Berlingo bencinar?

Začel/a zmeglic, Januar 31, 2010, 01:42:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zmeglic

Pozdravljeni,
se odločam za nakup novega Berlinga, pa me zanima še vaše mnenje o najšvohnejšem motorju 1.6 16V 66kW/90KM?

Ni mi mar za pospeške, in maximalno hitrost, rad bi le da se normalno lahko štirje potniki pripeljejo recimo na Vršič.

Nimam občutka kaj pomeni 90KM pri 1.5 tone teže.

Hvala in LP

dvorjan

Kaj pomeni relativno malo konjev pri relativno visoki tezi? Mucenje ...

Vstopni modeli motorizacije so primerni le za pocasnejse premikanje po ravnem, pa se to ob neobremenjenem vozilu (velja kar za vse znamke in modele, ne le doticnega Berlinga).

Tako da, ce ti proracun dopusca, poskusi seci po cem mocnejsem. Ali pa kupi malo rabljeno in bolje opremljeno (tudi kar se tice motorja).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zmeglic

Hvala, torej VTi120.
pa bom kar tukaj naprej vprašal da ne bom odpiral 5 novih tem, ker pred nakupom imam seveda polno vprašanj.
Upam da je tisti nesrečni primer v temi "Berlingec" pač čista nesreča. Kaj pa ostali pravite na kvaliteto materialov v notranjosti? To da bi se strgalo blago na sedežu v manj kot enem letu se mi zdi čisto nenormalno. Pri korejcu ki ga imam 4 leta in ga nič ne šparam je še kot novo.

Hvala, LP.

alan30

Citat od: zmeglic;66795Hvala, torej VTi120.
pa bom kar tukaj naprej vprašal da ne bom odpiral 5 novih tem, ker pred nakupom imam seveda polno vprašanj.
Upam da je tisti nesrečni primer v temi "Berlingec" pač čista nesreča. Kaj pa ostali pravite na kvaliteto materialov v notranjosti? To da bi se strgalo blago na sedežu v manj kot enem letu se mi zdi čisto nenormalno. Pri korejcu ki ga imam 4 leta in ga nič ne šparam je še kot novo.

Hvala, LP.

Pozdrav,

Žal ti moram povedat da moj berlingo ni osamljen primer če dobro pogledaš slike armature in ročajev vrat boš videl da so unikatni le zakaj,olje je puščalo iz karterjev kot za šalo, kar nekaj primerkov je bilo s to napako,razmajane cevi pri zračnem filtru, tudi nekaj primerov, čudno obnašanje sklopke na forumu sva dva,da ne govorim o glasnem podvozju pri še enem forumašu,aja to še nisem omenil nikjer, da so mi menjali oba naslonjala za roko saj sta začela nenormalno hitro obrabljati plus da ne govorim, da je bilo potrebno zamenjati oba plastična vložka kamor se nasadi rokonaslon.
To bi bilo nekako to kar je doletelo mene v enem letu in pol po prevoženih 23000km.

ps
Èe pa si citro fen tako kot smo mi ostali pa boš preživel tudi te težavice in boš zadovoljen s svojim bingom.
Težave, ki sem ti jih opisoval glede motorja se nanašajo na hdi motor, bencincev ne poznam.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

Ma kupi kaj drugega rajši. Z enim stavkom ti povem da je to francoski fiat.

Biskvitek

Tudi midva se odločava za nakup berlingota... zaenkrat še čakava zarad financ, sva pa odločena, da vzameva bencinarja (ker ne delava veliko km na enkrat) in to VTi 120. Odločila se bova tudi za modutop ta s strešnimi okni, pa me zanima kako se modutop obnese, če ga kdo ima? Me je pa prepričal s svojo zunanjostjo in s prostornostjo... v nobenem  (nama doseglivem v financah) avtu ni toliko prostora kot v tem. Mislim, da bodo najini otroci uživali v vožnji.

Kakšne barve vam je pa najbolj všeč?

rs23

Glede barve ti povem tako. So salonske barve in so barve pri katerih te ne bo bolela glava pri vsaki rajsi. Svetlejša kot je manj, bo sekiranja.

p.s.

Danes je bil na servisu, 20.000 km in je koštal 153,00 eurov

Biskvitek

Glede barve se še odločava, najbolj mi je všeč modra kyanos, siva fer ali bela.... pojma pa nimam kera je najlepša, ker sem sedaj v živo videla samo belega..zelo težko se je odločat, ker v salonu ti pokažejo samo barve v katalogu oz. tablico  z barvo, ne morš pa vidt, kako cel avto zgleda in si ga tudi ne moreš predstavljat... kakšne barve imate pa vi?

zmeglic

No, jaz sem se na koncu odločil za C3 Picaso.
Pa je bila težka odločitev.
Na koncu je prevagala cena in malo tudi špartanska notranjost berlinga.
Èe bo komu v pomoč napišem še pluse in minuse.
berlingo:
+prostor
+zunanji videz
-cena
-težka zadnja vrata
-notranjost
-z desno nogo sem se na testni vožnji ves čas naslanjal na armaturo in na koncu me je to že prav neprijetno tiščalo. (ni problem na krajših vožnjah)
-poraba(teža)

C3Picaso
+cena
+vsa možna oprema
+poraba
+občutek v avtu (v berlingu se nisem mogel otresti občutka da je to vseeno kombi)(modutop bi tu verjetno pomagal)
- prostor(velik minus)

Kar se pa barve tiče je pa tudi meni kyanos najlepši. C3 bo pa bel. :)

garac

Najprej se moraš odločit, čemu rabiš avto. Ali je to prostornost in uporabnost, kaj od opreme rabiš, koliko misliš zanj odštet, koliko km približno narediš letno...
Berlingo pač ni avto, ki bi ti ga sosed zavidal, v tem primeru je mogoče to novi C5, pa še to le zato, ker na daleč sploh ne opazi, da ni audi.

Mislim, da tako slab avto, kot pravijo nekateri lastniki tule spet ni. Èe non stop iščeš neke napake jih verjamem tudi najdeš. Najbrž pri kaki nemški znamki napak ne iščeš, ker je pregovorno kvaliteten.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bojann

sam se tudi odločam za nakup novga berlinga s 120 KM, lucifer rdeče barve,pa me zanima ali ima kdo kaj več podatkov o tem motorju, ali so z njim kakšne težave
Živi in pusti živeti...

Xandrej

Zakaj bi bile težave?- Motor je nov VTI (BMW) in to je to... del ako urca.

Winkl

Èe bi še enkrat kupoval VTi 120 KM 110 KM bencinar je prešvoh.
Drugač pa zelo zadovloljen z avtom.

bereta

Lp.

Kupil Berlingota Vti 120 za 12.700€ in ga dobim v torek. Bom poročal, kako se obnese motor. :take_picture:

Biskvitek

Midva bova vzela Berlingota VTi 120 z modutopom, zadnje dvižno steklo, zadnja zatemnjena stekla, sploh mi je pa všeč, ker ima modutop poleg zgornjih oken tudi tri samostojne sedeže.
Skoraj verjetno bomo vzeli modrega, ker se mi zdi še najlepši... rdečo sva tudi gledala, vendar sva enga takega videla na cesti in ni bil lep...

Je mogoče kdo naročil modutop z strešnimi okni?
Èe ni, zakaj ne?

Hvala za informacije

Lp