Berlingo in njegovo podvozje

Začel/a 1.616v110, Februar 06, 2010, 01:27:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

lahko te 44ti dan pokličejo na servis, dvakrat s kladivom udarjo po auspuhu in ti rečejo : Popravljeno!  Ti boš naslednji dan spet pritežil nazaj, oni pa imajo novih 45 dni na voljo

Ne vem, zakaj naj zaradi "glasnega" podvozja avta ne uporabljal oz. utrpel kako škodo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

veliki

dnevi se seštevajo!!!!! samo za isto napako mora it. tako moraš vedno na servisu rečt da gre za "ropotanje podvozja" - samo primer

1.616v110

Ko bo del, na katerega že čakajo osem dni menjan, se oglasim in povem ali je napaka odpravljena.

Drugače pa ne gre za glasno podvozje, katero naj bi bilo značilno za novi berlingo ampak šklocajoč zvok v sprednjem delu vozila, ko zapelješ čez ostre grbine in luknje. In res, avto se nič slabše ne vozi za to in bi ga lahko uporabljal ampak se mi ne zdi smiselno, da bi vozil nov avto z napako, ker tudi jaz nisem plačal s pokvarjenimi evri...

veliki

Se čist strinjam s tabo - madona sej smo kupil avto, ne pa dobil zastojn.Pri meni je sicer šlo za amortizer in sem tolk časa težil, da so ga porihtal in moram rečt da ga ni več slišat (upam da je še gor).

1.616v110

Ejjjjj saj ne vem al se naj smejim ali jočem. Trinajsti dan pa še vedno ni rezervnega dela. Me ima, da bi nekoga za kravatlc zagrabu...
Sem na citroen Koper klical. Pravijo, da lahko na del čakajo tudi do dva tedna, če ga ni na zalogi. Kot bi se vračali v čas Jugoslavije, pa še takrat bi vse skupaj hitreje spacali skupaj. Kakorkoli, vseeno je servis na slabšem kar se zavlačevanja tiče. Èe se izkaže, da ni ta del kriv za šklopotanje, bodo oni imeli manj časa za odpravo napake v garancijskem roku. Sicer pa še ne vem kaj bom naredil, če bo prišlo do tega, da prekoračijo 45 dni. Verjetno jim za vrat pošljem Agencijo za varstvo potrošnikov pa tudi kakšnega odvetnika če mi ne bodo zamenjali avta z novim, kar mi zakon omogoča.
Denar so pobrali, moj avto pa stoji na servisu. Bolj kot o tem razmišljam, bolj razf.... postajam.
:argue1::argue1::argue1:

MacK25

Pozdravljeni,

jaz sem tudi lastnik Berlingota MKIII Multispace 90ks 3 tedne starega z 5.000km in imam isti problem z ropotanjem. V sloveniji so se nore delali, potem sem ga pa sel v nemciji reklamirat in mi je bilo enako povedano, da bojo zamenjali nekaj na amortizerjih, z cisto drugacnim delom ki ni normalo bil predviden za to podvozje, ampak baje deluje. Dobavni rok pa je 4 tedne. Prisilno sem pa moral biti odslepan na servis v nemciji ker se mi je zacela plosca z obratomerjem in kilometri smoditi. Neki kratki stik je bil. 2 dni pa stvar resena:) Moram pa nekaj pohvaliti. Citroen assistenca so res zelo prijazni in so se tudi zelo izkazali. Vse hitro uredili.
Ps. A je to normalno da avto pri 140km/h, samo AC pije 7.0L?
Kako to da sem novi avto iz salona lahko samo natalkal za 55l? Ko pistolo ven vrze se spravim cca. 1.3l dizla not. Stevec mi pa zacne po slabih 30 prevozenih km padat. normalno?
Hvala za odgovore;)
Lp MacK

alan30

Fantje danes sem se malo pozanimal na mojem servisu glede tega vašega pokanja v amortizerjih in sem dobil odgovor , da so pri njih menjali trem lastnikom komplet amortizerje in to brez kakšne posebne komplikacije, uglavnem po menjavi le teh se je pokanje prenehalo.

Glede porabe ja to je normalna poraba vozi pod 140 in poraba bo manjša.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

veliki

Citat od: MacK25;69279Pozdravljeni,
Ps. A je to normalno da avto pri 140km/h, samo AC pije 7.0L?
Kako to da sem novi avto iz salona lahko samo natalkal za 55l? Ko pistolo ven vrze se spravim cca. 1.3l dizla not. Stevec mi pa zacne po slabih 30 prevozenih km padat. normalno?
Hvala za odgovore;)
Lp MacK

No to se meni zdi čisto normalno (glede padanja števca za gorivo) pri mojem avtu začne padat šele nekje pri 120-180 prevoženih km odvisno koliko sem napolnil rezervoar in načina vožnje. Ko meni pištolo vn vrže tudi lahko dotočim tudi nekje še 3-4 litre bencina.

LP,veliki

MacK25

Mene poraba tak ne moti, samo informativno me je zanimalo. Ja toto tankanje pa mi ni cisto jasno. Ampak bolj ga ne morem natankat ker se ta nafta precej peni :( Je mogoce kaka finta pri tem tankanju? Pistolo zasukat ali kaj podobnega da vec zraka lahko uide? Vsak nasvet bi bil koristen :)

Lp MacK

1.616v110

Danes sem prevzel berlingota. Menjali so nekakšne gumjaste puše oziroma podložke, ki so na amortizerjih. Naj bi ugotovili v Franciji, da je to izvor pokanja.
Se mi zdi, da je pokanje izginilo, je pa res, da sem se peljal po sasneženi cesti in ni bilo tako očitnih grbin, ko bo cesta kopna bom zagotovo vedel.

tonèek

Tudi na starem berlingu(partnerju) se je to dogajalo (pokanje pri amortizerjih). Eno leto sem težil, menjal servis  .Na koncu sem jim sam pokazal kje je napaka (pri dvignjenem avtu sem dvignil plastično zaščito amotizerja-bil je stolčen od nabijanja), potem pa je šlo lažje. Menjali amortizerje in vzmeti, kaj je bil točno vzrok pa ne vem. Vglavnem so se tedaj moji problemi končali.

lp  Tone

ggorenc

Meni je bilo po prvi testni voznji jasno, da je s podvozjem berlingota nekaj hudo narobe. Pozenes ga iz Podutika (Ljubljana) na Tosko celo in naprej na Katarino. Berlingo je tolkel, da sem se sredi poti ustavil in gledal ali imam se vsa kolesa na mestu. Kangoo pa plaval...

1.616v110

Gumice so bile na pol uspešne. Èisto še niso odpravile pokanja, je pa dosti boljše. Jutri imam naročen ponoven termin pri mehaniku. Èeprav mi je vodja servisa ob prevzemu avtomobila zatrjeval, da pokanja ni več slišati, ga jaz še vedno zaznam. Verjetno bo tokrat rabil slušni aparat.
No upam na najboljše, da bom tudi jaz lahko kmalu začel uživati v novem avtomobilu.

DejanO

Citat od: tonček;69462Tudi na starem berlingu(partnerju) se je to dogajalo (pokanje pri amortizerjih). Eno leto sem težil, menjal servis  .Na koncu sem jim sam pokazal kje je napaka (pri dvignjenem avtu sem dvignil plastično zaščito amotizerja-bil je stolčen od nabijanja), potem pa je šlo lažje. Menjali amortizerje in vzmeti, kaj je bil točno vzrok pa ne vem. Vglavnem so se tedaj moji problemi končali.

lp  Tone

Jaz takih problemov na Berlingotu (II) ne zaznavam, pa tudi kolega Slavek, ki je predlani kupil III pravi, da je vse OK, pa se vozi po slabih cestah (Haloze) njegov BIII pa ima za sabo že 55.000 km.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

tonèek

nisem mislil da imajo vsi te probleme, mogoče so to tudi pri novih posamezni primeri. Samo težko je odkriti napako , v mojem primeru na servisih niso imeli pojma.