Ozvočenje

Začel/a grozny, Januar 24, 2010, 07:28:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

grozny

Oooola
Odpiram temo ozvočenja naših Citro-tov.

Od kolega sm dobu poceni ojačevalec Mac audio MX4000 (4x75W RMS pri 4ohm; 2x175W RMS) kar mi je čisto ok glede moči, sam zdej bi pa rad menjau prednji sistem in sm se nekako ogreu za Hertz Energy ESK 165L. Pa tudi MAcAudio CFX 2.13 so mi zanimivi.
Poleg tega so mi tudi svetovali izolirat vrata-tega materiala je malo morje različnih variant.

Kaj je še kdo poleg Xandreja to že delal oz. mi lahko kdo kaj priporoča in pomaga?

Hvala

P.S.
admin-nism našu nobene podobne teme-če že obstaja jo lahko komot združiš
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

grozny

ekola tako sm si nekako naredu ožji izbor:
-   Energy ESK 165
-   Rainbow CSX 265
-   Infinity Kappa 65.7CS265
-   MacAudio CFX 2.13
-   Rainbow SLX 265

so pa vsi nekje od 100 do 140 €
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Xandrej

Ker vem aj dela raimbow bi dal noter rainbow. Glede izoliranja vrat: Ni potrebe. Vgradi vseskup pa boš videl. Èe pa nebi bil zadovoljen pa je najmanjši problem izloirat vrata... Jaz jih nikoli nisem imel. Niti predlansko sezomo ko sem hodil na tekmovanja pa sem dosegal dobre rezultate.

grozny

no takole. to sm naroču

Hertz HSK 165.3
 - Maksimalna moč (Watt): 250
 - Nominalna moč (Watt RMS): 125
 - Frekvenčni razpon (Hz): 50-22.000
 - Občutljivost (dB): 92

poleg bo montiran še ojačevalec MacAudio (4x75W RMS) in Pioneer elipse
 - Maksimalna moč (Watt): 330
 - Nominalna moč (Watt RMS): 80
 - Frekvenčni razpon (Hz): 25 - 30.000
 - Občutljivost (dB): 93

kako špila pa sporočim drugi teden ko zmontiramo
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

grozny

tolko da se zna->na 60% glasnosti me uha bolijo
pa nism še glih točno ojačevalca nastavu
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

garac

da nam ne boš zdaj sramote delal, pa se v trenerki s spuščenim oknom vozil od Lucije do Pirana in nazaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

grozny

NIKOLI!!!! bodite brez skrbi!!!

šipe gor in klima na ful-pa glasnost kulturni ravni.

ne vozim golfa jaz!!!!
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

speaker226

Taki "frajerji", kot je napisal garac, so zelo pogosti v Škofji Loki. Tudi sam imam dokaj močno ozvočenje, vendar po mestu večinoma na normalni glasnosti, navijem izven naselja in na avtocesti.

tomko030

Tudi jaz sem se naveličal originalnega radia, kupil Sony-ja, prav tako vse štiri zvočnike nove tudi od Sony-ja (190W - max, 40W RMS), ni kakšen hud fršterker, je pa absolutno boljše kot prej. Rad pa telim loškim čapcem dam konketno kontro s kakšnim konkretnim komadom od AC DC.:bombs:

KDamc

Citat od: tomko030;100286.... Rad pa telim loškim čapcem dam konketno kontro s kakšnim konkretnim komadom od AC DC.:bombs:

To mi deli!!!! Bravo!!! :emot112:

Popolnoma enako rad delam jaz!!!

Jogador

No počasi bo imela naša lastnica xsare jubilej, pa sem se odločil, da dobi tisto, kar si res želi: nov radio/ozvočenje v citrončku.:BigThumbs:

Zaenkrat bom menjal sprednji sistem, basovec in ojačevalec za slednjega dobi po potrebi, pa itak ne rabi butat neki divje, samo da je zvok kot se šika.

Radio imam že izbran, Pioneer DEH1420UB, bo zadostil potrebam.

Glede zvočnikov (dvo-sistemski, da se razume) nekako kolebam med dvema opcijama, Blaupunkt in Pioneer, mogoče celo Hertz, je sicer razlika v ceni, ampak me zanima, kaj priporočate tisti, ki se na te zadeve malo bolj spoznate, bo špilalo ok?

Predlogi in mnenja dobrodošla:BigThumbs:

Edit: še fotke ožjega izbora.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Xandrej

Z novim radijem pa temi zvočniki boš stvar izboljšal ampak ne toliko v kolker bi to vseskup obesil na en 4 kanalni ojačevalec te pa bi bila razlika! Ali pa sprednji sistem na dvo kanalca to je to...

Ali blaupunkt ali hertz neboš slišal neke razlike... Èeprav so blaupunktovi močnejši imajo 62W RMS-a paioneerovi pa 50W RMS-a...

LP

Jogador

Ravno o tem razmišljam, nekaj takšnega zraven:
http://www.mimovrste.com/artikel/1320043417/ojacevalnik-pioneer-gm-3500t#tech

4 kanalni je pomoje brez potrebe, ker itak ne bo wooferja zadaj, mogoče edino zvočnike v zadnja vrata, samo ne vem, a se splača, glede na pozicijo...

Zdaj rabim samo še majstra, da mi to zmontira:BigThumbs:
"Watch this..."

Xandrej

Imam še jaz impulza SD 500 doma 2 kanalca vrhunski ojačevalec ti ga dam za 50€... Imel sem dva komada v C5...

Drugače to montirajo po vsej sloveniji v MB pa bošta ki je delal večina nam vsem... Dela ugodno, lepo in tak kot mora bit. Imaš pa teh majstrov malo morje...

:BigThumbs:

Jogador

"Watch this..."