Tomos 2 CV 1961

Začel/a janez, Januar 26, 2010, 08:51:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

Mam raje Dyane pa DAK-e. ;) Èeprav bi tudi kaki spak bil prav zanimiv.

Zeko124

Janez, tak ko Gule pravi, srečno, PS tudi Ami je lepši stara serija (po mojem mnenju) zato je skrajni cajt da damo našga na cesto =P
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Srednja dva kosa nad rezervarjem bosta ostala stara, sta dobra in drugačnih mer kot del ki se drži prtljažnika. Zato sem dal not samo poden in pokončni del.

garac

Super, a tiste gumi omejilce biš montiral nazaj, al boš samo "poflikal" blatnike
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Notranji blatnik... pod robovi se skriva rja. S časom bi boki prerjaveli , očistim, temeljno barvo in nov blatnik. Spodaj sem tudi nekaj malega rob popravljal.

Zanimivo pa je to, tile notranji blatniki so delani po vzorcu teh starih spačkov, so edini ,ki so za dobit. Na novejše slabo pašejo , na tega pa kot vliti.

Ja niso vsi spački po istem kopitu narejeni...

janez

Pa še druga stran...

Danes zmontiram še tale notranji blatnik in zamenjam zadnjo steno. Sledi škatla pod sedežem, ki pa jo moram še narediti, stebrički in potem dalje.

Pa še eno vprašanje... Se komu skrivajo kakšna vrata za kure lovit v kakšnem skednju? Se pravi stara , ki se nazaj odpirajo. Tale komplet je malo hudo slab .

andraž

Tole je vrhunska kvaliteta pločevine, če jo primerjaš z Charlestonom, ki bi bil o toliko letih samo še ku prahu...  Sem enkrat podrobno gledal Maretovega (Štorje) Spačka, ki je še malo starejši, ko še ni bil obnovljen in je bil enako v super stanju.

janez

Ja res je , kot je bilo že mnogokrat povedano. Pločevina je boljše kvalitete in lažje se popravlja. Vendar pa prihajajo k meni avti, ki so že do konca dotrajani in se jaz več ali manj samo tolažim s tem, da "no tale ima pa dober pleh". To pomeni , tako ali tako bo treba vse ven zmetat in tisto kar ostane popravit. In prednost je samo v tem da imam manj mučenja tam kjer popravljam star originalen pleh .

Že dolgo, dolgo ni bilo k meni avta, ki bi mu bilo potrebno samo kaj malega popravit. Pa se sploh ne bunim, je tako bolj zanimivo in z vsakim je novi izziv.

No in delo je šlo dalje...

Desni notranji blatnik je tudi že na mestu in zadnjo steno sem zamenjal. Steno so mi prinesli originalno citroenovo, stara, stara zaloga. Teh sten za stare spačke ni za dobit. Spet tist sindrom lepih slik v katalogih, zalog pa ni. In gre tale not. Razlika je samo v letniku. Ta je za letni 1963 dalje in nima tistih dveh vdolbin na sredi. Je ravna, ker so ukinili deljene registrske tablice. Več kdo bo rekel to pa ni original. Ja, sej to ni niti moja stvar, Tudi original Tomos ni imel deljene tablice, so montirali na zadnje stene dve lučke za osvetlitev. Vdolbin se na koncu ne vidi .

No stena je tudi že montirana.

janez

Med deli, ki jih je prinesel zraven je tudi spodnji del škatle prtljažnika. Vendar, neuporabno...
Odločil sem se napravit to škatlo. Tako kot jo jaz delam. Razlog je tudi ,ker so tile stari spački drugačnih mer kot novejši in na spodnjem delu mora biti vdolbina. Zaradi roke in nastavkov na njej. Stari imajo namreč tudi v zadnjih rokah amortizerje kot v prednji. Tiste drsne, ki so vpeti na enak način kot spredaj. Na rokah so navarjeni nastavki za vijake ,ki pa sežejo globoko v ravnino škatle. No in zato tiste vdolbine.

takole to izgleda spodaj...

gule

Janez lahko rečem, da si umetnik, delaš, pa v pločevini...

janez

hvala, hvala,...

No še par slik bodoče škatle...

andraž

Keža, a je tole na sliki mogoče ta, ki ga obnavljaš? Enkrat si ga nalimal zraven tvojega komentarja o prvomajcu v Lanterni.

janez

Ja, ja  Andraž to je ta.

Malo sem zapustil tole temo, bom v kratkem napisal dalje. No spaček je že kar daleč ...

Starinar

Vsaka čast:BigThumbs:...po vsem prebranem ter videnem na forumu menim da si profesionalni restavrator:emot112:...čisto tako informativno...ali dejansko zaslužiš kaj s temi obnovami da bi se reklo "še ena plača" zraven....ali delaš to bolj iz neizmerne ljubezni do 2cv6-2cv4 mašinc in pripomoreš k temu da ne izumrejo tele stare legende?....namreč sam tudi marsikaj znam narediti....med drugim tudi varjenje  pa tudi malo kleparije znam....pa vem koliko je s tem dela in porabljenega časa ter materijala in vsega kar paše zraven....sicer pa mam željo enkrat obnoviti kakšnega amija,najraje ami 8 break:emot112:

janez

Citat od: Starinar;68292Vsaka čast:BigThumbs:...po vsem prebranem ter videnem na forumu menim da si profesionalni restavrator:emot112:...čisto tako informativno...ali dejansko zaslužiš kaj s temi obnovami da bi se reklo "še ena plača" zraven....ali delaš to bolj iz neizmerne ljubezni do 2cv6-2cv4 mašinc in pripomoreš k temu da ne izumrejo tele stare legende?....

Hvala...

Ja no bolj za sproti je pa iz ljubezni...