Zakon o varnosti cestnega prometa in prometna varn

Začel/a hadei, April 01, 2007, 12:59:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

Citat od: dvorjan;108281To je pa tudi svojevrstna neumnost, da so ljudje dobili vozniski izpit do ne vem katerega leta starosti. Vsi bi morali na 10 let (po 40. letu pa na 5) hoditi na zdravniski pregled in mini prometni tecaj. Bi bilo manj nevarnih na cesti.

To je na unih papirnatih dočim na plastičnih je pa tko, da ti vozniški izpit velja do tvoje jeseni življenja (če ne že kr zime) ampak moraš pa podaljševat plastiko na deset let. Vsaj na moji tako piše. Torej B kategorija do neskončnosti in plastika deset let.
So pa zanimivi teli plastični vozniški. Ni ga tok težko spravit v denarnico in še vodoodporen (beri pralen)  je za razliko od rozastih papirjev.

andraž

vinotoc

Citat od: andraž;108324Pralnost je predvsem zelo pomemben podatek...
posebej, če ga pereš v avtopralnici :)
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

ModelJT

Citat od: vinotoc;108327posebej, če ga pereš v avtopralnici :)

S "šrajfiksom".
[SIGPIC][/SIGPIC]

sušo

Ha ha. Pa nism mislu tko.
Bl sm mel v mislih v pralnem stroju v zanjem žepu hlač... Sm med tistimi k nosi stvari po žepih - predvsem zadnjih in na hlačnicah. In posledično kdaj kaj ostane v žepih.
Zdaj koliko je nova vozniška in osebna in letanje, preklici in ostale birkoratske tegobe naspoti plastika v velikosti BA kartice in osebne. Taman.

No, koneckoncev pa jo lahko brez skrbi opereš tudi s štrajfiksom dočim rozike ne moreš...

andraž

Tudi jaz sem imel v mislih srečanje s pralnim strojem

dvorjan

Citat od: andraž;108370Tudi jaz sem imel v mislih srečanje s pralnim strojem

To potem ni vec "srecanje", temvec "obracun". ;-)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bramar

Precej postov nazaj sem pisaril o krivični sobi, ki jo je dobil sin zaradi prometne nesreče. Naj osvežim spomin, da je bil sin brez zaslišanja obsojen na 1000 € kazni, odvzemom 6 kazenskih točk in prepoved vožnje za en mesec. Po našem ugovoru smo končno dočakali epilog. Okrajno sodišče je do popolnosti pritrdilo naši pritožbi in je v celoti razveljavilo obsodbo. Po zaslišanju policista in soudeleženca je ugotovilo, da je bil pravi povzročitelj nesreče prav voznik, ki je zavijal levo in zaprl  pot sinu. Ugotovilo je tudi, da je križišče dovolj pregledno, da bi moral videti nasproti vozeče vozilo in počakati, da sin odpelje mimo, pa če tudi bi morda v resnici prekoračil dovoljeno hitrost. O čemer pa ni bilo nikakršnega dokaza razen navedbe soudeleženca in policista, ki je pa prišel šele uro kasneje. Brez dodatnega zaslišanja je sodišče ustavilo postopek zaradi pomanjkanja dokazov. Stroške postopka pa bo kril državni proračun ...

bramar

Tako! Malo smo si oddahnili, vendar se čudimo, da ni sprožilo postopke proti pravemu povzročitelju, ki je poleg vsega navajal tudi neresnične podatke. Ne čudim pa se, da ima država toliko nepotrebnih izdatkov, saj plačuje množico nesmiselnih primerov. Naš je bil le eden od majhnih ...

mitja12345

dvorjan

@bramar:
Verjetno se povzrocitelj in policist poznata ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

@bramar, pa redko se zgodi, da poštenje zmaga. Fajn, da se je rešilo, kot je treba
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

bramar

Smo veseli, a je žalostno, da so pravične razsodbe v današnjem času prej redkost kot pravilo ...

vinotoc

Sprememba zakonodaje s področja prometa
1. 7. 2011
Sprememba zakonodaje s področja prometa (vozila, vozniki) – po 1. 7. 2011
Obveščamo vas, da je dne 1. 4. 2011 pričel veljati Zakon o voznikih (ZVoz, Uradni list RS, št. 109/2010), ki se prične uporabljati 1. 7. 2011.
Povezava do zakona:
//www.uradni-list.si/1/content
S 1. 4. 2011 je pričel veljati tudi Zakon o motornih vozilih (ZMV, Uradni list RS, št. 106/2010), ki se prične uporabljati 1. 7. 2011.
Povezava do zakona:
Nadalje je s 1. 4. 2011 stopil v veljavo tudi Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP, Uradni list RS, št. 109/2010), ki se prične uporabljati 1. 7. 2011.
Povezava do zakona:
Na spletnih straneh Javne agencije RS za varnost prometa, si lahko ogledate objavljeno brošuro o novi prometni zakonodaji  ''Zakon omejuje, da varuje''. Brošura zajema povzetek in bistvene novosti iz štirih novih zakonov: Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih, Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o cestah, ki nadomeščajo Zakon o varnosti cestnega prometa  (ZVCP-1-UPB5, Uradni list RS, št.  56/2008 – uradno prečiščeno besedilo, 57/2008 - ZLDUVCP, 58/2009 in 36/2010).

Vir:  http://www.upravneenote.gov.si/kranj/splosno/novice/novica/browse/4/article/1774/8731/9f3b90da358075c0646a94c0542af2e4/

VELJAVNI PREDPISI:

http://www.avp-rs.si/zakonodaja?id=476

LP Vinotoc
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.