Berlingo in njegovo podvozje

Začel/a 1.616v110, Februar 06, 2010, 01:27:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1.616v110

No tudi jaz sem pred kratkim kupil berlingota. Že pred tem sem tudi jaz bral o glasnem podvozju. Na kratkih ostrih grbinah kot so tirnice in luknje se pojavljaja nekakšno škljocanje. Na bolj ovalnih grbinah tega zvoka ni.

Zanimam me če je to normalno berlingovo glasno podvozje ali je razlog za reklamacijo.

Drugače pa zadovoljen z avtom, prostoren kakšen kw več bi prav prišel glede na njegovo težo.

1.616v110

No v ponedeljek peljem avto na garancijo. Pravijo, da že imajo nekaj podobnih primerov in da čakajo na navodila iz tovarne. Kot sem videl nimajo pojma od kje naj bi ta ropot izviral. Opomnil sem jih na 45 dnevni garancijski rok in vodja servisa se je že pičel nekaj izmotavat. Bili so pa toliko fer da so mi obljubili nadomestni avto za ponedeljek. Upam da se ne bo predolgo tole vleklo.:bombs:

alan30

Citat od: 1.616v110;67142No tudi jaz sem pred kratkim kupil berlingota. Že pred tem sem tudi jaz bral o glasnem podvozju. Na kratkih ostrih grbinah kot so tirnice in luknje se pojavljaja nekakšno škljocanje. Na bolj ovalnih grbinah tega zvoka ni.

Zanimam me če je to normalno berlingovo glasno podvozje ali je razlog za reklamacijo.

Drugače pa zadovoljen z avtom, prostoren kakšen kw več bi prav prišel glede na njegovo težo.

Počakaj da ti začnejo še druge stvari raspadat pas boš pol vse na enkrat reklamiral.HAHAHAHA

ps
Obstaja pa že ena tema na račun glasnega podvozja in tudi rešitev tega.

http://www.citroenar.com/showthread.php?t=3193

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

1.616v110

Ja, sem prebral kakšne težave je imel yamatuma in se bojim, da so moje enakega izvora. Sem jim na servisu povedal za to in so kar preslišali. Pravijo, da če je to tovarniška napaka in če je teh več, morajo dobiti podatke za kaj gre od uvoznika.
Sem jih pa opomnil na garancijske roke. Odziv je bil isti kot pri yamatumi. Od sedaj naprej ne bom milosten, jim pošljem zavrat od inšpekcije, televizije skratka vse mogoče, pa me zanima če bodo zadovoljni s takšno reklamo.

alan30

Dej napiši ker servis je to lahko tudi na zasebno napišeš.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

noname1

Jas em Berlingota kupil Semptembra in mi isto poka v podvozju.
Na servisu so mi že pod garancijo zamenjali: roko, zglob, amortizer,
pa ni nič pomagalo.
Na ta odgovor od Citroena iz francije pa se že vleče več kot 4 mesece
in še nič jasnega.

lp. noname1:Paint-Angry::Paint-Angry::Paint-Angry:

1.616v110

Danes sem govoril s serviserjem. Baje, da so odkrili za kaj naj bi šlo. Govorili so z uvoznikom in inštruktorji iz tovarne iz Francije. Naj bi šlo za nekakšno plastiko, ki je nekje na amortizerju. Glasno pokanje naj bi bilo zaradi hladnega vremena, ker je plastika trša in udarja ob kovino. Ob toplejšem vremenu naj ne bi bilo tako očitno. Globoko dvomim, da je to izvor napake.  
Skratka del je naročen in čakam na menjavo. Me zanima ali bo to to.
Sicer pa med tem časom veselo vozim nadomestni avto.
Sem pred tem gledal rabljenega C8, pa sem kupil rajši novega Berlingota, da ne bi kaj crkovalo... Madona kako sem se uštel. :argue1::argue1::argue1:

Winkl

OJ!

Ko tole vse berme me kr malo zmrazi sam peljem svojga bingiča cez 4k na servis to bo cez cirka 1 mesec in se kr bojim ka vse se bo najdlo po enem letu :)

Drugač pa z Mojim bingičem v prvem letu ni blo večjih težav sem imel pač zgleda to srečo da ni bil narejen v petek ob poltreh :P

Sicer pa problmi bodo po moje še prehitro prišli zadaj in zato imam šprarovček, kjer zboram dnar za servis :P

Xandrej

Mene samo rapizdi da se tile francozi delajo res francoze. Zakaj stvari ne rešijo pa to porihtajo? Pa priznajo napako pokličejo vse avtomobile noter pa je. Berlingo je zelo prodajan avto pa si bojo zajebali prodajo le tega...

Pa kaj me še bolj razpizdi je to, da stvari ki v prvi seriji delajo probleme potem dajo v facelift isto pizdarijo katera dela promleme... Rec. Zadnja šipa na C5 break so tiščali v avte do konca, obrobe šip katere napihne ob koroziji noter, glasno podvozje spet dalje pa še pa še... Jao... :Hammer3:

1.616v110

Izgleda, da jih recesija še ni dovolj zbistrila. Ne samo, da se ne borijo za stranke, potem še robo z napako prodajajo.
Ne razumem pa nečesa. Ali teh avtov sploh ne preverijo? Ali zavestno prodajo avto z napako. Ker jaz sem napako zaznal že po nekaj kilometrih, pa nisem noben mehanik. Kot bi kupoval v baumax-u...
:breaking_pc:

alan30

Lahko ti samo napišem dobrodošel v klub srečnih lastnikov berlingov III.

LP
Alan:Red-Irate:
[SIGPIC][/SIGPIC]

veliki

Kaj pa pri Peugeotu Partnerju tepee ali je tud toliko težav s podvozjem glede na to da sta skoraj da enaka da ne rečem ista avtomobila?

Lp, veliki

garac

Èe ni problem skrit v prednjem odbijaču, potem je najbrž isti kakec
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

1.616v110

Bemtiš, na rezervni del za zamenjavo že čakajo osmi dan. Ma prej bi prišel okoli sveta, kot pa ena plastika iz kopra ali pa tudi iz Francije.

Kaj kdo ve ali lahko zahtevaš drug avto po preteku 45 dni, v katerih more biti garancijiski zahtevek odpravljen. Bom poklical na urad za varstvo potrošnikov.

veliki

ÈE se ne motim imaš po 45 dneh pravico do novega izdelka ... oziroma to preberi. Gre za Zakon o varstvu potrošnikov, kjer v 20 členu zakona piše:

"20. člen

(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Èe proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

(2) Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka.

(3) V primeru, da proizvajalec oziroma pooblaščeni servis tega potrošniku ne zagotovi, ima potrošnik pravico do povračila škode, ki jo je pretrpel zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve."

Pa lep pozdrav, veliki