Berlingo bencinar?

Začel/a zmeglic, Januar 31, 2010, 01:42:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Vsi akcijski beli 90 let so imeli modutop. Glede barve, lepota je relativna, osebno mi je rdeč všečen. Tisto zadnje dvižnje steklo je po moje malce mimo. Poročaj potem, kolikokrat boš ta sistem uporabljal. Je pa razumljivo, če je v paketu, pač je.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bojann

Citat od: bereta;67060Lp.

Kupil Berlingota Vti 120 za 12.700€ in ga dobim v torek. Bom poročal, kako se obnese motor. :take_picture:

v kateri avtohiši si ga kupil in s katero opremo
Živi in pusti živeti...

bereta

Kupil sem ga v Mengšu v Avto detr (ga. Mira se je zelo potrudila in mi vse uredila). Oprema je Multispace, srebrne barve z usnjenim volanom. Dovolj zame ker drugega ne potebujem.

Voz je dober in sem zelo zadovoljen z avtom in osebjem avtohiše. Pa tudi zavarovanje sem pri njih uredil ker so zastopniki za Generali.:emot112:

Winkl

Citat od: garac;67195Tisto zadnje dvižnje steklo je po moje malce mimo. Poročaj potem, kolikokrat boš ta sistem uporabljal. Je pa razumljivo, če je v paketu, pač je.

Ej Garac povedati ti moram, da je bila tudi moja soproga skeptična do zadnejga dvižnega stekla, ampak je sedaj koj pogruntala zaka ga nucat. Ko ti kdo praira trdo za ritjo, lahko še vedno zložiš špecarijo al pa drobnarije v prtljažnik.

Renark

Citat od: bereta;67282Kupil sem ga v Mengšu v Avto detr (ga. Mira se je zelo potrudila in mi vse uredila). Oprema je Multispace, srebrne barve z usnjenim volanom. Dovolj zame ker drugega ne potebujem.

Voz je dober in sem zelo zadovoljen z avtom in osebjem avtohiše. Pa tudi zavarovanje sem pri njih uredil ker so zastopniki za Generali.:emot112:

Kako si kaj zadovoljen z avtom, kako je kaj prožen motor ali ga je treba priganjati v obrate, kaka je kaj poraba povprečna?
 minanmreč  kupujemo novega enakega , pa sem malo skeptičen o motorju in porabi, ampak zadeva bi mogla it dobro ker je Bmw poleg, pa še cenejši je za 2 jurja od 110hdi

hvala za odgovor

lp FrANCI:emot112:

jk70

Jst sm meu prej 1.6 16 110km! Winkl prau da je prešvoh! v več primerih lohk potrdim da kr gre! z mojim bingotom sm hodu na drage na brnčičevo! pa noben bravo ni zravn pršou! tko da moči je dost! sam ga pa morš zaterat v obrate! pr vti 120km pa po moje 10 konjičkov zgliha glih tistih par kil več!
drgač pa se jau pa gremo na vožnjo da dobiš filing kok lohk gre!

90km je pa zihr prešvoh

Renark

Hvala za odgovor

Kaj winkl pravi da je 120vti prešvoh ali katerga je on mislil?:bombs:

jas tud mislim da bi mogo dobro vlečt, ker po tehničnih podatkih je boljši od 110 hdija, edino navora ima manj.

Ne vem edino kolko bi kaj povprečno porabil, za normalno vožnjo- mi ne hodimo na drag-e , ker dizl baje pije od 6-7 litrov, bencinc pa po mojem tud nebi smel več ko enih 8,5l ?  Ker motor je vti- se pravi variabilno krmiljenje ventilov - to pa bi moglo dobro delat.
A poznaš koga ki ima taki avto , ker vsi ti trgovci pametni te silijo z dizli- ker imajo dober navor , jaz pa mislim da bi ta motor mogo že tam od 2000 obratov naprej tudi spodobno vlečt!!!!??:emot112:

jk70

8.5 porabe je možno samo ne po mestu! 110 km pa ga pod 9 l nism spravu!edino če se pelješ ko stara mama! zdj k mam pa 1.6 hdi 90km pa je povprečje okol 6.5

Renark

Aha tako torej,
ja žena se vozi 16 kilometrov v službo po podeželski cesti,pa tu in tam do trgovine 5-10 km, mestnih voženj pa nimamo.
Prodali smo namreč šarana 110tdi in smo navajeni na prostoren avto- pa 2 otroka itd. Šaran se nam je začel kvariti in imam malo odpor do dizla , ker je poravilo precej drago , porabil pa nam je od 6,5 poleti do 7,5 pozimi.Pa pozimi se nikamor ni ogrel na kratke ture!
Mamo pa poleg še 318i BMW pa ga imam za taka skakanja pa mi pije med 8-9 l
:BigThumbs:

jk70

edino kar je da se moreš zavedat da ima berlingo velik zračni upor pa še ni ravno lahek! 90 konjičev je načeloma dovolj ampak poraba bo po moje enaka kot pri vti 120! sploh zato ker avta ni potebno priganjat

1.616v110

Jest iam 110 konjskega bencinarja, pa mi nekje po dobrih 2000 km pije 8,5 litrov, glede na potovalni računalnik. Sem čist zadovoljen z bencinarjem, sem pa razmišljal že tudi o predelavi na plin. Vendar bom zaenkrat to misel opustil, ker se lahko potem obrišeš pod nosom za garancijo na motorni del.

Renark

Citat od: 1.616v110;71869Jest iam 110 konjskega bencinarja, pa mi nekje po dobrih 2000 km pije 8,5 litrov, glede na potovalni računalnik. Sem čist zadovoljen z bencinarjem, sem pa razmišljal že tudi o predelavi na plin. Vendar bom zaenkrat to misel opustil, ker se lahko potem obrišeš pod nosom za garancijo na motorni del.
EJ HVALA ZA ODGOVOR, POTEM TAKEM 120 VTI TUDI NE BI SMEL VEÆ POPIT.KVEÈJEMU MANJ
KAKO PA VOZIŠ-LEPO ALI SI GA KAJ STISKAL?:funny34d:

berlingo

Nabavil sem VTi 120. Trenutno se v njemu nahaja prvi tank. Glede na kratke relacije trenutno pije po računalniku okoli 8l. Računam, da se bo še malo utekel. Prej sem imel bingota I. Vožnja je udobna, motor zelo tih in se rad vrti. Zamera je samo glasno podvozje, ki se na naših slabih cestah na kratkih grbinah precej glasno oglaša, še posebno ker je splošen hrup v kabini precej manjši kot pri starem. Pri starem bingotu ga nisi nikoli zaslišal. Škoda, da pri podvozju niso naredili nekaj več in postal bi super zadeva.

1.616v110

za porabo 8,5 litrov ga moraš kar lepo vozit, pa kakšno relacijsko vmes...

Renark

Citat od: berlingo;72144Nabavil sem VTi 120. Trenutno se v njemu nahaja prvi tank. Glede na kratke relacije trenutno pije po računalniku okoli 8l. Računam, da se bo še malo utekel. Prej sem imel bingota I. Vožnja je udobna, motor zelo tih in se rad vrti. Zamera je samo glasno podvozje, ki se na naših slabih cestah na kratkih grbinah precej glasno oglaša, še posebno ker je splošen hrup v kabini precej manjši kot pri starem. Pri starem bingotu ga nisi nikoli zaslišal. Škoda, da pri podvozju niso naredili nekaj več in postal bi super zadeva.

Kako se je kaj utekel berlingo , in kako imaš sedaj porabo po 3 mesecih?