakal tudi jaz oziroma moj bingo, prvo da razčistimo eno stvar, kateri amortizerji pokajo sprednji ali zadnji.
Pri mojem bingu zaružijo zadnji amortizerji ko se zapeljem na grbino ali iz nje, bolj očitno je pri daljših grbinah na krajših škripanja ne zaznam.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

1.616v110

Hja verjetno so to dve popolnoma različni zadevi. Meni je pokalo in še poka spredaj desno, na kratkih grbinah. In zvok se ni slišal kot škripanje ampak kot nekakšno šklocanje. Moram pa povedati, da ko so mi menjali gumjaste podložke na amortizerjih, je škljocanje za 50% manj opazno.

willy

hja.... meni se zdi, da poka z vseh strani :argue1:

bolj je pa očitno od zadaj....

jst imam binga že 14 dni na servisu v kopru, kjer mi ne priznajo napake in odprave le te pod garancijo.... sedaj sem poslal javno pritožbo na citroen v koper in čakam odgovor...
čakam samo danes, ker imajo samo 48 ur časa, da mi odgovorijo... če ne bo nič in če ne bo nič s popravilom, pa inšpekcija, pa verjetno oddaja Tednik jim bo kar prav prišla....

ne moreš verjet.... sem jim reku naj mi razložijo kako lahko take napake na 5 servisiv v Sloveniji priznajo in odpravijo, na 5 servisis pa ne????!!!!

sem poslal pritožbo 3 strani A4 formata

naj povem samo, da sem samo od petka pa do včeraj čakal, da bi lahko sploh s kom govoril.... odgovorna za stike z javnostjo je bila na dopustu in glej ga zlomka, niti ene osebe na celem citroenu ni bilo, da bi se sploh z mano pogovarjal.... tista, ki se je oglasila namesto Gospe Patricije Dolenc je rekla, da mi ne more pomagat. Da lahko govorim samo s Patricija katera pa je na dopustu.....

ne moreš verjet.... sej, dnevi se seštevajo !!!!!!

alan30

Citat od: willy;73075hja.... meni se zdi, da poka z vseh strani :argue1:

bolj je pa očitno od zadaj....

jst imam binga že 14 dni na servisu v kopru, kjer mi ne priznajo napake in odprave le te pod garancijo.... sedaj sem poslal javno pritožbo na citroen v koper in čakam odgovor...
čakam samo danes, ker imajo samo 48 ur časa, da mi odgovorijo... če ne bo nič in če ne bo nič s popravilom, pa inšpekcija, pa verjetno oddaja Tednik jim bo kar prav prišla....

ne moreš verjet.... sem jim reku naj mi razložijo kako lahko take napake na 5 servisiv v Sloveniji priznajo in odpravijo, na 5 servisis pa ne????!!!!

sem poslal pritožbo 3 strani A4 formata

naj povem samo, da sem samo od petka pa do včeraj čakal, da bi lahko sploh s kom govoril.... odgovorna za stike z javnostjo je bila na dopustu in glej ga zlomka, niti ene osebe na celem citroenu ni bilo, da bi se sploh z mano pogovarjal.... tista, ki se je oglasila namesto Gospe Patricije Dolenc je rekla, da mi ne more pomagat. Da lahko govorim samo s Patricija katera pa je na dopustu.....

ne moreš verjet.... sej, dnevi se seštevajo !!!!!!

Mater a ni to zanimivo , ko sem jo klical jaz v zvezi moje tresoče sklopke je bila tudi na dopustu in tisti nekdo , ki jo nadomešča je rekel , da mi žal ne more pomagati, napisal pritožbo v osmih dneh dobil negativen odgovor.
Klical na inšpekcijo in inšpektor je rekel da jim ne morejo nič razen v primeru, da si dobim sodnega izvedenca , ki bo potrdil okvaro in šele na osnovi tega lahko inšpektor izda odločbo, ki jih zavezuje ,da napako odpravijo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Aja sem najdu krivca za škripanje pri mojem bingu, in hvala bogu se je hudič skrival v prtljažnem prostoru drugam sem postavil škatlo z orodjem, ki se je ob vožnji čez grbino podrgnila ob stranico prtljažnika.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

Joj, joj, a je B3 tako slab avto, da morate že škatlo z orodjem s seboj vozit :(

Jest sem imel še v prejšnjem tisočletju pri R4 orng škatlo s seboj (kable za vžgat, ključe, izvijače, male gedore, francoza, kombinirke, rez.svečke, rez.benc.filter, šmirgl papir za platine, žica, WD40...) in nikoli nisem klical vleke(se je dalo vse popravit ob cesti).

Sedaj pa samo še "12V faznbrifer", powertape + izolirtrak, kos žice ter švicar. Aja, pa kos šlaufa-za tekočine. In vse to je v "kleti"-prostor pod zadnjim predpražnikom.

No, ker sem "MojsterMiha", pa si ob odhodu na morje, v skladu z motom (ZDA: pričakuj nepričakovano; YU: "snaði se") vedno pripravim nekoliko več orodja.....pa ziher je potem treba v dalmatinskem apartmaju okna in vrata naštelat :)

LP

alan30

Ne ne orodje je za delo , ki ga opravljam in ni namenjeno bingu.Se pa spominjam časov ko sem vozu pol GS-ke v prtlažniku pa en kanister olja ker ga je žrla ko sam satan, a neglede na vse pripeljala me je pripeljala vsepovsod.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

berlingo

Po 4000 kilometrih ugotavljam, da je bila moja kritičnost prevelika. Počasi postaja dobri stari berlingo. Kot kaže potrebuje nekaj kilometrov, da pridobi mehkobo. Glasnost sem pa precej omejil s tem, da sem dodal nekaj zvočne izolacije pod gumijasto preprogo v zadnjem delu. :emot112:

jjv

Živjo,

Sem še vedno lastnik berlinga od 08/10, hdi 90, prevoženih 26000 km,  do sedaj nisem imel problemov, vozim ga povprečno tako da je tudi moja poraba tam okoli 6, ko pa smo skočli v francijo je bila poraba okoli 7,5 pri vožnji med 140-150 (dejanska - ne računalniška)

Srečujem  pa se z težavo, da ko imam naložen avtomobil to je cca 4 povprečne osebe plus nekaj tovora avto zadaj že pošteno poklekne. Ko pa grem čez kak ležeči policaj oz. daljšo vdolbino imam občutek da zadnje amortizerje zabije do podna. A je to normalno? Ima še kdo podobne probleme?
LP

ModelJT

Za primerjavo, sem jaz tudi videl novega Kangooja, da kar dosti poklekne zadaj z štirimi osebami in prtljago. Izgleda, da so tako mehki zadaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

jjv

Prepričan sem bil, da bi z takim avtom komot lahko prepeljal mimogrede vsaj tono. Očitno prevoz cementa odpade...:)

Tko sem računal, da sem prepeljal vse skupaj (vsi potniki in prtljaga) na veliko okoli 350 z polnim tankom 400 kg..

če odračunam svojo malenkost in boljšo polovico je bilo zadaj okoli 200 - 250 kg. To pa bi moral že normalno prepeljat,..!?

north

Heh kaj misliš da si kupu kamjon ti jaz povem da ga nisi si pa kupu avtobus v malem.
Citroën - Creative Technology