Tomos 2 CV 1961

Začel/a janez, Januar 26, 2010, 08:51:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

No tale pa bo veselica. Dolga leta pozabljen se je lani pojavil na Ptuju. Legenda je šla , da bi naj še obstajal, vendar kaj več povedat o njem kot to ni znal nihče.

Po nekaj ogledih in pogovorih, je sedaj v moji mali garaži . Obnova pločevine, karoserija. Ostalo  kot so vrata, blatniki, ... gre gor novo ali pa rabljeno dobro. Šasija je tudi nova.

Evo par starih slik iz njegovih najlepših časov...

janez

Najprej da si vse skupaj lepo očistim. Èistim vse ročno, nič peskanja. Zadnji ki je bil peskan sem imel samo težave. Še zdrav pleh so uničli. Tegale je pa prav škoda. Tisto kar je od prerjavetih kosov bom tako zamenjal.

No, že ko ga držiš v roki je drugačen. Materijal in tudi sestavljen je drugače kot novejši. Ne samo podi in prednji del, tudi oblika prtljažnika  (ta del nad rezervarjem) je drugačen. Problem bo z novimi kosi pločevine, ker so narejeni po vzoru novejšega spačka. Bom moral predelovat. Škatlo pod sedežem pa naredit čist na novo.

dvorjan

Napisi so res dobri, bos te tudi obnovil? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

@janez, a odprtine za dostop do plovca na zadnji stopnici nima?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Èe bi bil moj, bi jih dal nazaj gor. V tistih časih so na srečanjih tekmovali kdo bo bolje dekoriral spačka. Vendar so zaradi zakonov morali potem vse nalepke dol umaknit. Tako ,da sedaj ni na njem ničesar razem značka AS kluba in zadaj je bila trda tablica YU.

janez

Ja ,ima odprtino samo manjšo. Pa tista stopnička je vsaj za tri centimetre višja.

Še par slik ...

janez

Evo deset ur ročnega čiščenja... Da se najde vse napake in da se odločim kaj bom menjal in česar ne.

Lovro

Grem po cunjo, moram obrisati tla pod nogami, ker mi sline tako kapljajo. Ti stari spački so res simpatične mašine.
Mogoče enkrat kasneje, če bo kaka prilika tudi jaz nabavim spet kaj takega.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Slike,slike,...

janez

Se spomnite tiste slike prej ... dol zaprta loputa?

No kot da bi vsaj eden razmišljal ,da se bo kdaj pa spet dobilo nove lopute in je namesto da bi dol zavaril odprtino, uporabil pločevino, dihtmaso in knipinge. Èez to pa kit.

Vse to sem lepo očistil in spodaj je zadeva zdrava kot že dolgo ne. Rja je zgoraj, kjer se streha zapira in spodaj za pantom. Okvir je pa čisto zdrav.

janez

No zdaj ko je očiščen lahko naredim spisek ,kaj se bo menjalo.

Podi
Pragovi
Prednja stena pod pedali
Zadnja stena, če jo bom dobil. Tale je sicer zdrava, malo počena vendar zelo potolčena - zmučkana
Zadaj repe bo treba nove naredit v višini dvajset centimetrov.
Notranji blatniki zadnji
Srednji stebri - panti, spodnji del je pregnit, prešvasan...bom moral naredit nov kos vsaj 10 cm višine na vsaki strani. Novih kosov ni.
Prtljažnik 2.del - pod - z rahlo predelavo
Škatla pod sedežem - je sicer prinesel zraven sestavne dele za spodaj, vendar ne pašejo, mersko in tudi tale spaček ima spodaj malo drugače narejeno kot novejši.
Tisti del nad rezervarjem bom poskusil rešit.
Okvir lopute in šipe je prinesel novi - stanje starega je odlično, snel bom pant in odzadaj popravil pločevino, zgornji del popravit... Tist novi kos pa je sam za v kanto. Imam narejeno šablono za dela na okvirju, jo dam v original paše ko ata na mamo, jo dam v kopijo ne gre not, je odprtina ožja-nižja vsaj za centimeter. Globina odprtine ( s tem tudi širina tesnila) je manjša za štiri milimetre in definitivno ne gre šipa s tesnilom not.
Stebrički A-C so dobri, dodal bom spodaj na vsakega deset centimetrov.
Prednji trikotniki se menjajo - kopija je spet problematična, pa jo bom poskusil sklepat na mero.
Požarna stena s polico in škatlo za števec je pa boga. Verjetno bom naredil novo, vendar trenutno nimam orodja za utore, bom pustil za konec, se mi kaže nekaj ,da bom nabavil eno zadevo...

Zadnje blatnike sem že nabavil nove, nabavit je potrebno še vsa štiri vrata in prednje blatnike ,haube pa se še nisem odločil. Ali druge ali te popravljat.

Bo kar nekaj dela ,a ne?

pubi2cv

Kr lep projekt, ja. Amak tistole z loputo je blo pa pravo presenečenje - in to pozitivno. Ponavadi te kaka piz***ja negativno preseneti, tole je pa super, hehe. Školjka zgleda (ok, razen spodnjega dela, kar pa se itak menja) odlična !

gule

Še en pacijent na rehabilitaciji, a Keža? To je pa res veliko dela...srečno.

janez

Hvala Gule...

Ja Pubi, ampak bolj ko čistim  ... še več je pozitivnih presenečenj.

Stari spački so zakon!

janez

"bemtijedobrtalestarispaček"...pubeci, kupte si spačke pred sedemdesetim letom pa bo .