Tomos 2 CV 1961

Začel/a janez, Januar 26, 2010, 08:51:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: Starinar;68292Vsaka čast:BigThumbs:...po vsem prebranem ter videnem na forumu menim da si profesionalni restavrator:emot112:...čisto tako informativno...ali dejansko zaslužiš kaj s temi obnovami da bi se reklo "še ena plača" zraven....ali delaš to bolj iz neizmerne ljubezni do 2cv6-2cv4 mašinc in pripomoreš k temu da ne izumrejo tele stare legende?....namreč sam tudi marsikaj znam narediti....med drugim tudi varjenje  pa tudi malo kleparije znam....pa vem koliko je s tem dela in porabljenega časa ter materijala in vsega kar paše zraven....sicer pa mam željo enkrat obnoviti kakšnega amija,najraje ami 8 break:emot112:

S temi začetnimi vrsticami se popolnoma strinjam. Tole kar sem pocahnal je pa tudi odločitev po mojem okusu :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Citat od: janez;67179hvala, hvala,...

No še par slik bodoče škatle...

Pa se vrnimo spet k temu spačku. Zdaj je že daleč, vendar so neprestano nakakšni problemi. Ne tolko s samim avtom (no ja bil je razbit in zamaknjen) , ampak s sestavnimi deli . No lepo sproti...

Prvi del prtljažnika, starega je bilo potrebno ven spravit. Naprej sem očistil spoj in si označil kje je točkovno varjen . Te točke sem prevrtal in s pomočjo malega sekača oddvojil škatlo. Nato lepo vse kar je ostalo očistil, popravil zaključke pri stebrih in vstavil novo škatlo na njeno mesto. Privil na šasijo in skozi luknje na stari pločevini zvaril. Očistil, zbrusil, zglancal...

garac

@janez zdaj pa že nekaj časa ni novosti, a te je zasul sneg, ali delaš sedaj kaj drugega?
Zdaj bi ratrak pri nas spet prav prišel.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Spaček je 80 % povarjen... pa spet ni bilo delov in mi je stal v garaži. Trenuto pa rihtam domečega amija za tehnični pregled in da odpravim vse "veteranarske " napake, kar bo trajalo še enih 5 dni. Pa sneg me je zametal spet, ja prilika za ratrak kupit. Še vedno čaka pravega citroenarja.

Bom naložil slike. Zadnjič sem začel pa mi je nekaj PC štekal...

Lovro

Keža, kaj pa so se ti veterani (oz. veteranarji, kot praviš ti) tako zamerili?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Ah ne , sej nimam zamer do njih. Sam jaz gledam te avte iz drugega zornega kota. Kakšen mora biti ,da je sposoben vsakodnevne vožnje. To bi sedaj predolgo trajalo za razložit...mogoče kakšno drugo temo odprem. Nakratko pa... največjo napako naredijo ljudje ko rihtajo avto ... izgovor, ma sej ta avto ne bo na cesti, bo tako čist vredu. Sej po eni strani je res. Èe se ne vozi ne more crknt, servis se dela enkrat na dve -tri leta in se določene stvari ne opazi. Èe pa takšen avto voziš vsak dan pa morajo biti stvari na njem narejene tako da lahko v vsakem primeru popraviš, zamenjaš ... v najkrajšem možnem času in z najmanj orodja.
No in tega amija sedaj spravljam nazaj iz "veteranarske varijante" v vozno varijanto.

bom v temi o našem amiju napisal in slike naložil kaj vse bom nardil do sobote in kaj vse sem moral spremenit.

Lovro

Aha, v tem je stvar - sem mislil, da je kaka zamera.

Se pa vsekakor strinjam - avti bi morali biti zrihtani tako, da res vse štima. Veteranski še toliko bolj - vsaj mehanski del, saj naj bi bili vzor urejenosti. Servisni pregled je po mojem obvezen najmanj vsaj pred začetkom sezone vožnje (če je avto pozimi stal). Tudi če avto stoji, se hitro kaj najde za poštimati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Mah, ne, sej veteranarji načeloma bi radi v redu zrihtali, samo ne vejo kako in kaj....so navajeni drugačnih vozil. A serija pa je specifika, se moraš zadev ponavadi drugače lotevati.....

janez

Zdravo... Malo sem zapostavil tole temo. A kdo od moderatorjev ve zakaj me zadnje čase matra nalaganje slik ? Včasih traja tudi po 20 minut ali pa mi sploh noče naložit...

No to je tudi en razlog zakaj nisem pisal.

Bom zdajle spet poskusil... Zgodba gre pa takole:

Prtlažnik je vgrajen, podi so privijačeni in naslednja faza so stebri - srednji panti za vrata. Od derFrancoza je lastnik dobil dva stebra. Od tega je bil en star original (hvalabogu) drugi pa kopija. Lahko si mislite kaj sem naredil s kopijo... je letela skoz vrata ven... Na sliki se vidi razlika med originalom in kopijo. Kopijo nimam šans uporabit, zato sem iz enega originala naredil spodnje dele obeh stebrov. En zaključek na pragu sem uporabil nov, drugega pa sem naredil sam...

Takole je izgledala kopija... ne kupujte, je neuporabna.

Original pripravljen za varjenje... z vstavljeno ojačitvijo...

janez

No drugi steber...

gule

En švas, pa en požirek kavice...hmmmm

janez

... boki...

janez

... še desni bok...

... požarna stena ... predelava iz novega tipa na stari. Pa zelo čuden derfrancoz izdelek. Èe bi vedel da tole prodajaji bi ga sam naredil... Zdaj vem.

janez

... nova polica... home made - hand made

janez

...požarna stena in pant...