Berlingo in njegovo podvozje

Začel/a 1.616v110, Februar 06, 2010, 01:27:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

tonèek

Imam partnerja 1.6hdi, tako da se oproščam da vpadam na citroenov forum. Samo avta sta enaka, pa iščem koristne informacije( servis Golec, Kolmanič).

lp Tonček

garac

@tonček, sploh ni problem, imaš prav, dobrodošel
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

willy

se še tukaj oglasim, čeprav sem opisal moje težave pri drugi temi o podvozju...

ropot podvozja pri vožnji po rahlo neravni površini......

pa še pod voznikovim sedežem neki poka in škripa..... kot da imam 150 kil

zanima me, kateri servis priporočate, glede na to, da nisem bil še na servisu... avto je pa star eno leto in ima 10.000 km

hvala

alan30

Zihr te bodo odpravili da škripa v mejah normale tako kot meni trese sklopka v mejah normale
[SIGPIC][/SIGPIC]

willy

upam, da bom dosegu.. sam bojim se da bom koga u k.... poslal.....

meni lahko po glavi skačeš.... ko pa prekipi..... pa prekipi....

zdej pa ne mislm njih poslušat, ampak bodo oni mene... avto je vreden 15 jurčkov..... torej jih vsi mi nismo dali, da se bomo vozili v bingotu z napakami......

sam ne vem kam ga bi peljal... v kateri servis???!!!! ker nisem bil še nikjer... kupu pa sem ga v avto city v MB... sm pa s primorske, tako da ga ne bom gor vozil......

sej drgač pa nimam slabega mnenja o avtu.. konec koncev je kar v redu... sam tole podvozje ja glasno... pa ne vem kaj mi to pod ritjo škripa na voznikovem sedežu

1.616v110

Nekaj ne razumem.
Ko takole spremljam ta problem s pokanjem v podvozju... Pa to ni samo nekaj takšnih avtomobilov, pa še vedno ne vedo za kaj se gre pri tej stvari. Sicer nisem mehanik ampak koliko komponent je, da bi lahko težava izvirala iz njih? Prečekiraš vsako od njih in nekje se mora pokazati problem.
Sicer si pa tako sami delajo slabo reklamo. Se pa strinjam, ostalo na avtomobilu je prav všečno, ko bi samo udobje bilo to po čem je nekdaj slovel citroen.

mato

Saj kakšne so ceste pa tolk plačujemo,a je čudno da kaj ropota. Saj je še dobr, da skup stoji. Niso krivi samo serviserji in avtomobili. LP

Jossef

Sem pisal že pri prejšnji temi o podvozju.
Meni so menjali nosilce armotizerjev in so s tem odpravili pokanje.
Pojavlja mi se še en pok in sicer, ko pri vzvratni vožnji pritisnem zavoro.

Gox

Citat od: Jossef;70943Pojavlja mi se še en pok in sicer, ko pri vzvratni vožnji pritisnem zavoro.

To pa bo pomojem "pok" zavornih ploščic ko se premaknejo. (ko kolo menja smer vrtenja in pribremzaš)

garac

@josef, o tem piše že v temi C4 picasso
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alan30

Ta pok pri zaviranju v vzvrratni vožnji se pojavlja pri vseh bingih3 in tudi peugeotih  sem probal kar nekaj testnih in vsi so pokali.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jossef

Ejej. Sem kar malo razočaran. Pri 18 let starem AXu mi nič ne poka, pri novem Berlinu pa ......

Mike666

@ jossef To pa je to. odkar je zadnja xantia ven prišla več ni pravega citrota. Kot je v eni temi napisal Xandrej je res da vse kitajci delajo. V glavnem Citroën je umrl že davno. Poglej samo kvalitetlo  med nekoč in danes pa ti bo vse jasno. Meni cca 17 let star AX dela še danes brez problemov, ko eno leto dni star "C" model že para živce.
Moje in res moje mnenje je da novega citrota nikoli ne kupim. Hvala lepa. Sem citroenar z srcem in dušo ampak le do xantie.
Brez zamere.

Renark

Jaz pa sem glih pred nakpom berlinga, sedaj pa berem vaše pisanje pa me je minilo veselje do vsega skupaj. Danes sem bil na probni vožnji pa se mi je zdelo da nekaj škljoca spredaj, drgač je pa avto udoben zapelat nimam kaj pripomnit.

Škljocanje me je spominjalo na okvaro krogel ali pa kakih stabilizator gmic in štangic.
Baje delajo binga v španiji in španci ne slovijo glih ko neki natančni narod!!

Zaj pa res ne vem ali naj kupim avto ali ne , saj sem si nameraval vzeti z full opremo , in VTI motorjem tak da bi me prišel avto skoraj 17000 jurjev!:bombs: